Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, s novou myčkou mám ještě jeden dotaz:
koupila jsem si prášek , sůl a leštidlo. Podle návodu jsem pochopila že sůl se dává do zásoby, ale jinak nevim.Buď se dává prášek nebo tableta?A to před každým mytím? A leštidlo?
Je to pro mě španělská vesnice
Ahojky,
no my používáme tablety, je to rychlejší.
Ale jinak jsem vytáhla Návod k použití naší myčky elektrolux a tam píšou, že leštící prostředek se doplňuje po značku „max“ a pak musíš nastavit dávkování. My máme přepínač s čísly od 1 (minimální dávka) - 6 (maximální dávka). Píšou, že v továrně je nastaven na 4. A vydrží to na 16-40 programových cyklů, podle dávkování.
A předdpokládám, že mycí prstředek musíš nasypat pokaždé. Dočetla jsem se, že značky, které tam máme: 20 = přibližně 20 g mycího prostředku
30 = 30 g mycího prostředku.
Ale opravdu je asi pohodlnější používat tablety. V akcích nevyjdou tak draho.
Jana
Doufám, že jsem ti trochu poradila.
Sul a lestidlo by melo byt v mycce porad a kdyz jedno z nich dojde, tak pak sviti kontrolka na doplneni. Pak muzes pred mytim davat bud tablety nebo myci prasek. Ja pouzivam prasek. Je levnejsi nez tablety a myje srovnatelne. Hanka
Prášek možná vyjde trochu levněji, ale my kupujeme tablety v akcích a dostaneme se do ceny 3 - 4 kč za tabletu.
A když chci mýt tak vložím tabletu a nemusím se starat o to, jestli tam něco je nebo není.
Jak říkám je to prostě pohodlnější a není tam takový cenový rozdíl.
Jana
Jo a sůl a leštidlo v myčce nemáme, obsahuje ho ta tableta.
Jana
Co se týká soli, mě bylo opravářem řečeno, že ji tam mám mít i v případě používání tablet, našla jsem vám o tom něco tady :
http://www.najdiservis.cz/odpoved.htm?…
Já mám přímo v Návodu myčky Elektrolux napsáno:
Pokud používáte kombinované mycí prostředky, které již obsahují mycí složku, leštidlo a SŮL ( 3v 1), NENÍ již potřeba doplňovat zásobník leštícího prostředku a SOLI.
Toto je přímo z návodu od výrobce.
Jana
No být tebou bych na to moc nespoléhala mě prodejce také řekl,že sůl tam musí být pořád i když používám kombinované prostředky.
Myčka meje mnohem lépe,ale také je více chráněná.
já používám oboje,protože tablety se mají používat při teplotě nad 40stupnů,jinak nemají ten správný účinek.
Jenže prodejce a výrobce je rozdíl. Prodejce, ti řekne cokoli, ale od výrobce očekávám, že co napše, tak se to bude používat.
To mi připomíná diskuzi ohledně Calgonu na pračky, když jsme si před 5 lety kupovali pračku a přijeli nám ji zapojit, zeptala jsem se, jestli musím používat Calgon. Bylo mi řečeno, že dnes ty prášky už jsou na takové úrovni, že je to celkem zbytečné. A hlavně, že se mi to praní pěkně prodraží. Je levnější čas od času vyměnit topné těleso. My jsme ho měli za těch 5 let měněné 1 a zaplatili jsme 600 kč. Za Calgon bych dala mnohem více. A hlavně, mám pračku z vrchním plněním, takže vidím buben z obou stran. Tak mi příjde docela směšná ta reklama, kdy opravář vysvětluje, že vevnitř bubnu se vodní kámen neusazuje protože ho odírá prádlo. Z venku ho neodírá a mám ho i po 5 letech pořád jako nový.
Takže je to jen reklama. Používejte, používejte a hlavně plaťte. Jana
ale jano,to snad nemůžeš srovnávat,za krabici soli zaplatíš cca 100 a máš ji na půl roku. já mám třeba vyzkoušené,že když mi ta sůl dojde,že není nádobí tak dobře umyté a stane se,že připečený pekáč či hrnec mi neumyje dobře.
mám myčku 4roky,tak už jsem to vypozorovala.
Nechci se dohadovat, sůl podle mne není potřeba, a podle výrobce naší myčky také ne. Tak ji nepoužívám, a nádobí mám umyté taky. Ještě se mi nestalo, že bych ho neměla umyté. Je pravda, že když tam dám moc nádobí a nesprávně tak se třeba talíř neumyje, ale to je moje blbost, že jsem ho dala nahoru hromady. Například.
Jinak předpokládám, že výrobce ví co píše. Pokud používáte je to vaše věc. Já jsem nepoužívala a podle návodu ani používat nemusím. Kupujeme Calgonit, v akci se dá pořídit za dobrou cenu.
A jednou za rok, koupíme přípravek na čištění myčky. A myčka slouží už 3 roky. A bez problémů. Jana
Dávám vše zlášť- sůl a leštidlo máme stále naplněné.
Když nechceš leštidlo, tak ho stáhneš - třeba na plastové věci.
Ale sůl bych tam rozhodně nechávala pořád, změkčuje vodu.
Krabice za stovku vydrží rok, to ikoho nezabije a pro klid to tam radši mám.
Meju práškem protože si odměřím podle množství nádobí a jeho zasviněnosti a podle programu. Balení 2,9 litru za 200 kč vydrží víc jak půl roku.
Mame tvrdou vodu, takze i kdyz pouzivam tablety, tak i presto mam v mycce nasypanou sul prave kvuli te tvrde vode. To mi poradil i chlapek, co nam mycku instaloval a zapojoval. Je fakt, ze krabice se soli stoji stovku korun a vydrzi dlouho. Jinak pouzivam jak tablety - ty tam strka manzel, tak i prasek. Ja mam radsi prasek pac muzu davkovat podle zaspinenosti nadobi. Jinak ja mam dolite i lestidlo, jednak kvuli myti praskem a pak i kdyz to stridame s tabletama tak mne rozciluje svitici kontrolka chybejiciho lestidla
. Mame mycku Bosch od roku 2001.
Yuka, my sůl dosypali jednorázově poprvé loni v prosinci a ještě kontrolka nesvítí. Na internetu se dá zjistít, jak tvrdou vodu doma máte a podle toho se nastavuje její spotřeba. My podle internetu sůl do myčky dávat nemusíme, máme tvrdost 0 či 1. A ani jí asi neubývá. Jinak se ale přidávat musí.
Leštidlo už nedolévám a svítí kontrolka. Ale nádobí je umyté jako s leštidlem. Ale nějaké použij a časem uvidíš. Určitě se ti párkrát stane, že bude konrolka svítit a nedáš nic a pak porovnáš rozdíl.
Prášky jsou určitě levnější. Mnohem levnější, než tableta. I kdyby byla za 3kč jedna a měla v sobě všechno. Jsou i levnější prášky než calgonit. Otázka je, jestli chceš používat nějaký ekologický nebo třeba za pár kaček z Penny.
Pokud používáš tablety, sůl a leštidlo používat nemusíš. Pokud je to obsaženo v tabletách. Někomu tablety vyhovují. Já to za zdržování nepovažuju, když dosypávám prášek.