Odmítnutí práce kvůli dětem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9909
3.1.13 11:57

Já bych docela 11 čistého brala a to jsem z Prahy. A pracovala jsem za mnohem vyšší plat. Teď si hledám práci rok a nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
3.1.13 11:59

@careynka promiň ale ne každý si v dnešní době může vybírat, hodně záleží na tom, jaké má člověk vzdělání, praxi atd. Jo pokud ty máš vysokou a plno let praxe, tak třeba očekáváš 20 tisíc ale realita je mnohdy jiná. Radši bych šla do práce za 11 tisíc (což pro mě jsou krásný peníze), než sedět doma na zadku a brát z pracáku minimální podporu. Já dělala přes rok za 8 tisíc čistýho, třísměnný provoz, obsluha strojů, takže celkem těžká manuální práce…a na výběr jsem moc neměla, tady v okolí je skoro nemožný najít práci, všichni si svoje místo drží zuby nehty a dojíždět do Brna, jo tam bych možná dostala o 2-3 tisíce víc ale ty bych zase všechny utratila za cestu do práce a jídlo, nemluvě o tom, že bych nebyla kvůli cestování skoro doma…chtělo by se to trochu zamyslet, než něco takového proneseš, je vidět, že jsi asi nikdy o práci nouzi neměla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
3.1.13 11:59
@AdaNaty píše:
@careynka no já si myslím, že dnes si moc vybírat nemůžeme. kolik by sis představovala plat podle tebe?

takovej, ze kteryho zaplatim aspon najem…ja delam za 23, segra v blby kavarne za 18…11 mi prijde jako vysmech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
3.1.13 12:01
@Verca1989 píše:
@careynka promiň ale ne každý si v dnešní době může vybírat, hodně záleží na tom, jaké má člověk vzdělání, praxi atd. Jo pokud ty máš vysokou a plno let praxe, tak třeba očekáváš 20 tisíc ale realita je mnohdy jiná. Radši bych šla do práce za 11 tisíc (což pro mě jsou krásný peníze), než sedět doma na zadku a brát z pracáku minimální podporu. Já dělala přes rok za 8 tisíc čistýho, třísměnný provoz, obsluha strojů, takže celkem těžká manuální práce…a na výběr jsem moc neměla, tady v okolí je skoro nemožný najít práci, všichni si svoje místo drží zuby nehty a dojíždět do Brna, jo tam bych možná dostala o 2-3 tisíce víc ale ty bych zase všechny utratila za cestu do práce a jídlo, nemluvě o tom, že bych nebyla kvůli cestování skoro doma…chtělo by se to trochu zamyslet, než něco takového proneseš, je vidět, že jsi asi nikdy o práci nouzi neměla…

ale zakladatelka se ptala jak bysme se citily, tak jsem ji to napsala. To ze nekdo to ma jinak preci neznamena, ze je to spatne. Ja nema VS ani leta praxe. Je mi 25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
3.1.13 12:05

@careynka jo tak záleží v jakým kraji bydlíš, pokud bydlíš na dědině, kolem žádný velký město, tak nemůžeš čekat, že ti někdo dá v samce 23!!!kdybych měla tolik co píšeš taky bych si tězko zvykala na 11,ale pokud máš děti a chcou jíst, nemůžeš moc vybírat. ti holka řeknu co to je žít jen se 7OOO na měsíc, hrůza, když ti dítě řekne že má hlad a ty koncem měsíce nemáš ani na chleba, takže já bych brala i těch 11 okamžitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
3.1.13 12:09

@careynka máš děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
3.1.13 12:11

@careynka fajn, já jen prostě nemám ráda tyhle komentáře, kdyby takhle přemýšlel každej, tak by lidi neměli nic. A nevím jak to máš s prací ale vidím, že už jedno dítko máš a druhé na cestě, ono při dětech je to s prací zase úplně někde jinde, mnoho žen musí svou původní práci opustit, protože jim zaměstnavatel prostě nevyhoví se směnami a pak hledají jinde, kde málokdy dostanou to, na co byly zvyklé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.13 12:20
@Verca1989 píše:
@careynka fajn, já jen prostě nemám ráda tyhle komentáře, kdyby takhle přemýšlel každej, tak by lidi neměli nic. A nevím jak to máš s prací ale vidím, že už jedno dítko máš a druhé na cestě, ono při dětech je to s prací zase úplně někde jinde, mnoho žen musí svou původní práci opustit, protože jim zaměstnavatel prostě nevyhoví se směnami a pak hledají jinde, kde málokdy dostanou to, na co byly zvyklé…

