Odnaučit od plín noc nebo čekat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
519
3.3.19 20:56

Odbourala bych UM, napít mléka (nebo klidně UM) ale z hrnečku a pak vycurat a spát. Ráno bude plinka suchá- vzít plenku, ale počítat s nehodami- dát starou matraci nebo podložku. Po několika nehodách už to vydrží. Nespěchat, netlacit na ni… Měli jsme to ale stejně :) kamen úrazu bylo také čtvrt litru UM :mrgreen: Přeji hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1222
3.3.19 20:59

Pomalu bych odbourávala UM. V tomhle věku už by měla všechny potřebné látky získávat z plnohodnotné stravy. A i bez večerního UM má ještě na plenku nárok, tuším, že do 5 let se to moc neřeší, musí k tomu dospět. Já jsem proti tomu, aby se dítě nechávalo počůrávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tejina
3.3.19 21:00

Nechala bych. Dítě si řekne samo, dřív nebo později. Mám dvojcata, kluky, pliny na den ve dvou a půl, pliny na noc asi ve čtyřech…pak to trvalo asi půl roku, někdy chtěli někdy ne, ale postupně si to sami odbourali.

Už vidím, jak se tu na mě slítnou, ale probůh, dítě má rozum, tak mu dovolte ho použít ;)

• Citovat
  • Upravit
7065
3.3.19 21:00

Možná mě tu někdo ukamenuje, že tak pozdě,ale syn se úplně odplenkoval až teď za posledních 10 dnů,kdy plina po celé noci byla konečně suchá.
V noci se začal budit na čůrání ( taky sám od sebe ).
V červnu 4 roky .Jindy dokázal plenu počůrat do rána celou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
3.3.19 21:01

Já jsem neomezovala pití a prostě jsem vyčkala až k tomu holky dozrají.
Máš ještě možnost budit v noci na vyčůrání, ale na to jsem byla líná.
Přes den je už bez nehody?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tejina
3.3.19 21:01

A ještě bych dodala, nehod jsme měli tu dobu fakt minimalne, jestli 3 dohromady? :palec:

• Citovat
  • Upravit
1908
3.3.19 21:02

@Veru1987 Mám dcerku sice mladší, ale rozhodla jsem se to neřešit, občas je plenka suchá, občas ne, ale buzení na čuráni v noci bylo muka pro obě. Podle chytrých knih mají děti nárok na plenku na noc až snad do 5 let, takže času dost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
3.3.19 21:02
@Taka píše:
Pomalu bych odbourávala UM. V tomhle věku už by měla všechny potřebné látky získávat z plnohodnotné stravy. A i bez večerního UM má ještě na plenku nárok, tuším, že do 5 let se to moc neřeší, musí k tomu dospět. Já jsem proti tomu, aby se dítě nechávalo počůrávat.

Samozřejmě nenechavat každý den pocuravat, ale nevzdat to po první nehodě. Počkat, až bude ráno plenka suchá, potom ji zkusit vzít. My k tomu měli i ucici kalhotky (dítě uciti mokro, ale neprotecou kalhotky, takže není durch)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
3.3.19 21:09

@krukynka Pokud je plenka několikrát za sebou suchá, tak jo. Ale zakladatelka píše, že ráno je plína mokrá - vyvodila jsem si, že každý den nebo minimálně většinou. Takže proto bych začala tím pitím na noc a s plenkou počkala výhledově :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4248
3.3.19 21:10

@Veru1987 nechala bych plinu.Dcera mela denne uplne totalne nacucanou plinu a pak najednou fakt ze dne na den se zacla budit na curani.V tu dobu ji bylo asi za 14 dni 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
3.3.19 21:12

U obou dětí se povedlo až po třetím roce a to chodily od 2,5 let do státní školky, při spaní po obědě to zvládaly bez pleny, přes noc často ne. Pak už jsem chodila do práce a ty noční manévry s převlékáním celé postele a dítěte mi za to nestály (mimo to dcera se neprobudila ani komplet počůraná a spala v tom mokrém odkopaná do rána, takže jsem měla strach aby nenachladla).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
3.3.19 21:13

Mam kluka 3 roky a 3 mesice, na noc taky pije kakao a chodi spat s plinkou a dokud to tak bude chtit tak ho necham ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85297
3.3.19 21:15

Ja ji koupila v necelych 3 letech pekne pyzamo, do kterejo se ale necura. No a sundala jsem ji plinku a od te doby je bez pliny na noc. Chodi curat 1× v noci kolem pulnoci, probudi se a jde na wc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
3.3.19 21:16

Zacla jsem davat mleko min. o hodinu driv nez jde spat,aby se stihla jeste vyčůrat. A cca od 2let je bez pleny i v noci… samozřejmě nehoda cas od casu je. Po obede spi bez pleny bez nehod normalne. Dalsi varianta je v noci budit,ale na to bych byla lina…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
3.3.19 21:21
@Taka píše:
@krukynka Pokud je plenka několikrát za sebou suchá, tak jo. Ale zakladatelka píše, že ráno je plína mokrá - vyvodila jsem si, že každý den nebo minimálně většinou. Takže proto bych začala tím pitím na noc a s plenkou počkala výhledově :)

Tak tak. Určitě první zbavit toho množství mléka na noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky