Kde prodat látkové pleny?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10972
2.10.22 22:42

@ugluk souhlasim částečně. Lidi, kteří nic neví o výprodeji, nikdy nepochopí, proč neprodají téměř nový kočár s 30% slevou. To je myšleno jako příklad, na nikoho tím nemířim. Místo kocaru lze dosadit autosedačku, nebo třeba jídelní židli. Prostě ty skutečně drahé věci a tím nemyslím polsky dovoz. A taky spousta prodejců přeceňuje svou důvěru v danou věc. Proto nikdy nedokáže pochopit tvůj příklad, proč nemůže prodat boty za 1000 Kč, když stály 1500 Kč.
Víš kolik tratis na novém autě, jen co s nim vyjedes od prodejce? Jsou to desetitisíce. Koupis ho treba za 370 000 Kč, za tu cenu už ho za týden neprodas. Budeš rada, že se ho zbavis za 250 000 Kč, když budeš ve finančni tísni. A věř, že o tom hodně vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68961
3.10.22 00:01

@Trojlístek zakladatelka ale psala, že prodává za šestinu ceny. Což mi přijde, že by mělo být bez problému prodejné, i kdyby nebyly zrovna v top stavu. Jak jsem psala, já loni prodala za půlku, byť ve skvělém stavu, na rovinu jsem uváděla, že jsou nošené jedním dítětem, tj. dva roky. Nacpala jsem všude možně a do měsíce byly pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10972
3.10.22 00:06
@ugluk píše:
@Trojlístek zakladatelka ale psala, že prodává za šestinu ceny. Což mi přijde, že by mělo být bez problému prodejné, i kdyby nebyly zrovna v top stavu. Jak jsem psala, já loni prodala za půlku, byť ve skvělém stavu, na rovinu jsem uváděla, že jsou nošené jedním dítětem, tj. dva roky. Nacpala jsem všude možně a do měsíce byly pryč.

Co bylo loni, není letos. A každá situace má svá pro a proti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
3.10.22 00:14
@Trojlístek píše:
@Kolicek95 bude stačit, že napíšu, že použité látkové pleny bych si nevzala ani zadarmo? Vlastně ani žádná z mých okruhů známych. Proto bez odezvy.
Ano, látkové pleny jsem vyhodila a nechala si pár kusů, jako podestylku pod psa s intenkontinenci.

A v nemocnici ležákům taky nedávají vlastní prostěradla ani bažanty a taky do toho někdo před tebou sr.al :roll: Né že bych ti to přála, ale jednou tam můžeš takhle ležet i ty. To že nad použitýma plenama ohrneš nos ty, neznamená, že nějaké mamince samoživitelce to nemůže pomoci. Pleny se vyperou v dezinfekci na 90C a je to. Nevidím na tom nic divného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68961
3.10.22 00:16

@Trojlístek ano, proto taky otázka, co bylo loni o tolik zásadněji jinak než letos (dost pochybuji, že během roku většina lidí prozřela a z druhé ruky už odmítá, to bych řekla, že vzhledem ke krizi, inflaci a tak vůbec bude spíš naopak). Ale dle mého by to zakladatelka měla nacpat i na místa, která jsme jí tu doporučovaly, jsem přesvědčená, že za šestinu ceny prostě prodá. Byť teda nepíše, co přesně má a v jakém je to stavu. Vycházela jsem z toho, že snad nějakou solidní značku a stav není na dotrhání. Jo a nenabízela bych to jako velký balík vcelku, toho se taky spousta lidí bojí. A co na tom, že nový stál desítku a ona by teď nabízela za patnáct stovek. Ale jestli z toho udělá třeba tři balíčky po deseti plenách za pětistovku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
3.10.22 00:18
@Trojlístek píše:
@ugluk souhlasim částečně. Lidi, kteří nic neví o výprodeji, nikdy nepochopí, proč neprodají téměř nový kočár s 30% slevou. To je myšleno jako příklad, na nikoho tím nemířim. Místo kocaru lze dosadit autosedačku, nebo třeba jídelní židli. Prostě ty skutečně drahé věci a tím nemyslím polsky dovoz. A taky spousta prodejců přeceňuje svou důvěru v danou věc. Proto nikdy nedokáže pochopit tvůj příklad, proč nemůže prodat boty za 1000 Kč, když stály 1500 Kč.
Víš kolik tratis na novém autě, jen co s nim vyjedes od prodejce? Jsou to desetitisíce. Koupis ho treba za 370 000 Kč, za tu cenu už ho za týden neprodas. Budeš rada, že se ho zbavis za 250 000 Kč, když budeš ve finančni tísni. A věř, že o tom hodně vím.

