Kakání jen do plen
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kakání jen do plen.
Potřebuji poradit, už nevím co mám dělat
.Náš synek, čerstvě 3 roky, kakal jen do plínky. Když se učil na nočník, tak se pár krát i vykakal, jenže pak šel po obědě spinkat a vždy se vykakal, později když chtěl kakat, přinesl plinku a bylo. Má jít do školky a já začínám být zoufalá. V sobotu se nám podařilo, že se vykakal na záchod, ale snad po šesté, vždy sedl že ne a tak pořád dokola. Včera nekakal a dnes jsme byli na záchodě snad dvatkrát, sedne a nic, je nervozní, pláče. Vím, že kdybych mu dala plinku, je vykakaný hned, ale už nechci ustoupit, ale taky nechci ať si vybuduje zácpu. Poradíte mi co mám dělat? Díky Lucka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Musis pockat, az na to prijde. Zkouset nenasilne, netlacit, obcas mu dat pauzu. Za tydenni zacpu az ke zvraceni to fakt nestoji. On je tenhle problem u deti celkem casty, nepodlehej natlaku okoli, vsak ono to prijde..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlavne bych neustoupila. Uceni na nocnik me ceka jeste jednou a uz ted se desim. Curani nam slo rychle ale kadeni ne. Vzdycky se zasila do postele a uz byl v gatich bobek. Nesla jsem cestou neustaleho vysvetlovani (vedela moc dobre co ma udelat)Razne a zvysenym hlasem jsem ji k tomu „dokopala“A pak se uz rychle naucila. Sikulka moje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svandu píše:
Musis pockat, az na to prijde. Zkouset nenasilne, netlacit, obcas mu dat pauzu. Za tydenni zacpu az ke zvraceni to fakt nestoji. On je tenhle problem u deti celkem casty, nepodlehej natlaku okoli, vsak ono to prijde..
Ja kdybych na to sla nenasilne a furt cekala, tak ma plenky jeste ted. Takze ja rikam: Razneji na to. U nas se to osvedcilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás byl úplně ten stejný problém. Bez plínky pěkně chodil čurat na záchod už od dvou let a dvou měsíců, ale jakmile na něj přišlo kakání, tak bez plínky ani ránu. Zkusili jsem to po dobrém i po zlém, bylo to i s pláčem a nic nepomáhalo. Nakonec jsem věcem nechala volný průběh a jen jsem se vždy zeptala, jestli zkusíme na hrneníček… a občas jsem ho tam aspoň na chvíli posadila. Kolem třech let se to najednou zlomilo, sám řekl, že to chce zkusit na hrníček a od té doby mu to jde… ale teď nevím jak ho mám přesvědčit na velký záchod
Ale jsem si jistá, že na každého mrňouska platí něco jiného, jen mi odporučil pediatr nikdy neuplácet, typu jestli se vykakáš na hrníček, dostaneš něco za odměnu, apodobně… Jo a jinak tu školku bych až tak neřešila. Za prvé nebyl by první ani poslední který to ještě úplně tak nezvládá a učitelky mají většinou pochopení. Navíc děti si to většinou tak upraví, že kakají málokdy ve školce a nechávají si to až na doma ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@llucika čekat a sledovat, nic jiného asi nezabere.. náš je to samé, ale já ho prostě šupnu na nočník, když vidím, že se chystá a zabavím.. on zapomene, že dřepí na nočníku a povede se to…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na sílu bych nešla, se starším jsme si tím taky prošli, já byla ta „tvrdá“ a bylo to utrpení pro všechny. Nakonec to skončilo tak, že po pár dnech kakal uprostřed noci s pláčem ve spánku do postele. Když jsem po dvou týdnech plínku vrátila, byla jsem ráda, že se do ní vůbec vykakal. On měl ale takového držáka, že byl schopný udržet i čípek - hodina řevu na záchodě, ale prostě se nevykakal. Do školky chodil v tomto stavu 1,5 roku a problémy s tím nebyly, prostě dostal plínku na kakání doma.
Jak se nám to nakonec podařilo odbourat: on taky chodil jakože na spaní po obědě (už v té době nespal, bylo to vlastně jen kvůli tomu kadění), dostal plínku a zavřela jsem ho do pokoje. Tak jsem mu jednou dala plínku, vedle postele položila nočník a řekla, ať se vykaká do plínky, ale sedí u toho na nočníku. Několikrát jsem zdůraznila, že bude kakat do plínky. Zavřela jsem ho tam a on hned napoprvé nějaký menší bobek udělal. Pokračovali jsme několik dní, po několika dnech jsem plínku posupně dávala volněji a volněji, až byla jen položená v nočníku. Stále jsem zdůrazňovala, že kaká do plínky. Po pád dnech jsem plínku vyměnila za ubrousek s tím, že budeme kakat do ubrousku. No do ubrousku kaká dodnes, ale to mi nijak nevadí. A nakonec to šlo úplně beze scén, a to byl šprajcnutý opravdu hodně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na silu to neres a nech ho byt i s plenou na pokoji. Cim vic tanecku kolem zachodu budes delat, tim spis bude mit dite problem. Hosi jsou na to vice sensitivni.
- Citovat
- Upravit
Musi k tomu dozrat sam. Malymu mu budou ted 3 a zvlada to az posledni mesic. Zacal sam od sebe, donesl si nocnik a kakal
ovsem az budem ucit na zachod..
jinak do zachoda cura dlouho, na stojaka ![]()
Driv taky vzdy cekal na plinku, aby se vykakal. Takze vetsinou v noci.. plus par nehod kdy mu to ujelo do kalhot.. ale pochopil, staci neustale opakovat, vysvetlovat, nenutit. U nas zabiralo rikat, ze nebude moct za detma do skolky, kdyz jeste nekaka jako velkej
ted vzdycky po kakani nadsene hlasi ze uz muze do skolky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak dnes se opět zadařilo vykakat do záchodu. Byl to ale stres jak pro malýho, tak pro mě, zkoušeli jsme to 3hodiny.No uvidíme, snad už se to postupně zlepší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty jsi marna. Je to stres pro dite a stejne to zkousis. 3 hodiny ![]()
- Citovat
- Upravit
@Poison Eve nevím proč bych měla být marná, v pondělí se sice trápil, ale druhý den to bylo lepší a třetí den kakal v pohodě. Takže jsem ráda, že jsem vydržela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit