Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahoj holky,
chtěla bych se poradit, zda máte nějaký fígl na odpadkový koš, aby nešel snadno otevřít dětem /pokud ho nemůžete mít ve skřínce, jako já/
Už jsem na náš koš zkusila nalepis suché zipy, takže aspon slyším zvuk, že je koš otvírán, ale tím stejně nezabráním tomu, aby ho dcera otevřela.
Snažila jsem se dopátrat na netu po nějakém vhodnějším odpadkovém koši, ale na nic vhodného jsem nenarazila.
díky předem za tipy
No,zajímavý dotaz ![]()
Taky by mě to zajímalo,protože na žádný takový fígl jsem nepřišla a proto mám odp.koš na okně.Není to nic půvabného
,ale aspoň mám jistotu.
no, já jsem to vyřešila jednoduše a koš jsem dala na balkón. balkon je v obýváku s kuchyní, takže to není až tak daleko a docela jsem si zvykla. a je to i výhodné, že mi koš „nesmrdí“ (jiné slovo mě nenapadá) v kuchyni, když tam házím i použité plínky.
Jinak co jsem četla nějaké diskuse, tak se doporučuje dát dítěti jeho odpadkový koše vedle klasického, aby si hrabalo ve svém a nešlo do odpadků.. myslím, že nějaké diskuse na tohle téma najdeš i tady na emiminu.
jednou to přejde.. ale bacha ať to nezkouzne do lezení do popelnic:) Lukiho taky fascinoval koš, tak jsem ho dávala na stůl, kde nedosáhl. Pak to přešlo v osahávání popelnic venku a to trvalo teda dost dlouho.. naštěstí už ví, že se na popelnice nesahá, ale popeláře sleduje s nábožným výrazem:D
tak pevné nervy
iv-ka
mne teď ještě napadlo, že bych ho mohla zavěsit na háčky v kuchyni do výšky ..... ![]()
Ségra dala koš na balkon.
Já jsem to řešila tak, že co bylo fakt nebezpečné, to jsem pořádně zabalila - do novin a zavázala do igeliťáku. Jinak jsem holt musela dávat pozor, než to malou přešlo. Většinou jsem ji měla dost na oších, taks e dalo včas zasáhnout.
Ahoj,
my máme koš v lince, takže si ani nepamatuju, že by po něm šel. Ovšem u babiček si to vždycky vynahradil:-) Museli jsme hlídat nebo dát koš na stůl. S tím přibitím na zeď dobrej nápad. Nebo poličku a koš na ní. Ale dostatečně vysoko, aby si ho na sebe prcek nestrhl.
A popelnice a venkovní koše jsou lákadlo ještě teď:-) Asi jsem mu měla v mládí poskytnout trochu víc prostoru v odpadcích doma:-))))
P.
ahojky,
no docela zajímavé téma, jsem zvědavá kdo poradí ![]()
Já to prozatím udělala tak, že nahoře na koši mám tvrdý poklop z desky a na něm sáček, takže slyším otevírat ale nic nejde dát dovnitř ani vytáhnout… ale je to děs a naše noční můra. Kája je jak malý bufet ![]()
Ahoj, ja mam na kosi tohle http://www.handypraha.cz/…-detail.html tedy neco podobneho, ale taky to bylo puvodne na lednici a funguje to
jen asi ne na kazdy typ kose…
Nu, občas se tam prohrabuje dodnes a je to asi tak rok zpátky, kdy tam holka vyndala kus chleba a jedla (chybí mi tu zvracející smajlík:D )
Důrazné NE, plácnout po ruce. Nic jiného jsem nedělala. Zabralo taky trošku to, že jsem jí nechávala některé věci vyhazovat, akorát pod dozorem. Tím měla splněno svoje, že tam něco dala
Koš jsme měli nahoře na lince (na horních skříňkách) + na desce linky igelitku z Tesca na odpad při vaření; až jsem dovařila, vylezla jsem na židli a dala ji celou do koše. Sice opruz, ale D. byl v tomhle hrozný, trhal i pytlíky, bylo to silnější než on
, a v koši je denně i sáček s kočkolitem včetně výkalů, takže nulová tolerance byla nutná.
Já jsem celý léta měla koše na mrazáku (v kuchyni mám velký truhlicový). Koše mám tři - normální odpadkáč, kyblík zbytků pečiva a skořápek pro slepice (mají naši) a kyblík na kompost. Sice byl opruz to přendavat, když se lezlo do mrazáku, ale jediná jistota. Trvalo to od 3/4 roku Jíry, kdy začl lézt a ten kompostový mi párkrát vysypal. Teď je Jírovi 5 a půl, Haničce něco přes 4 a zpět na původním místě ho máme teprve asi rok. Člověk si zvykne na všechno
))
Jiřina
Ahoj, já dávala koš do výšky na linku. Bylo to na kraji linky, pak hned je dřez, takže dál od jídla. No a byl klid. A popelnice a popeláře taky milujeme
Zrovna dnes ráno vyváželi, Adámek na pány mával z otevřenýho okna ![]()
Gabinko, blijící smajlík je když klikneš na „zobrazit další smajlíky“
nebo
![]()
Taky mám koš mimo dosah mých dětí, konkrétně mezi vchodovýma zádveřníma dveřma. Separujem plasty, sklo a papír a tak se odpadkový koš plní počuranýma plínama (pokaděné jdou rovnou do popelnice) a bioodpadem (u nás nejsou kontejnery na organický odpad).
Nejsem schopna koš udržet v takové čistotě aby ho mohly holky olizovat a už jsem pozbyla několik poměrně důležitých věcí (několik lichých ponožek a botiček - nikdy nevyhodily celý pár, potvory, části hraček a jedny klíče), takže první, co u nás potká návštěva když otevře dveře je náš krásný modrostříbrný odpadkový koš s „houpacím“ víkem na osičce.
Bára
BaraF píše:
už jsem pozbyla několik poměrně důležitých věcí (několik lichých ponožek a botiček - nikdy nevyhodily celý pár, potvory, části hraček a jedny klíče), takže první, co u nás potká návštěva když otevře dveře je náš krásný modrostříbrný odpadkový koš s „houpacím“ víkem na osičce.
Bára