Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Celkově toho dětského zboží je hafo, jakmile to není v top stavu za pár korun, tak to nikdo nechce. Já teď prodávala svrchní plenky, skoro nepoužité, tak za pětinu ceny a nikdo to nechtěl ![]()
Já hodně využívam na FB Marketplace a nebo když je nouze, tak swap.
Já to dávám taky tak za šestinu ceny. Některé dokonce zadarmo. Preferuji osobní odběr, aby se právě podívaly. No, ještě to zkusím a pak asi fakt vyhodím. ![]()
@Kolicek95 než vyhodit, zkusila bych někam darovat. Nevím, nakolik ještě funguje nadační fond Unuo, ale ti sbírali mj. použité látkovky a dávaly je maminkám v nouzi.
@np10021 píše:
@Kolicek95 na vinted je to zakázáno? Však je tam plno inzerátů s látkovými plenkami
Me třeba marketplace zakázal prodat odsavacku na mliko - z hygienických důvodu… no koukni schválně kolik tam toho je ![]()
@ugluk prostě z hygienických důvodů bych to já ani má sociální bublina nechtěla.
@tulipán 30% z kupní ceny je nic. S ohledem na akce a zamorenost trhu s kočarky.
Ve finále je každý rád, že se toho zbaví, potom nastupuje ta hláška, že prodal výhodně. Je to takový psychologický efekt, než vyhodit, raději prodat. Prodat je výhodnější než vyhodit, bez ohledu za kolik.
Já úplně nové golfky světové značky prodala s 80% slevou. Byly koupeny na dovolenou, jenže přišel Covid a dva, roky bylo cestování sazka do loterie. K nim tašku na boční konstrukci, pláštěnku a tašku do letadla. Tohle vybavení bylo zcela gratis. To byl ten případ, kdy mi kupující sám cenu navýšil, bylo mu to prostě blbé.
@Trojlístek Ono to tak dopadne. Plné vybavení, včetně fusaků, pláštěnek, tašky, všechno… no, je to fuk. Aspon tenisky v ecco kdybych za to pořídila ![]()
@Trojlístek a pak vidím na bazarech ty staré rezavé krámy, za které si lidi nestydí říct tisíce
obyč golfky tam dávají za vyšší cenu, než člověk pořídí nové. Si říkám, jestli se to vůbec dá prodat, kdo to může koupit
já dávala dva kočárky jen za odvoz, oba v pěkném stavu, jeden jak nový.
@Trojlístek píše:
@ugluk prostě z hygienických důvodů bych to já ani má sociální bublina nechtěla.
Ano, na tom není nic neobvyklého, akorát dotaz v téhle diskuzi byl, kde to inzerovat, protože kupců je pořád dost.
Já nedávno zjistila, že se prý dá prodat i použitej menstruační kalíšek, to už je přes čáru pro mě, ale pokud bych měla novej a po pár použitích přišla do přechodu, asi bych ho poslat dál zkusila ![]()
Plenky jsem pořizovala nový a po jednom dítěti je celkem bez problémů ve fajn stavu pustila do světa za půlku pořizovací ceny, ale to bylo před rokem.
@Kriss Tina mě fascinujou použitý barefootový boty, ty teda po dětech prodávám, tak koukám po cenách. A není nic výjimečnýho inzerát typu „nové stály 1500, prodávám za 1000, jsou nošené jen jednu sezónu (tzn. pár měsíců) a mají jen trochu sešlapané paty.“ Ale dle mýho to prostě za ty peníze neprodaj, když dle fotek v obdobným stavu vedle někdo prodává za 300, vhodné jako záložní boty.
Jinak kočár po dětech jsem na jaře věnovala uprchlíkům, nějak nemám na to ho detailně fotit a s někým se handrkovat kvůli pětistovce, když stál novej před mnohe lety šestnáct litrů, v top stavu rozhodně nebyl a bazary jsou tím přecpaný.
@ugluk ano, ale taky zaznělo, že není kupní síla. Tak jsem si dovolila podat svůj úhel vysvětlení.
Pokud to nebylo žádoucí, tak se tedy omlouvám.
Ale mě často zajímá, když mi někdo přida i důvod k něčemu, co vnímám jako neřešitelné. Už to přenáším do celého svého bytí a šířim to dál. Mně tyhle „nevyžádané rady“ nevadí, ba naopak, hodně se dozvím a co nepotrebuji nebo se na mou situaci nehodí odfiltruji.
@Trojlístek pak je ale dotaz, proč není kupní síla, když ještě nedávno byla? Že by se během roka stala mnohem větší část populace natolik outlocitnou, že by začala z druhé ruky odmítat? Navíc s nastupující krizí? Lidé, kteří by pleny (nebo cokoliv jiného) z druhé ruky nechtěli, tu byli vždycky, nemyslím, že by jich teď bylo víc… Ale ta nasycenost trhu je značná, přichází sem spousta Číny (ba co hůř, Číny maskované za evropský výrobek) za bezkonkurenční cenu. Jo, pokud mě nová AIO plena stojí 800, použitá 300 a za 350 přitom vedle koupím novou čínskou, spousta lidí má jasno. Asi jako když si spousta lidí mnohem radši koupí za 70 nové tričko v Pepcu než za totéž Next z druhé ruky.
Plus velké slevové akce výrobců, namátkově třeba Bamboolik měl v létě na starší kolekci 40 % dolů. A to už si dost lidí rozmyslí, jestli si koupí za 60 % nové se zárukou nebo za 40 % používané.
Toť moje teorie, proč jdou teď prodeje hůř. A není to zdaleka jenom u plenek.
@ugluk Odpověděla sis na konci svého příspěvku. Minimálně za muj kupni myšlenkový pochod.
Vím, že prodejci vyprodávají starší kolekce. Vím přesně co chci a umím si na to počkat.
Tričko z Pepca bych nekoupila, to jsem vyzkoušela na jiné komoditě. Konkrétně když jsem dceři vyprala darované kalhotky z Pepca nepřežily ani dvě praní.
Drahé oblečení, což je pro mě třeba bunda nebo kombinéza kupuji za zlomek ceny v konkrétním sezónním výprodeji, vždy na tu další sezónu, jen větší. Třeba i podvlikaci prádlo značky Craft, Odlo, Moira. Drahé sady například triček nebo tílek, stejně tak pyžama. I čepice umí být pěkně drahá, nad každým nákupem spotřebního zboží a oblečení dost přemýšlím a vím, kdy ho koupím nejlevněji.
@Trojlístek ano. Taky nejsem zastánce Pepca, to už fakt radši kvalitní z druhé ruky. Ale každý to vnímá jinak, stačí tady projet diskuze. Takže když něco prodávám, zcela se oprostím od toho, co a jak bych chtěla já. A věřím, že je-li to v solidním stavu a úměrně snížím cenu, tak na každé zboží se kupec najde, byť třeba nebude z mé sociální bubliny.