No tak to ale dávno neplatí :lol: Auto před rokem koupené dneska prodáš i výrazně dráž než za kupní cenu co tě stálo :lol: Taky o tom něco vím :lol:
Inflace, nedostatek čipů po covidu rovná se nedostatek aut a růst ceny :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10972
3.10.22 00:29

@Jazmine toho se doufám nedožiju. Dostat se jako ležák do nemocnice, rovná se tam i umřít.
No, každopádně v nemocnicich ani podobných zařízení jsem látkové pleny neviděla k účelu zadržení moče nebo stolice jako u mimin. To běžně vídám jednorázové. Ty látkové možná tak k utření.
No a že nemocnice rozhodně není sterilní prostředí si nebudeme nalhávat. To už máš hodně bujnou fantazii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10972
3.10.22 00:33
@Jazmine píše:
No tak to ale dávno neplatí :lol: Auto před rokem koupené dneska prodáš i výrazně dráž než za kupní cenu co tě stálo :lol: Taky o tom něco vím :lol:
Inflace, nedostatek čipů po covidu rovná se nedostatek aut a růst ceny :kytka:

Krátkodobě to takhle bude fungovat, ale s ohledem na zdražení energií a jídla na to lidi nebudou mít peníze. Kdo tu situaci vycítil, tak se mohla vyplatit, to nepopírám. Ale v nestandardní situaci, jaká se formuje se to jak se bude kupní síla formovat dlouhodobě neudrží. Stejně tak vylétly ceny nemovitosti a už ty ceny zase padají pozvolna dolů… Stejně tak benzin atd atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
3.10.22 00:35
@Trojlístek píše:
@Jazmine toho se doufám nedožiju. Dostat se jako ležák do nemocnice, rovná se tam i umřít.
No, každopádně v nemocnicich ani podobných zařízení jsem látkové pleny neviděla k účelu zadržení moče nebo stolice jako u mimin. To běžně vídám jednorázové. Ty látkové možná tak k utření.
No a že nemocnice rozhodně není sterilní prostředí si nebudeme nalhávat. To už máš hodně bujnou fantazii.

No já tam dělala zlato :) Matka lékařka, děda doktor :D. Nemusíš být ani umírající ležák, stačí tam být na banální operaci. Spoustu obsahu lidem vyteče do prostěradel, ve kterejch pak leží i mobilní pacienti na běžné operaci. Prostě se to vyvaří a vybělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
3.10.22 00:35
@tulipán píše:
Já ted marně inzeruji kočárek, korba nová, sporták trochu používaný. Kola ještě mají černé tuplíky na gumách, je to neoježděné. Cenu jsem dala 30% z kupní a nic jsem neprodala…

S kočárkem mam taky problem :lol:, mam baby jogger summit x3 a nikdo ho nechce ani zadarmo :lol: :P, všechny chteji novy kocar.. Ja jsem ho neudala ani tady v rodinnem centru, jsem s jim byla tak spokojena, ze jsem premyslela ze si s mym starym pořidim jeste tresti dite :P :mrgreen: Tak čekam na vnoucata.. vyhazovat ho nebudu… mam velkou pudu. Třeba potkam potřebnou maminku jeste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
3.10.22 00:39