Pravda pravdoucí. Po dětech je všechno jinak, člověk si nemůže vybírat, za kolik, ale hlavně aby se to dalo skloubit s dětma, je to prostě nevýhoda tohoto státu, že skoro nejsou částečné úvazk a taková pracovní doba, jakou měla moje matka, když jsme byly malé: 7-15 je dnes bohužel utopie

• Citovat
  • Upravit
19494
3.1.13 12:26
@Anonymní píše:
Pravda pravdoucí. Po dětech je všechno jinak, člověk si nemůže vybírat, za kolik, ale hlavně aby se to dalo skloubit s dětma, je to prostě nevýhoda tohoto státu, že skoro nejsou částečné úvazk a taková pracovní doba, jakou měla moje matka, když jsme byly malé: 7-15 je dnes bohužel utopie

no proto to rikam, ze za tech podminek, co ti nabidli je 11 tisic proste sprostejch…nejenze je to zlodejina, ale navic prave neuvidis ty deti. Nereknu kdyby to byly osmicky, ale do noci, vikendy, svatky…to at si strci za klobouk…

a kdyby takhle premysleli vsichni, jak tu nekdo psal, tak by prave ti zamestnavatele s lidma tak nevy*ebavali.
Nezlobte se na me, ale 11 tisic nema ani cigan na podpore, tak proc by za to meli delat slusny lidi, co chtel pracovat?
Ja to asi vidim jinak, protoze doted jsem dojizdela do prace pres 100 km, bylo to narocny, ale za ty penize mi to stalo. A taky mame dluhy, zase je tu vsechno drazsi a hrabeme se z toho, co se da. Chlapovi ted prace moc nevychazi, tak se musime otacet. Moemntalne jsem na matersky. Musela jsem se vratit od prcka po pul roce do prace, prave proto, abysme meli co jist. Ale rikam uprimne - za 11 tisic bych se do prace nevratila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.1.13 12:46

Ahoj, já už toho musela odmítnout.. můžu dělat jen od 7-15:30.. byla jsem na hodně pohovorech, kde slibovali poloviční úvazek a pod. a pak Ti řeknou, že se jedná o odpolední směny.. jenže já jsem sama s dítětem, nemám pro něj hlídání, nemá mi ho kdo vyzvedávat, takže jsem to prostě odmítnout musela.. paní na pracáku mi nejdřív vynadala, že jak si to představuju, tak jsem se rozčílila, řekla jí co si myslím a od té doby ani slovo.. já se prostě neroztrhnu, když vydělam 10 tis hrubého, tak nemůžu platit 6 tis za hlídání dítěte. bysme se šli pást… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
3.1.13 12:48
@martina.se píše:
Ahoj, já už toho musela odmítnout.. můžu dělat jen od 7-15:30.. byla jsem na hodně pohovorech, kde slibovali poloviční úvazek a pod. a pak Ti řeknou, že se jedná o odpolední směny.. jenže já jsem sama s dítětem, nemám pro něj hlídání, nemá mi ho kdo vyzvedávat, takže jsem to prostě odmítnout musela.. paní na pracáku mi nejdřív vynadala, že jak si to představuju, tak jsem se rozčílila, řekla jí co si myslím a od té doby ani slovo.. já se prostě neroztrhnu, když vydělam 10 tis hrubého, tak nemůžu platit 6 tis za hlídání dítěte. bysme se šli pást… :zed:

to je presne to, o cem mluvim. Ze kdyz ma maly deti a oni ji nabidnou takovyhle smeny, tak bych si s tim hlavu nedelala. Kdyby nabidli vic, tak by se to dalo zvazovat, ale takhle bych to proste neresila a nedelala si z toho hlavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.1.13 12:56

