Odmítnutí práce kvůli dětem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Já na tom budu po rodičovské stejně. Mezitím jsme se stěhovali a můj zaměstnavatel je teď skoro 300 km daleko. Navíc je to charakter práce, která se už nedá z hlediska času vykonávat při dětech. Takže budu asi dávat výpověď. Hlídání taky žádné, chlap v práci od rána do večera. Je to těžké. Práci budu muset taky hledat s ohledem na děti, samozřejmě, ty jsou pro mě priorita. Asi to nebude lehké. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
směnný provoz na plný úvaz s malými dětmi, zvlášť když nemáš pořádné hlídání, je na houby a za ty prachy bych do toho taky nešla. Já teď nastoupila zpátky do práce na směnný provoz, ale kvůli dětem na půl úvazku, taky nemáme hlídání a nemá je kdo vyzvedávat ze školky. Jinak zaměstnavatel by ti měl ze zákona vyjít vstříc ohledně pracovní doby, pokud tomu nebrání závažné provozní překážky nebo tak nějak je to v zákoníku práce. Ale když jsi ještě nenastoupila, tak fakt nevím no. Asi bych zkoušela hledat dál a třeba i v širším okruhu i za cenu dojíždění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@careynka píše:
Za 11 tisic bych rano ani nevstala z postele
Lepší 11 než 0. Ty ses mi zase chytrá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@careynka píše:
Za 11 tisic bych rano ani nevstala z postele
No to je rada tohle to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já jsem zase jiný extrém. Můj zaměstnavatel se mně po 13 letech zbavil, protože děti nemám a on se začal bát, že odejdu na mateřskou. Na mé místo se delší dobu zaučuje, takže tam vzal jinou ženskou (již s většími dětmi) a mě vzal třetinu platu a tím se to vyřešilo. Ach jo
Přeji vám všem hodně štěstí a co nejlepší zaměstnání ![]()
- Citovat
- Upravit
A co máš za školu? musí se hledat, já taky nevím jak to pak budem dělat, dělala jsem v Lidlu a přítel chodí od rána do večera a půl úvazek tam nepřipadá v úvahu, takže chvíli to tam vydržím a budu muset hledat něco jinýho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AdaNaty píše:
A co máš za školu? musí se hledat, já taky nevím jak to pak budem dělat, dělala jsem v Lidlu a přítel chodí od rána do večera a půl úvazek tam nepřipadá v úvahu, takže chvíli to tam vydržím a budu muset hledat něco jinýho.
Mám VŠ, ale neumím moc jazyky, musím je dopilovat. Práci si časem snad najdu, ale mrzí mě to, měla jsem to tam ráda. Navíc se bojím, že když u pohovoru řeknu svůj věk a že ještě nemám děti, tak budu taky v háji.. No, nějak bude.. Momentálně čekám na pozitivní těhotenský test, tak snad budu mít brzy jiné starosti, moc bych si to přála.. práce mě mrzí, ale není to to nejpodstatnější ![]()
- Citovat
- Upravit
Mám dopravní průmyslovku, maturitu z němčiny, ale 10 let jsem nemluvila,2 roky v administrativě, pak děti a při dětech brigáda na dohodu-taky administrativa. Jinak u nás v kraji je 11 tis.na ženskou docela slušná výplata
Nehledám samozřejmě jen v administrativě, klidně bych i uklízela, prodávala nebo cokoli, zatím se jen vyhýbám supermarketům, podle mě taky chtějí směny a navíc je tam podle mě šikana, až mi skončí podpora, možná mi ale nic jiného nezbyde
- Citovat
- Upravit
@MarieOVMUC píše:
Lepší 11 než 0. Ty ses mi zase chytrá.
jaka nula…tak hold treba mesic pocka na jinou praci…nez takovydle debilni smeny, kdy ani poradne nema hlidani, tak to radsi chvilku na socce nebo pracaku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Čeká mě to taky za necelé dva roky
Už vím, že zaměstnavatel mi nevyjde vstříc s pracovní dobou i když by mohl. Zatím to u něj žádná maminka s dětmi „nevyhrála“, takže mě hledání práce také čeká a už teď je mi ouzko. Mmch 11 tis. čistého jsou pěkné peníze. Nevím, kdo by ti @careynka prodal rohlíky v krámě, kdyby všichni uvažovali jako ty ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Peníze pro mě nejsou momentálně na prvním místě, vím, že s dětma si práci nemůžu vybírat, ale samozřejmě dělat někde za 8 tis a ještě si muset platit hlídání, tak to asi nemá cenu. Bohužel až mi skončí podpora, budu muset brát vše, mám jen přídavky na děti a na jiné dávky nedosahuju. Bydlím v družs. bytě, ale je psaný na někoho jiného, takže žádný příspěvek nehrozí.
- Citovat
- Upravit
Bohužel mám poslední dobou pocit, že nabízejí práci typu obch. zástupce n. pojišťovací poradce n. realitní makléř ![]()
- Citovat
- Upravit
@careynka no já si myslím, že dnes si moc vybírat nemůžeme. kolik by sis představovala plat podle tebe?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky maminy, byla jste některá nucena odmítnout práci kvůli dětem a jak jste se po tom cítily? Já jsem teď cca 4 měsíce po rodičovské dovolené-mám 2 děti hned po sobě, takže jsem doma 7 let. Hledám si práci, zatím mě pozvali pouze na 2 pohovory, jednu práci jsem dostala, ale bylo to na ŽL a dost nevýhodné, tak jsem odmítla, teď jsem byla na dalším pohovoru, byla jsem přijata, bohužel ale na plný úvazek ( i když v inzerátu psali, že je možný poloviční), jenže to bylo na různé směny- bylo to na příchozí hovory jednoho operátora, směny jsou až do 22 hodin večer, než bych se dostala domů bylo by 23h, navíc každý týden jinak i některé dny v týdnu, víkendy, svátky. Manžel byl od začátku proti, on se vrací každý den v 8 večer, mamka částečně hlídat může, ale je stále pracující, tak nemůže furt, jiné hlídání nemám, to bych musela platit a peníze tam byly na zač. okolo 11 tis. čistého, nakonec jsem po dlouhém uvažování odmítla, zkoušela jsem je umluvit na poloviční, ale nikdo se se mnou nebavil-ber nebo nech. Rozhodla jsem se hlavně kvůli dětem, vlastně bych je skoro neviděla, navíc by to bylo i organizačně složité, úkoly, každý týden vyzvedávání jinak atd. Jenže červík v hlavě- neměla jsem to aspoň zkusit, přišla bych sice o podporu, ale práce by byla, u nás je práce málo, mám sice maturitu, ale nijak zvlášť praxi. Teď se bojím, že dlouho na nic nenarazím, budu sedět doma a připadat si úplně zbytečná.
Dík, že jsem se mohla vykecat.