Odmítnutí práce kvůli dětem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@martina.se píše:
podle mě fakt nesmysl.. neměj výčitky.. prostě si spočítej, kolik bys dala nahlídání, odečti od platu a máš jasno.. já měla na hlídání studentku, jenže když jsem to fakt spočetla, že bych jí dala 6tis, jak si takovou práci nemůžu dovolit. navíc holčina má né vždy volno, takže shánět někoho jiného, určitě dražšího.. nejde.. tak proč si s tím lámat hlavu..
Přesně tohle zvazuju, jestli se vrátit do práce od půlročního a platit si hlídání - ale zase…svěř někomu mimino. Nebo riskovat že o svůj flek přijdu a budu jen na rodicaku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@careynka píše:
Za 11 tisic bych rano ani nevstala z postele
Pracovala jsem v sociálních službách v nepřetržitým provozu, šílený služby, dřina jako prase, tahali jsme nepohyblivý lidi, pořád ruce od stolice, zvratků, moče, slin a se všema připlatkama jsem nosila domů 10 000 Kč. Vládo, takhle jsou placený lidi v sociálních službách - dřina, dřina, dřina, exkrementy, žádný rodinný život a hovno peníze.
Neříkám, že bych za 11 000 Kč nevstala z postele, pokud někdo pracuje za tyhle peníze na jednu směnu, volné víkendy a práce žádná velká dřina, tak to ještě beru, ale někdy jsou ty podmínky fakt neúměrný finančnímu ohodnocení.
- Citovat
- Upravit
@careynka já to měla stejné. Ale když byly mladému 3, vrátila jsem se do práce do phy, za 36 tis měsíčně to šlo. dojíždění 300 km, ale zase hlídala mamka a pod.. jenže pak reorganizace, mě vyšupli, bo mi mladý 2× marodil a měla jsem po ptáčkách. Od té doby to taky tluču, zdejší kraj nepřeje práci, natož dobře placené, nedejbože dobré pracovní době. když už seženu, tak za pár šupů (ale čert vem, 10 tis je krásná částka), jenže většinou je to na měsíc, dva, max jsem dostala smlouvu na půl roku… těším se, až bude mít mladej víc let a já zas budu moct normálně pracovat… u miminka bych nad tim vůbec neuvažovala, to Ti neřekne, jestli ten, který ho hlídá, mu třeba neubližuje nebo podobně. Přecijen to starší dítko už se svěří..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se píše:
podle mě fakt nesmysl.. neměj výčitky.. prostě si spočítej, kolik bys dala nahlídání, odečti od platu a máš jasno.. já měla na hlídání studentku, jenže když jsem to fakt spočetla, že bych jí dala 6tis, jak si takovou práci nemůžu dovolit. navíc holčina má né vždy volno, takže shánět někoho jiného, určitě dražšího.. nejde.. tak proč si s tím lámat hlavu..
Jo, je třeba si to spočítat. Po MD jsem se bez práce cítila děsně trapně, stála jsem o jakoukoliv práci i za minimální mzdu, jen abych nebyla v očích ostatních jako příživník. No je fakt, že stát „podporuje“ takové, co chtějí pracovat i za minimum. Domů jsem přinesla necelých 8 000 Kč čistýho, vzali nám příspěvek na bydlení, slevu na nepracující manželku a příští rok jsme přišli o přídavky na tři děti. Super, ne? Dneska už si to opravdu spočítám. Po krokách, který tahle vláda podniká, nedám státu ani korunu, ať si o mě myslí kdo chce, co chce.
