Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat v kolika letech jste odpolenkovali vaše dítě a zda je vhodné aby mělo body? Nebo zda musíme přejít potom na trička? Kupuji oblečení dopředu a nevím co porodit. A hlavně kdy to vůbec začít zkoušet. Dekuji
Určitě je lepší tričko, body než rozepnes tak to bude mít v gatich. Ze začátku to prostě musí být rychlovka. Kdy začít je individuální. Já jsme to u dcery zkusila a nešlo to, pořád se pocuravala tak jsem to odložila a pak už se to naučila opravdu rychle. Teď bojuji se synem, který když ho chceme dát čůrat tak řve jak kdyby sme mu lamali nohy. ![]()
Body je na prd. Obě děti jsem začala vysazovat po roce, jedno bylo komplet bez plen ve 22 měsících, druhé až ve dvou a půl letech a to jen přes den.
Ja body používala tak do roka- roka a půl. Ve chvíli, kdy si synové začli chodit na nočník to bylo dost nepraktické. Měla sem pár kousků třeba na ven přes plinu, kdyz byla zima, aby se jim nevyhrnula záda, ale jak byli úplně bez pleny tak body už sem nekupovala. Jinak sem odplenkovala po druhém roce (na noc tak ve 2 a půl).
Mám pro dvouleťáka na doma už převážně jen trika. Ale je to teda peklo, jeho dva starší sourozenci mi nikdy nočník tak zarytě nebojkotovali
Zkouším vždycky už tak od toho roku a půl, nenásilně, spíš jen ukazovat, k čemu to je a co se na tom dá dělat
Měli pak docela sami zájem si to zkoušet. Nejmladší vůbec, toho ukecat už jen aby si tam na chviličku sednul je umění. Natož aby vydržel sedět a pokusil se o výkon. Jestli si dobře vybavím, trefili jsme se za několik měsíců možná dvakrát do jeho slabé chvilky, že to teda pustil. A párkrát si prdnul, to vždycky považuje za úspěšné ukončení akce a jde pro plínu ![]()
Ony se ty body neztratí, já je dávala třeba na spaní jen s fuskami, protože odplenkovani ve spánku trvá poměrně dlouho. Jinak jsem měla kliku, kluci šli prakticky hned bez nehod na nocnik, tak by asi nevadilo ani to body, ale nikdy nevíš, tohle podle mne moc neovlivnis a muze trvat déle než se prcek naučí všude neucintavat ![]()
Na odplenkovavani je lepsi triko, body uz pak je vopruz. Ja uz pak nedavala ani na spani, mela jsem stesti a obe deti byly suche pres noc driv, nez se naucily na nocnik pres den. U U obou jsem zacali jemne trenovat nejako kolem roku a pul, bez plenek byli ve 2 a pul a ve 2 a ctvrt.
Jak byla dcera pres den bez plenek, tak se bodicka zrusila..na nocnik doma pravidelne chodila asi od roku pul, venku na travu zacla asi od dvou let a od 3 let i na noc..u nas vsechno probihalo celkem prirozene, na nocnik jsme davali dceru s pohadkou a chodila dole bez, par nehod bylo a pak si zvykla, a ze chce curat venku, a ze nechce plinku na noc, to si rekla sama
Starší ve 20m a mladší ve 22m, při sundání plínky jsem přešla na trička. Na nočník si sedali sami a pochybuji, že by si zvládli vyhrnout a podržet body.
Nocnikove zkoušky jsme začly dělat už od půl roku. Zatím jako „režim“ke koupání než nepustím vanu. Moc se teda nelíbí.
už z logiky bych asi body nedávala. Max nezaponat, ale… Sama jsem přemýšlela už o tričkách a kalhotových plenkách (10M). Často je oblíkání boj. Zase uznavam, že na zimu to nebude nejpraktičtější
![]()
Staršího jsem zkoušela na nočník v roce, jenže to bylo dítě neustále v pohybu a vůbec na nočníku nevydržel ani 10 vteřin. Pak v roce a půl, pořád stejná situace. Pak přišel červen, teplo, měl 22m, sundala jsem mu plínu, ukázala nočník a nechala ho být. První dva dny se furt počůrával, třetí den za mnou hrdě přišel a ukázal načůráno v nočníku a bylo
Mladší syn to okoukával od strašího, takže v 17m sám sundal plínu a začal chodit na nočník. Tam jsem se vůbec nesnažila (chtěla jsem začít v létě, takhle se odplenkoval v únoru, kdy byly hromady sněhu a bylo to dost nepraktické
). Body se na odplenkování rozhodně nehodí, potřebuješ rychle stáhnout tepláčky, ne hledat zapínání ![]()
Právě jemu v létě bude 1,5 roku tak právě nevím zda to zkoušet a už body nekupovat nebo to zkoušet až v 2,5 ![]()
@Anonymní píše:
Právě jemu v létě bude 1,5 roku tak právě nevím zda to zkoušet a už body nekupovat nebo to zkoušet až v 2,5
Tak to nekupuj tak dopředu a v létě to zkus. Buď to půjde nebo ne ![]()
@Anonymní píše:
Právě jemu v létě bude 1,5 roku tak právě nevím zda to zkoušet a už body nekupovat nebo to zkoušet až v 2,5
Děláš z toho zbytečnou kovbojku. Na léto bych s klidem koupila trička. A když tam k tomu budeš mít pár body, prd se stane. Body plní svou funkci především v zimě.
Jestli kupuješ už i na příští zimu, tak se prd stane, když ve výbavě nějaké body mít budeš. Ono se to neztratí ( a dá se nosit i nezapnutý jako tričko zastrčené v gatích).
Mě teda body na dvouletém chodícím klackovi přijdou takové divně miminoidní, ale to je ber čistě jako subjektivní názor.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat v kolika letech jste odpolenkovali vaše dítě a zda je vhodné aby mělo body? Nebo zda musíme přejít potom na trička? Kupuji oblečení dopředu a nevím co porodit. A hlavně kdy to vůbec začít zkoušet. Dekuji