Pleny Bamboolik

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
28.9.22 09:54

Protékající pleny Bamboolik

Ahoj všem,

chci se optat na vaše zkušenosti s látkovými plenami Bamboolik. Používám systém AI2. Můj problém je, že ať už je zabalím jak chci, utáhnu a ohnu a já nevím, co ještě, vždy mi protečou skrz a když mimčo přebaluju, je základní vkládací plena úplně mokrá, což mi moc funkční nepřipadá, už se mi z toho jednou oprudil. Psala jsem dotaz na samotný Bamboolik, prý špatně upevňuju, nic to ale nemění na té úplně pročůrané a mokré pleně. Kontrolovat každou hodinu, jestli není malý v mokru, mi taky nepřijde ok. Další vkládací vložky prý podle paní kupovat ještě nemám, šmudla má 6 týdnů, takže je to ještě prtě. No jde o to, že nevím, co s tím :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1977
28.9.22 10:16

Měla jsem primárně jiné značky plenek, ale u látkovek u novorozence je běžné přebalovat každou hodinu. Nemůžeš mu plenu vycpat moc, aby neměl obří balík, takže je potřeba přebalovat často. Nevím, jakou používáš tu vkládačku, ale můžeš místo ní vyzkoušet klasickou čtvercovou plenu, jestli toho pojme víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
28.9.22 10:20

A jestli chceš, aby nebyl malý úplně v mokru, tak je fajn dát na tu vkládací plenku separační plenku. Buď jednorázovou nebo fleecovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
28.9.22 10:23

Už je to nějaký pátek, co byly děti v látkových plenách (ale Bamboolik jsme taky měli). Měla jsem ale vždycky za to, že látkové pleny se přebalují po každém čurání, u hodně malého dítěte třeba jednou za hodinu. „Úplně pročůraná plena“ nejčastěji znamená, že málo přebaluješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
28.9.22 10:28
@aanysek píše:
Měla jsem primárně jiné značky plenek, ale u látkovek u novorozence je běžné přebalovat každou hodinu. Nemůžeš mu plenu vycpat moc, aby neměl obří balík, takže je potřeba přebalovat často. Nevím, jakou používáš tu vkládačku, ale můžeš místo ní vyzkoušet klasickou čtvercovou plenu, jestli toho pojme víc.

Nevím jak je to teď, ale ještě před pár lety bylo dost těžké sehnat čtvercovky, které po několika praních nezdrsněly. Vyloženě hebké byly jen ty staré, co jsem měla po sobě. Tak aby nebyl opruzený ještě víc. Volila bych flísovou vkládačku. Ale hlavně to časté přebalování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
28.9.22 10:42

Dobře, tak díky za rady. Akorát se bojím, že látkovky pro nás nebudou, je těžké ho uspat, jsme rádi, když se nám to s manželem podaří a za hodinu ho budit, no nevím nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
28.9.22 10:45

Já zrovna tuhle značku nemám ráda, mému prcku nikdy nesedl střih a jsou takové robustní - i když tedy zrovna novorozenecké jsme neměli, až ty větší. Ale takové miminečko stejně přebaluješ často :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
14560
28.9.22 11:02

A jaká by měla byt pocurana plena, než mokrá? Můžeš tam dat navíc třeba i úplně jinou plenu, klidně i nějakou obyčejnou čtvercovou, když se ti zda, ze to má malo vycpane. Nebo tu jejich zkusit za tu jinou, ale trochu větší, vyměnit. Nebo tam dej dvě, musis proste pozkouset, jak to bude Ok. Objemny zadeček nevadí ;) ale doporučuji pak trochu naklonit postýlku do šikmé roviny, ať mimco nespi hlavou dolu :P

Budit ho na prebalovani samozřejmě nebuď, pokud nevykazuje známky nejakeho dyskomfortu, ale jak psaly holky, takové miminko se v latkovkach prebaluje fakt často, ja jsem prebalovala tak 12× - 15× za den, pokud si vzpomínám, to fakt frcelo :lol:

Edit - a jo, někdy mi to taky proteklo, nebo se pro změnu poblil, takže jsem i několikrát denně prevlikala. Třeba i pětkrát, když to byl extrém, ale někdy jen dvakrát. Necekej, ze ti mimco vydrží dlouho v jednom uboru :lol: latkovky možná občas protecou, ale porad lepší, než když ti z jednorázové uteče miminku stolice (taková ta řídká mléčná) až za krk. To je pak nářez jak se patří :mrgreen:

Příspěvek upraven 28.09.22 v 11:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68823
28.9.22 11:05

Máš je nové nebo z druhé ruky?
Duo systém nebo ještě ten pár let starý, kde se plenka upevňovala patentkou?
Jak často přebaluješ?
Máš holčičku nebo chlapečka? (kluci čůrají víc do jednoho místa, je možné plenku víc poskládat nebo jenom lokálně dovycpat tam). Šestitýdenní miminko tu tvarovanou vkládačku za dvě hodiny nepročůrá, určitě ne pokaždé. Já je začala dovycpávat někdy před rokem věku, a to už byly jiné objemy čůrání.
Správně nasazené a funkční (což může být při plenách z druhé ruky nebo špatné údržbě kámen úrazu) svrchňáky neprotečou.
Ale nesmí po nich člověk chtít, co slibuje reklama na pampers, že to ustojí půl dne. Malé mimčo sice hodně spí, ale zas ty spánkové úseky nebývají extra dlouhé. A na ten nejdelší bych klidně dovycpala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
4.10.22 12:02

@Guarnere
Určitě bych se kvůli tomu látkování nevzdávala. :) můžeš zkusit jinou značku, každému miminku sedí něco jiného. To co mi sedělo u prvního, u druhého nebylo ono ;)
Zároveň není žádná “prohra” kombinovat látkování s jednorázovkama (třeba na spaní). Zkrátka každá nevyhozená plenka se počítá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí