Odplenkování při řídké stolici
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Odplenkování při řídké stolici
Ahoj maminky, potřebovala bych poradit. Dcera (2,5) v pohodě zvládá odplenkování co se čůrání týče včetně noci už asi půl roku, ale máme problém se stolicí. Je řídké konzistence, 2-4× denně v nepravidelný čas, vůbec nepoznám, kdy to na ní jde a sama si neřekne. Pro mě je to dost práce, při papírových tréninkových plínkách ignorovala i to čůrání. Konzistenci se snažím ovlivňovat jídlem, ale nedaří se mi to, dle dr. je to normál, ale zkusím se s ní ještě znovu domluvit. Nemáte někdo nějaký typ jak udělat, aby chodila kakat na nočník? Zkoušela jsem všechno možné, pokud máte někdo zkušenosti právě s řídkou stolicí, prosím poraďte! Předem moc díky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak velké dítě by už mělo mít tuhou stolici, obzlášť když jí klasickou stravu. Určitě to chce s lékařem řešit, není ani normální aby kakalo tolikrát denně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teda, to teda normální není podle mého ani ta řídká stolice a ani to 2×-4× denně. Osobně bych to viděla na nějakou potravinovou alergii-určitě bych šla prudit doktorku s průjmem nemá cenu odplenkovávat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PavluskaS v tomhle věku bych neřešila odplenkování ale tu stolici - není to normální
takže na testy k dr, stěry, případně jakás potravinová alergie.. v takovém případě fakt neodplenkuješ, ani kdyby ses přerazila. Jinak u našeho to funguje normálně - zařve hlasité EE a mámo kmitej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně taky nepřijde tolikrát denně a řídká normální.
každý jsme jiný, neříkám, že nemůžeš mít doma unikát, ale zkus si vyžádat nějaká vyšetření na alergie.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PavluskaS
tak nas maly to mel podobne - kdyz jsem to rekla u lekare, tak se na me dival jak na silence, proc to davno neresime (mel 2r a neco), poslal ho na krev, moc, davali jsme stolici na rozbor. vsechny vysledky v poradku, nic se nenaslo a kdyz jsem rikala, co teda s tim budem delat dal (cekala jsem testy na alergii nebo neco). tak mi rekl, ze proste to ma kazdy jinak a nejdnou mu to prislo desne v pohode. nacez jsme zmenili lekare… (z vice duvodu).
ted vime, ze syn ma nesnasenlivost na mleko a maslo (nema alergii na laktozu, takze treba jogurt, veysinu syru atd v pohode). prestali jsme mu davat specialni vyzivove mleko, co mel a vynechali i klasicke mleko a behem kratke doby se traveni upravilo.
urcite to prober znova s doktorkou a klidne zatim sama pozoruj, jestli je neco, co to zhorsuje. jako prvni bych zkusila rozhodne vynechat ty mlecne vyrobky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak tohle jsem řešila dva roky zpátky se synem, měl cca 5× denně tekutou stolici a dr to taky připadlo v pořádku. Změnila jsem pediatra a ta okamžitě dělala testy. Nakonec se vylučovací metodou přišlo na intoleranci laktózy. Teď už je to v pořádku, s odplenkováním jsem začala až po zlepšení stavu.
Taky si totiž neřekl, ani netlačil, nic
prostě naráz hnědé gatě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Margery píše:
Ahoj, tak tohle jsem řešila dva roky zpátky se synem, měl cca 5× denně tekutou stolici a dr to taky připadlo v pořádku. Změnila jsem pediatra a ta okamžitě dělala testy. Nakonec se vylučovací metodou přišlo na intoleranci laktózy. Teď už je to v pořádku, s odplenkováním jsem začala až po zlepšení stavu.Taky si totiž neřekl, ani netlačil, nicprostě naráz hnědé gatě.
U nás jako přes kopirak, myslela jsem, ze je to normální od mimina az zhruba do dvou let, neresila jsem to, dokonce jsme kvůli tomu málem zanedbali rotaviry, lehčí průběh, přišlo se na to az při komplexním vyšetření, když ošklivě upadla. A potom jsem nasadila bezmlecnou dietu a najednou byla stolice normalni, vylucovaci metodou slo o problem jen s laktozou a to uz se taky spravilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky všem za názory, zkusím teda co nejdřív zatlačit na doktorku. Já jí to říkala několikrát, vůbec to nechtěla řešit. Mléčné výrobky jsem omezila na minimum, ale výsledek nulový. Tak uvidím. Díky za podporu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PavluskaS Tak pokud by to byl problém s laktozou, ta se vyskytuje i jinde než v na první pohled mléčných výrobcích. To bys musela opravdu pečlivě číst příbalové letáky a nadto, úprava se projevila u nás až po týdnu, dvou.
Samozřejmě jsem mu stravu upravovala až po testech na alergii na mléčnou bílkovinu a lepek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Margery Takže celý proces u vás trval třeba 3 týdny? Týden na testy a výsledky a pak do 14ti dnů změna? A testy spočívaly ve výtěru a krvi nebo ještě v něčem? Je mi líto, že jsem se nechala odbýt a že se vzájemně s tím trápíme tak dlouho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PavluskaS píše:
@Margery Takže celý proces u vás trval třeba 3 týdny? Týden na testy a výsledky a pak do 14ti dnů změna? A testy spočívaly ve výtěru a krvi nebo ještě v něčem? Je mi líto, že jsem se nechala odbýt a že se vzájemně s tím trápíme tak dlouho
U nás to trvalo dohromady přes měsíc, chvilku trvalo, než mu to došlo a naučil se to trošku ovládat. Průjem zmizel tak za ty dva týdny, občas se ještě objevil, než jsme to vychytali, co může a co už ne
po tom měsíci a půl už to stíhal, i když ten průjem dostal
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Margery píše:
U nás to trvalo dohromady přes měsíc, chvilku trvalo, než mu to došlo a naučil se to trošku ovládat. Průjem zmizel tak za ty dva týdny, občas se ještě objevil, než jsme to vychytali, co může a co už nepo tom měsíci a půl už to stíhal, i když ten průjem dostal
Tak to je luxus, díky! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit