Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky,
můžete mě prosím poradit , kde koupím odpařovače na topení? Mám představu nějaké hezké z keramiky, aby šli zavěsit i na ty novější úzké druhy radiátorů.
díky za info , hezký den Elen
Ahojky, zkus třeba tyhle stránky.
http://www.zahradahobby.cz/…up300.01.php
Ahoj, obnovuji téma o odpařovačích, nechci vědět, kde je koupit, ale spíš jestli jsou opravdu účinné nebo je to zbytečné a raději koupit zvlhčovač (i když do toho se mi popravdě investovat nechce, potřebovali bychom jich asi víc
). V bytě máme chladno i přes léto, přes den nám tu svítí slunce max. 2 hodiny, takže topení pouštíme často, ale máme pak pořád rýmy, sucho v krku, popraskané rty a v noci se budíme žízní. Vlhkoměr nám často ukazuje DRY. Potřebovala bych do všech pokojů odpařovače, ale fakt nevím, jestli jsou účinné a kdyžtak jaké, jestli keramické, plastové, se sacím papírem, s filtrem, atd… Díky moc za rady a postřehy.
![]()
Zvlhčovač bych nekupovala, jeho nevýhoda je v tom, že zvlhčuje jen jeden prostor- má určitý výkon podle velikosti místnosti. Otevřete dveře a vlhko se Vám rozptýlí
Asi bych koupila odpařovače se sacím papírem- je tam vyšší odpar. taky by mohly pomoct vlhké ručníky na topení- musí se ale topit, jinak Vám radiátory začnou rezavět. Hlavně pozor, abyste si doma nevypěstovali plíseň.
Ahoj. Nevím jistě, jestli je to účinné nebo ne, ale my je doma máme a vzduch OK.. u tchýně je nemají, a když tam jsme, tak to je suchý vzduch, že je to hnus
..tak nevím, ale čím jiným by to bylo?!
Teď se stěhujeme a koupila jsem si odpařovače v Tchibu - tyto a vypadají dobře, jsou glazurované i uvnitř, takže nezajdou, dají se mýt v myčce.. na bílých radiátorech vypadají vkusně, nemám ráda kýče s kytkama atp.
Tak těžko říct, ale myslím si, že efekt to má. A obvěsit si byt ručníkama, to teda néé
![]()
Tyto odpařovače jsou zdroj plísní a jiných breber v bytě - opravdu to není dobré řešení pro zvlhčení vzduchu.
@Sluka píše:
Tyto odpařovače jsou zdroj plísní a jiných breber v bytě - opravdu to není dobré řešení pro zvlhčení vzduchu.
a co bys radila? fontánku?
Fontánku jsem měla, občas jsem do toho kápla vonnou esenci - a po roce bylo po fontánce ![]()
S dítětem bych do fontánky nešla, leda, že bych ji měla dát kam na stříň.. Měla jsem jeden super zvlhčovač na vodní bázi, zároveň to čistilo vzduch - vypadalo to jako trojnásobně zvětšená trouba na gelové nechty, ale nevím, značku, mám ho založený někde na půdě a nevím, kde..
A těch přístrojů je víc, Bionaire snad taky něco takového dělá, nemám s tím zkušenost, zkus pohledat recenze
Jinak osobně bych byt zahltila zelenými rostlinami s většími listy ![]()
Proč to vůbec řešíš? Ptám se proto, že mi na určité problémy kdysi pomohlo pouhé sušení prádla přes noc v ložnici - lépe se mi spalo..
@Sluka píše:
Proč to vůbec řešíš? Ptám se proto, že mi na určité problémy kdysi pomohlo pouhé sušení prádla přes noc v ložnici - lépe se mi spalo..
přijde nám, že máme v ložnici suchej vzduch.taky máme chrlič páry-fontánku, chrlí dobře, ale nemám pocit, že by pomáhala
@tasa Tak bych taky asi zkusila nejdřív mokré prádlo přes noc - ony odpařovače a fontánky stejně víc jak ty hadry nezmůžou..
Apoň uvidíš, zda se něco změnilo