- Citovat
- Upravit
@martina.se píše:
@careynka já to měla stejné. Ale když byly mladému 3, vrátila jsem se do práce do phy, za 36 tis měsíčně to šlo. dojíždění 300 km, ale zase hlídala mamka a pod.. jenže pak reorganizace, mě vyšupli, bo mi mladý 2× marodil a měla jsem po ptáčkách. Od té doby to taky tluču, zdejší kraj nepřeje práci, natož dobře placené, nedejbože dobré pracovní době. když už seženu, tak za pár šupů (ale čert vem, 10 tis je krásná částka), jenže většinou je to na měsíc, dva, max jsem dostala smlouvu na půl roku… těším se, až bude mít mladej víc let a já zas budu moct normálně pracovat… u miminka bych nad tim vůbec neuvažovala, to Ti neřekne, jestli ten, který ho hlídá, mu třeba neubližuje nebo podobně. Přecijen to starší dítko už se svěří..
mne u prvniho taky hlidala mamka, tak to slo, ale ted uz hlidani nemam a cizimu mimino nesverim. To jeste musim pockat, jestli chlap nebude mit vhodnou praci kvuli hlidani deti, jiank se na to vyprdnu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
11.000 je opravdu strašně nízká výplata. Nebudu psát, že bych za to nevstala z postele, pokud bych si práci nemohla vybírat, je to lepší, než momentální nic. Ale upřímně se modlím, ať za takovou almužnu nikdy nemusím pracovat. ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak ja za tech 11 vstanu a rada. Ceska posta me tak proskolila (pominuli fakt ze tam to vychazelo o nejakou tisicovku vic ale skrz dyska.) ze radsi budu nekde delat ranni, odpoledni,nocni.Nebo 12 hodinove smenny 4dny prace a 4 dny volno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Naima píše:
11.000 je opravdu strašně nízká výplata. Nebudu psát, že bych za to nevstala z postele, pokud bych si práci nemohla vybírat, je to lepší, než momentální nic. Ale upřímně se modlím, ať za takovou almužnu nikdy nemusím pracovat.
ono jde ale o to, ze stejne zakladatelka nema hlidani, takze by vic zaplatila na chuvach a buhvi cem, jak zajistit deti, nez vydelala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@careynka píše:
ono jde ale o to, ze stejne zakladatelka nema hlidani, takze by vic zaplatila na chuvach a buhvi cem, jak zajistit deti, nez vydelala
Ještě bych měla napsat, že když jsem pracovala za tyhle nízký peníze a za takových pracovních podmínek, tak jsem ze sebe rozhodně neměla dobrý pocit, nepřipadala jsem si užitečná a platná pro stát a obyvatelstvo, prostě jsem neměla ten dobrý pocit z vykonaný práce, spíš jsem si připadala jako využívaný a vykořisťovaný debil a postupně jsem měla na sebe i vztek, pocit marnosti. Nakonec jsem odešla, práci stále hledám. Mám maturitu, přesto jsem nikdy nesehnala práci za víc než 10 000 Kč čistýho. Jsem snad k ničemu? Nezasloužím si víc? Snad mi rozumíte, co tím myslím, co cítím. Člověk se snaží a stejně z toho má prd, pořád je jak socka.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ještě bych měla napsat, že když jsem pracovala za tyhle nízký peníze a za takových pracovních podmínek, tak jsem ze sebe rozhodně neměla dobrý pocit, nepřipadala jsem si užitečná a platná pro stát a obyvatelstvo, prostě jsem neměla ten dobrý pocit z vykonaný práce, spíš jsem si připadala jako využívaný a vykořisťovaný debil a postupně jsem měla na sebe i vztek, pocit marnosti. Nakonec jsem odešla, práci stále hledám. Mám maturitu, přesto jsem nikdy nesehnala práci za víc než 10 000 Kč čistýho. Jsem snad k ničemu? Nezasloužím si víc? Snad mi rozumíte, co tím myslím, co cítím. Člověk se snaží a stejně z toho má prd, pořád je jak socka.
ono se da pracovat i za 10 000 a mit pocit zadostiucineni, ale zalezi, jak se tam ke svejm lidem chovaj. Jestli jak k dobytku, tak tenhle pocit je jasnej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, buď ráda, že jsi takovou práci nevzala. On to není žádný med sedět v call centru a ještě operátora a celý den se nechat j.bat nespokojenýma zákazníkama. Co mi říkal muž, že si tam ty ženské vyslechnou, tomu se nechce ani věřit a ještě musíš být pořád milá. No děs.
A 11tis. je fakt málo, zvlášť když neuvidíš děti a budeš mít rozdrbaný celý týden a nakonec bys platila ještě někomu za hlídání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit