Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Dobrý den, od léta má syn 3,5 roku problemi s kakanim, ještě má plenu, s kaká ve stoje ale to není prý příčinou, ale o tématu, ráno vstane kaká vše začíná raném tlačí každou chvíli tuhé hovinka a někdy i place že ho holí bříško, byla jsem snim v nemocnici vyšetření má dobré, prý to je zacpa, ale trpí několik dní i 14 dní takhle, už si nevím rady, kam jdu stoupne si a kaká tlačí, je to v hodině tak 6× +- za den je to XXX krát teda, a před spaním když leží usíná tak taky 5 x zatlačí než usne
jsem vyčerpaná nevím co dál. Máte někdo taky něco podobného?
No asi budeš muset vyřešit tu zácpu. Tekutiny, úprava stravy, pohyb…
@Svistice má vše bio a strava je úplně jiná ale pořád stejné a venku jsme denně 3 hodiny a to běhá i doma je hyperaktivní a stále to má ☹️️ léky bereme co jsme dostali.
Bio opravdu není totéž co dostatek vlákniny.
Bych mu dávala k snídani ovesnou kaši.
@Svistice
Dobře dám na Vás, každá rada dobrá, jsem už vážně zoufala omezuje nás to v životě ![]()
Dobrý večer, zakladatelko,
zkusila bych pobízet k pití, tuhá stolice může napovídat nedostatek tekutin.
Pokud přijímá hodně sladkostí, ty mohou být rovněž příčinou.
Dále bych zařadila do jídelníčku jablíčka, švestky (i kompotované) a,,živý" jogurt, popř. teď dost frčí fermentované nápoje typu Magu apod.
Do ovesných vloček bych se teď úplně nepouštěla, ty dokážou v začátcích pěkně potrápit i dospělé.
Doplnila bych i laktobacily (dají se cucat) a upraví střevní mikroflóru.
Lactulosa je fajn, ale jen jako přechodné a krajní řešení, určitě ne k dlouhodobému užívání.
@Pralinette Moc krát děkuju za úžasný typ! 🌼 ale já internetu jsem nenašla zda je Magů vhodné pro tak malé dítě.
Děkuji.
@NIKOLANIKY
Není za co.
Snad něco z toho pomůže.
Jinak já osobně dcerce (2,5 r.) občas to Magu dám, max. dcl/den. Četla jsem, že si pečlivě hlídají mikrobiol. složení.
Takže bych se nebála. Fermenty jsou obecně velmi zdravá věc. ![]()
Začala bych dávat tu lactulosu/forlax aby se mu zmekcila stolice hned a mohl se vykakat, a zároveň do jídla zařadila více ovoce, zeleniny, ty jogurty, případně třeba kefír, švestkovou stavu, žitný celozrny chlebík..to pomohlo u mé roční…tam sem teda ještě ze začátku přidávala do jídla vlákninu pro děti v prasku protoze ovoce moc nechtěla… Po cca týdnu sem vysadila lactulosu protože už kakala pěkně a teď už nedávám ani tu vlákninu v prášku, začala mi ujídat moje snídaně právě z toho žitného semínkového chleba a už i nějaké to ovoce (dorostly ji zuby tak chroupe)
@NIKOLANIKY píše:
@Pralinette Moc krát děkuju za úžasný typ! 🌼 ale já internetu jsem nenašla zda je Magů vhodné pro tak malé dítě.
Děkuji.
Magu můžu jen doporučit, i naše mladší ji pije a úplně v pohodě. Co se týká nějakých změkčovadel stolice, potažmo projímadel, tak někdy trvá, než jim ty střeva podlehnou a zabere to. Měla jsem já podobný problém jako dítě, byť ne tak dramatický. Chápu jak ti je, jde o tu bezmoc, chceš mu pomoci a ono není zdánlivě jak. Co ještě můžu doporučit je plavání a saunování, vím z okolí, že pomohlo.