@Trojlístek
Je spousta pacientů, kteří i když mají jednorázovou absorpční podložku tak to mají stejně nakonec po celé posteli a denně se jim to převlíká a mění se deky. Tak to prostě je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
3.10.22 00:44
@Královna Kosmíru píše:
S kočárkem mam taky problem :lol:, mam baby jogger summit x3 a nikdo ho nechce ani zadarmo :lol: :P, všechny chteji novy kocar.. Ja jsem ho neudala ani tady v rodinnem centru, jsem s jim byla tak spokojena, ze jsem premyslela ze si s mym starym pořidim jeste tresti dite :P :mrgreen: Tak čekam na vnoucata.. vyhazovat ho nebudu… mam velkou pudu. Třeba potkam potřebnou maminku jeste.
:lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
3.10.22 06:46
@Trojlístek píše:
@ugluk Odpověděla sis na konci svého příspěvku. Minimálně za muj kupni myšlenkový pochod.
Vím, že prodejci vyprodávají starší kolekce. Vím přesně co chci a umím si na to počkat.
Tričko z Pepca bych nekoupila, to jsem vyzkoušela na jiné komoditě. Konkrétně když jsem dceři vyprala darované kalhotky z Pepca nepřežily ani dvě praní.
Drahé oblečení, což je pro mě třeba bunda nebo kombinéza kupuji za zlomek ceny v konkrétním sezónním výprodeji, vždy na tu další sezónu, jen větší. Třeba i podvlikaci prádlo značky Craft, Odlo, Moira. Drahé sady například triček nebo tílek, stejně tak pyžama. I čepice umí být pěkně drahá, nad každým nákupem spotřebního zboží a oblečení dost přemýšlím a vím, kdy ho koupím nejlevněji.

Tohle jde udělat jenom, když ti děti rostou nějak pravidelně. Já bych si třeba na jaře zimní oblečení koupit netroufala, protože rostou skokově, syn měl třeba dve sezóny jedny oteplováky, protože za ten rok vyrostl akorát o 2 cm, ale další rok přes léto vytáhl mnohem víc a hned měl o dvě velikosti větší oblečení. Stejně tak s botama apod. Kamarádka taky kupuje dětem v létě věci na zimu, ale koupit to já, tak mi určitě dítě poskočí a v zimě už to bude malé a budu kupovat další a přemýšlet co s tím už nakoupeným :D nebo vezmu větší velikost a pro změnu neporoste vůbec a v zimě to bude ještě velké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16414
3.10.22 08:34
@Královna Kosmíru píše:
S kočárkem mam taky problem :lol:, mam baby jogger summit x3 a nikdo ho nechce ani zadarmo :lol: :P, všechny chteji novy kocar.. Ja jsem ho neudala ani tady v rodinnem centru, jsem s jim byla tak spokojena, ze jsem premyslela ze si s mym starym pořidim jeste tresti dite :P :mrgreen: Tak čekam na vnoucata.. vyhazovat ho nebudu… mam velkou pudu. Třeba potkam potřebnou maminku jeste.
:lol: Tak uvidíš kvalitu, co s ním puda za 15 let udělá. Zajímavé je, že je zpoloviny (ten muj) nový a nikdo ho nechce. Když jsem hledala já bazarový, než jsem koupila v zoufalství tento, tak všude byly předražené kočárky s koly vydřenými na látku a omlácenou konstrukcí. Nebo mě to aspon tak připadalo. :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
3.10.22 08:38

Možná to je v celkovém součtu jinak, ale já ve svém okolí neznám nikoho, kdo by používal látkové plenky kvůli chudobě. Jasně, berou to taky tak, že ušetřených pár kaček se hodí, ale ten primární důvod v mé sociální bublině je ekologie. Naopak, neznám ani osobně, ani z doslechu, ani od vidění nikoho z vážně chudých poměrů, kdo by se rozhodl pro látkové pleny… Takže si myslím, že ta cílová skupina nákupčích látkových plenek bude přeci jen jiná, než třeba u kočárků (to má prakticky každé dítě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí