Kde prodat látkové pleny?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Kolicek95
2.10.22 18:12

Kde prodat látkové pleny?

Na kterém bazaru prodáváte látkové pleny? Zkoušela jsem fb skupinu pro látkovačky, lokální bazar, ale bez odezvy. Navíc to vkládání inzerátů je strašně složité, pak se to nezobrazuje atd. :roll:. Na vinted je to zakázáno. Je nějaký bazárek, kde je obrat a šance na rychlejší prodej? Přehledný, s jednoduchým vkládáním inzerátu? Ptám se, než vyzkouším řadu dalších bazarů. A nebo je trh nasycen, látkovky už nefrčí, pleny neprodám a mám je nasypat do popelnice? Přitom je dávám za fakt nízkou cenu. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
np10021
2.10.22 18:14

@Kolicek95 na vinted je to zakázáno? Však je tam plno inzerátů s látkovými plenkami 8o

• Citovat
  • Upravit
Janli
2.10.22 18:36

Zkus Sbazar, tam je celkem úspěšnost.

• Citovat
  • Upravit
6658
2.10.22 18:38

Kde prodat nevím, ale já mám všechny z druhé ruky a nakoupila jsem je na sbazaru. Možná pár drobností tady nebo na Koníkovi, ale většinu na tom sbazaru. Ale je tam toho dost, musí jít asi člověk dost pod cenu. A já jsem třeba hledala výhradně v okolí bydliště, abych si to mohla osobně vyzvednout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68825
2.10.22 18:41

Klasické bazary - Sbazar, Bazos, na Marketplace pozor na formulaci inzerátu, několikrát mi to nezveřejnili, že to odporuje pravidlům. V různých FB skupinkách, i dle značek (třeba Bamboolik má vlastní poradensky/prodejní skupinu). A pak ano, trh už je přesycen dost, takže je třeba jít s cenou hodně dolů. Lépe se to prodává kousek po kousku nebo aspoň menší sady, prodat komplet výbavu jako celek je dost obtížné.
Edit - ještě býval fajn bazar na Modrém koníkovi, ale už dlouho jsem tam neinzerovala, tam mají přímo sekci látkovky.

Příspěvek upraven 02.10.22 v 18:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10847
2.10.22 18:41

@Kolicek95 bude stačit, že napíšu, že použité látkové pleny bych si nevzala ani zadarmo? Vlastně ani žádná z mých okruhů známych. Proto bez odezvy.
Ano, látkové pleny jsem vyhodila a nechala si pár kusů, jako podestylku pod psa s intenkontinenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68825
2.10.22 18:46

@Trojlístek ale furt je hodně lidí, co to koupí. Stejně jako boty z druhé ruky nebo použitou autosedačku. Takže je to jenom o vnitřním nastavení a) já bych to nekoupila = je to špatné = vyhodím to, b) já bych to nekoupila = ale jiné lidé ano = tak to zkusím nabídnout, někoho to třeba potěší a mně se pár korun vrátí.
Zas pokud koupím plenu za pětikilo a pak je ještě ve skvělém stavu, přijde mi rovnou ji vyhodit proti veškerému ekologickému smýšlení, které se s látkovkama ruku v ruce pojí. Navzdory tomu, že já kupuju jen nové.
Všecky plenky po svých dětech jsem vždycky prodala bez problémů a pár tisíc mi to pokaždé hodilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
2.10.22 18:55
@Kolicek95 píše:
Na kterém bazaru prodáváte látkové pleny? Zkoušela jsem fb skupinu pro látkovačky, lokální bazar, ale bez odezvy. Navíc to vkládání inzerátů je strašně složité, pak se to nezobrazuje atd. :roll:. Na vinted je to zakázáno. Je nějaký bazárek, kde je obrat a šance na rychlejší prodej? Přehledný, s jednoduchým vkládáním inzerátu? Ptám se, než vyzkouším řadu dalších bazarů. A nebo je trh nasycen, látkovky už nefrčí, pleny neprodám a mám je nasypat do popelnice? Přitom je dávám za fakt nízkou cenu. :nevim:

Já si myslim že trh je opravdu presycen a ti co chtějí koupit použité hodně přemýšlí o ceně. Třeba já zrovna hledám, mam rocni dceru co kaka na nocnik a dávám ji i čůrat, ale samozřejmě že sama mi zatím neřekne, tak mezitím je trošku procura a i když je to úplně minimum, tak bych už trošku pocuranou plenku prostě nedala, tak jsem začala uvažovat nad látkovymi, ať není tolik zbytečného odpadu. Ale vůbec nevím jestli mi to s nema půjde a bude mě bavit údržba, takže hledám použité, ale samozřejmě za hodně dobrou cenu :mrgreen:
Mě použité věci nevadí, ale cena je pak pro mě rozhodujici, takže asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16147
2.10.22 18:59

Místní bazarky na FB, nebo marketplace, sbazar, bazoš,… Záleží, jaké máš, ale pokud klasické, dají se jednoduše použít doma na úklid :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10847
2.10.22 19:00

@ugluk Jo, jenže někdo prodá skvělou věc za vážně pár korun, někdo další za draho totálně zanedbanou.
Neříkám, že je to případ zakladatelky, ale po pár zkušenostech něco koupit z druhé ruky mě tahle aktivita zcela přešla.
A ani to nebylo z důvodu, že chci nové, spíše snaha recyklovat, ale po většine lidí to spíš nejde.
Pokud jsem sama něco prodávala, tak mi kupující u autosedačky 500 Kč ještě přidal u kočárku 700 Kč, u dvoupatrové postele 300 Kč, prostě jim přišlo trapné, že prakticky novou věc prodávám za zlomek ceny.
No jo, jenže dát to za jinou, tak to neprodam, možná by je ani nemotivovalo přijet se podívat. Ani ti kupující kolikrát neví, co chtějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16331
2.10.22 19:06

Já ted marně inzeruji kočárek, korba nová, sporták trochu používaný. Kola ještě mají černé tuplíky na gumách, je to neoježděné. Cenu jsem dala 30% z kupní a nic jsem neprodala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
2.10.22 19:12
@tulipán píše:
Já ted marně inzeruji kočárek, korba nová, sporták trochu používaný. Kola ještě mají černé tuplíky na gumách, je to neoježděné. Cenu jsem dala 30% z kupní a nic jsem neprodala…

Kočárky jsou těžce neprodejné… Každá si na prvni dítě koupi radši nový, pak si ho schová na druhé a nakonec marně prodává :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68825
2.10.22 19:12

@Trojlístek ano, psala jsem to už v prvním příspěvku, že je třeba jít s cenou hodně dolů. Ale já odpovídala na tvůj příspěvek, že ty ani nikdo tvůj známý by to nekoupil, tak jsi to vyhodila. Zakladatelka vyhazovat nechce, takže tam je rada - zhodnotit stav, důkladně nafotit, zvolit adekvátně nízkou cenu (ideálně kouknout, za klik prodávají podobné jiní, a jít s cenou dolů) a zveřejnit, kam to půjde. Pokud se dlouho nikdo neozve a chce opravdu prodat, tak s cenou ještě klesat.
Látkové plenky z druhé ruky se prodávají naprosto běžně, základním kritériem je poměr stav/ cena. Jako že ani „pouze dvakrát použité“ si nemůžu dovolit inzerovat jen s 10-20% slevou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16331
2.10.22 19:13
@Maminanamatersky píše:
Kočárky jsou těžce neprodejné… Každá si na prvni dítě koupi radši nový, pak si ho schová na druhé a nakonec marně prodává :roll:

Mě každý vykládá, jak výhodně prodal. Já nabízím nevýhodně a stejně nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí