Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
HOlky, když je v nemocnici,,vyhlášená lékařka", která má skutečně špatnou pověst ( arogantní, ráda dělá zbytečné a velké nástřihy, které navíc nedobře šije - snad z toho má potěšení), jak se zachovat, když přijde porod a ona tam bude. Nebo se nedej bože porod rozeběhne a ona vystřídá službu a bude u závěru porodu. Je možné nějakým způsobem odmítnout její péči? Nebo se musí do jiné porodnice? Asi se toho moc dělat nedá.
Jinak porodnice dobrá, krom téhle paní.
@aterka pokud je v té porodce více doktorů, máš právo ji odmítnout. Byla jsem taky připravená toto udělat, pokud by jistý dr přišel ![]()
@aterka zalezi kolik lidi ma v jednu chvili sluzbu na porodni saly. V nekterych porodnicich mas treba jen jednoho lekare na nocni. Tam by se ti pak odmitalo tezko. Dobre zjistit dopredu. Mnohde jsou prohlidky porodnic apod kde se lze na takoveto veci poptat, pripadne muzes jit i oficialne cestou pres primare oddeleni ![]()
Tohle je menší porodka, tady asi mít službu (kor v noci) více lékařů nebude. Navíc si říkám, že vymění službu a bude tam a nezmůžu nic. Primář asi nebude kvůli jedné pacientce, o které neví, kdy přijede rodit…jak by to mohl řešit.
Je škoda, že si ty ženské nestěžují primářovi poporodu. Že si to jen říkají mezi sebou. Já si stěžovala primáři i na jednu fakt drsnou sestru a on byl rád, že to konečně někdo řekl ofiko a může jí,,pokárat".
Můžeš si vybrat, pokud bude z koho. Ale třeba to nebude tak horký, já měla vybrány 2 doktory, které bych tam chtěla (přála jsem si, aby na mě „vyšli“) a jednoho, kterého jsem v žádném případě nechtěla. No a nakonec jsem ty dva měla přes první dobu porodní a ten „nechtěný“ přišel přesně na vlastní porod. A až on si všiml problému, díky kterému jsem skončila na akutním CS.
@aterka az bych rekla ze mluvis o Stodske porodnici a jedne vyhlasne reznici. Ale svet snad neni tak maly
Ja jsem dokonce byla rozhodnuta, ze az zacnu rodit, zavolam tam a zeptam se jestli pani slouzi a kdo bude na dalsi smene. Nakonec jsem zvolila jinou porodnici a byla to zrejme intuice.
Preji stastnou ruku pri rozhodovani ![]()
Hele úplně snnadné to není. Kamarádka rodila v Podolí, čili porodnice velká, ale ta doktorka tam byla tak hrozná, nepříjemná, arogantní, fakt stres velikej, že jí porod skoro zastavila, a nebylo v moci jí ani muže (a že ten je držka!), aby přišel někdo jiný - byla noc, ostatní doktoři byli vytížení…až po x hodinách se uvolnil jeden doktor, kapacita, a ten ji uklidnil a porod dovedl do zdárného konce.
Čili ano, odmítnout můžeš, ale je otázka, jestli Ti to bude co platné.
@aterka to bych nechala na nem jak si poradi. Proste bych ho oslovila s dotazem jak se to da pripadne resit.
Nicmene za me mas moznosti dve a to bud resit to vlastnim porodnikem nebo jinou porodnici ![]()
Zlín?
jestli jo neboj se ji, ona jen vypada, ze kouse, ale nekouse.
Asi takhle, teoreticky můžeš mít volbu lékaře, ale prakticky na tebe uprostřed rozjetého porodu můžou začít tlačit že tam jiný není a jestli si vezmeš na triko zdraví a život dítěte a podobné věci, takže bych si promluvila s primářem a hlavně bych se asi spíš poohlídla po jiné porodnici
Tak já bych se asi podívala i po jiné porodnici, pokud máš možnost, já kdybych nedejbože skončila v jedné naší porodnici, tak taky vím koho budu z porodního boxu hnát rychlostí blesku ![]()
@AniNevim Do Stoda jsem chtěla jet, ale je zavřený, rekonstruují. To jsem nevěděla, že i tam je řeznice. A kde jsi nakonec rodila?
@quinny těch porodnic tu zas tolik není
do fakultky fakt nechci, víceméně mám na výběr dvě porodnice, v té jedné není zase řeč s primářem a měla jsem v ní první porod traumatický, ráda bych šla na jiné místo…výběr moc není no.