@careynka od Tebe to vyznělo jinak. Ale je to tak, člověk musí uvažovat nad tím, jestli se to vůbec vyplatí. Já si nemůžu dovolit dělat za 10 hrubého na směny, když bych za hlídání dala 6tis.. ani jsem to nezkoušela, prostě nejde.. budu ráda za 10 hrubého, když budu mít směny tak, abych to hlídání platit nemusela.. jen občas je to náročné na psychiku, člověk si připadá jak póvl.. ale já prostě jinou šanci nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.13 13:06
@careynka píše:
no proto to rikam, ze za tech podminek, co ti nabidli je 11 tisic proste sprostejch…nejenze je to zlodejina, ale navic prave neuvidis ty deti. Nereknu kdyby to byly osmicky, ale do noci, vikendy, svatky…to at si strci za klobouk…a kdyby takhle premysleli vsichni, jak tu nekdo psal, tak by prave ti zamestnavatele s lidma tak nevy*ebavali.
Nezlobte se na me, ale 11 tisic nema ani cigan na podpore, tak proc by za to meli delat slusny lidi, co chtel pracovat?
Ja to asi vidim jinak, protoze doted jsem dojizdela do prace pres 100 km, bylo to narocny, ale za ty penize mi to stalo. A taky mame dluhy, zase je tu vsechno drazsi a hrabeme se z toho, co se da. Chlapovi ted prace moc nevychazi, tak se musime otacet. Moemntalne jsem na matersky. Musela jsem se vratit od prcka po pul roce do prace, prave proto, abysme meli co jist. Ale rikam uprimne - za 11 tisic bych se do prace nevratila.

No oni to byly 8 hodinnové směny, ale pokaždé jinak, např. od 8-16,10-18,12-20,pro mě by to znamenalo ale platit si někoho na vyzvedávání skoro u každé směny, protože než se dostanu do školky je 5 a zavírají ve 4,navíc u těch směn do 6,8 n. 10 večer, bych vlastně ráno odvedla děti do školy, školky, někdo by je musel vyzvednout a čekat, až se vrátí manžel nebo já, celý den bych je neviděla a myslím, že pro děti ani není vhodné skoro nevídat, ani jednoho rodiče.

• Citovat
  • Upravit
19494
3.1.13 13:11
@Anonymní píše:
No oni to byly 8 hhodinnové směny, ale pokaždé jinak, např. od 8-16,10-18,12-20,pro mě by to znamenalo ale platit si někoho na vyzvedávání skoro u každé směny, protože než se dostanu do školky je 5 a zavírají ve 4,navíc u těch směn do 6,8 n. 10 večer, bych vlastně ráno odvedla děti do školy, školky, někdo by je musel vyzvednout a čekat, až se vrátí manžel nebo já, celý den bych je neviděla a myslím, že pro děti ani není vhodné skoro nevídat, ani jednoho rodiče.

No však o tom celou dobu mluvím, asi to vyznělo jinak, ale bylo tím myšleno, že za takových podmínek bych práci za 11 nevzala, prptoze se to nevyplatí a nehledě na to že právě neuvidis deti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.1.13 13:11
@Anonymní píše:
No oni to byly 8 hodinnové směny, ale pokaždé jinak, např. od 8-16,10-18,12-20,pro mě by to znamenalo ale platit si někoho na vyzvedávání skoro u každé směny, protože než se dostanu do školky je 5 a zavírají ve 4,navíc u těch směn do 6,8 n. 10 večer, bych vlastně ráno odvedla děti do školy, školky, někdo by je musel vyzvednout a čekat, až se vrátí manžel nebo já, celý den bych je neviděla a myslím, že pro děti ani není vhodné skoro nevídat, ani jednoho rodiče.

podle mě fakt nesmysl.. neměj výčitky.. prostě si spočítej, kolik bys dala nahlídání, odečti od platu a máš jasno.. já měla na hlídání studentku, jenže když jsem to fakt spočetla, že bych jí dala 6tis, jak si takovou práci nemůžu dovolit. navíc holčina má né vždy volno, takže shánět někoho jiného, určitě dražšího.. nejde.. tak proč si s tím lámat hlavu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat