Kakání jen do plen

100
6.6.16 11:39

Kakání jen do plen.

Potřebuji poradit, už nevím co mám dělat :,(.Náš synek, čerstvě 3 roky, kakal jen do plínky. Když se učil na nočník, tak se pár krát i vykakal, jenže pak šel po obědě spinkat a vždy se vykakal, později když chtěl kakat, přinesl plinku a bylo. Má jít do školky a já začínám být zoufalá. V sobotu se nám podařilo, že se vykakal na záchod, ale snad po šesté, vždy sedl že ne a tak pořád dokola. Včera nekakal a dnes jsme byli na záchodě snad dvatkrát, sedne a nic, je nervozní, pláče. Vím, že kdybych mu dala plinku, je vykakaný hned, ale už nechci ustoupit, ale taky nechci ať si vybuduje zácpu. Poradíte mi co mám dělat? Díky Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8780
6.6.16 11:48

Musis pockat, az na to prijde. Zkouset nenasilne, netlacit, obcas mu dat pauzu. Za tydenni zacpu az ke zvraceni to fakt nestoji. On je tenhle problem u deti celkem casty, nepodlehej natlaku okoli, vsak ono to prijde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
6.6.16 11:51

Hlavne bych neustoupila. Uceni na nocnik me ceka jeste jednou a uz ted se desim. Curani nam slo rychle ale kadeni ne. Vzdycky se zasila do postele a uz byl v gatich bobek. Nesla jsem cestou neustaleho vysvetlovani (vedela moc dobre co ma udelat)Razne a zvysenym hlasem jsem ji k tomu „dokopala“A pak se uz rychle naucila. Sikulka moje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
6.6.16 11:53
@Svandu píše:
Musis pockat, az na to prijde. Zkouset nenasilne, netlacit, obcas mu dat pauzu. Za tydenni zacpu az ke zvraceni to fakt nestoji. On je tenhle problem u deti celkem casty, nepodlehej natlaku okoli, vsak ono to prijde..

Ja kdybych na to sla nenasilne a furt cekala, tak ma plenky jeste ted. Takze ja rikam: Razneji na to. U nas se to osvedcilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1324
6.6.16 12:04

U nás byl úplně ten stejný problém. Bez plínky pěkně chodil čurat na záchod už od dvou let a dvou měsíců, ale jakmile na něj přišlo kakání, tak bez plínky ani ránu. Zkusili jsem to po dobrém i po zlém, bylo to i s pláčem a nic nepomáhalo. Nakonec jsem věcem nechala volný průběh a jen jsem se vždy zeptala, jestli zkusíme na hrneníček… a občas jsem ho tam aspoň na chvíli posadila. Kolem třech let se to najednou zlomilo, sám řekl, že to chce zkusit na hrníček a od té doby mu to jde… ale teď nevím jak ho mám přesvědčit na velký záchod :-) Ale jsem si jistá, že na každého mrňouska platí něco jiného, jen mi odporučil pediatr nikdy neuplácet, typu jestli se vykakáš na hrníček, dostaneš něco za odměnu, apodobně… Jo a jinak tu školku bych až tak neřešila. Za prvé nebyl by první ani poslední který to ještě úplně tak nezvládá a učitelky mají většinou pochopení. Navíc děti si to většinou tak upraví, že kakají málokdy ve školce a nechávají si to až na doma :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.6.16 12:13

@llucika čekat a sledovat, nic jiného asi nezabere.. náš je to samé, ale já ho prostě šupnu na nočník, když vidím, že se chystá a zabavím.. on zapomene, že dřepí na nočníku a povede se to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
6.6.16 12:34

Na sílu bych nešla, se starším jsme si tím taky prošli, já byla ta „tvrdá“ a bylo to utrpení pro všechny. Nakonec to skončilo tak, že po pár dnech kakal uprostřed noci s pláčem ve spánku do postele. Když jsem po dvou týdnech plínku vrátila, byla jsem ráda, že se do ní vůbec vykakal. On měl ale takového držáka, že byl schopný udržet i čípek - hodina řevu na záchodě, ale prostě se nevykakal. Do školky chodil v tomto stavu 1,5 roku a problémy s tím nebyly, prostě dostal plínku na kakání doma.
Jak se nám to nakonec podařilo odbourat: on taky chodil jakože na spaní po obědě (už v té době nespal, bylo to vlastně jen kvůli tomu kadění), dostal plínku a zavřela jsem ho do pokoje. Tak jsem mu jednou dala plínku, vedle postele položila nočník a řekla, ať se vykaká do plínky, ale sedí u toho na nočníku. Několikrát jsem zdůraznila, že bude kakat do plínky. Zavřela jsem ho tam a on hned napoprvé nějaký menší bobek udělal. Pokračovali jsme několik dní, po několika dnech jsem plínku posupně dávala volněji a volněji, až byla jen položená v nočníku. Stále jsem zdůrazňovala, že kaká do plínky. Po pád dnech jsem plínku vyměnila za ubrousek s tím, že budeme kakat do ubrousku. No do ubrousku kaká dodnes, ale to mi nijak nevadí. A nakonec to šlo úplně beze scén, a to byl šprajcnutý opravdu hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
6.6.16 12:44

Na silu to neres a nech ho byt i s plenou na pokoji. Cim vic tanecku kolem zachodu budes delat, tim spis bude mit dite problem. Hosi jsou na to vice sensitivni.

• Citovat
  • Upravit
5810
6.6.16 12:59

Musi k tomu dozrat sam. Malymu mu budou ted 3 a zvlada to az posledni mesic. Zacal sam od sebe, donesl si nocnik a kakal :) ovsem az budem ucit na zachod.. :lol: jinak do zachoda cura dlouho, na stojaka :lol:
Driv taky vzdy cekal na plinku, aby se vykakal. Takze vetsinou v noci.. plus par nehod kdy mu to ujelo do kalhot.. ale pochopil, staci neustale opakovat, vysvetlovat, nenutit. U nas zabiralo rikat, ze nebude moct za detma do skolky, kdyz jeste nekaka jako velkej :) ted vzdycky po kakani nadsene hlasi ze uz muze do skolky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
6.6.16 15:31

Tak dnes se opět zadařilo vykakat do záchodu. Byl to ale stres jak pro malýho, tak pro mě, zkoušeli jsme to 3hodiny.No uvidíme, snad už se to postupně zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
6.6.16 18:16

Ty jsi marna. Je to stres pro dite a stejne to zkousis. 3 hodiny :roll:

• Citovat
  • Upravit
100
9.6.16 09:34

@Poison Eve nevím proč bych měla být marná, v pondělí se sice trápil, ale druhý den to bylo lepší a třetí den kakal v pohodě. Takže jsem ráda, že jsem vydržela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze