Chci začít učit na nočník

496
13.6.16 11:14

Chcu zacit ucit na nocnik

Ahoj. Zacina byt teplo a tak jsem si rekla, ze zacnu zkouset nocnik. Malou to tam bavi. Vzdy si cteme knizecku, prohlizime obrazky atak.. Jde tam i sama dobrovolne, tak bych toho chtela vyuzit. Napadlo me, ze doma ju necham proste bez pleny jen v kalhotkach a teplackach abych nemela vse pocurane a venku nahulatou.. vzdy kdyz se pocura kouka co se deje co ji tece po nohach.. Delali jste to taky nektera tak? Jinak je male 15 mesicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9023
13.6.16 11:18

Taky učíme, jen jí necháváme o doma nahatou. Pokud má na sobě cokoli tak to jde do toho. Pokud je nahatá, sedne na nočník

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61094
13.6.16 11:19

Syn je doma taky ve slipech a teplakach ale kdyz je nahatej tak si spis rekne ze chce curat, kdyz je obliklej tak to moc neresi.. ale to kakani to je teda sila :mrgreen: :mrgreen: u nas jedine do slipu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Martina321
13.6.16 11:23

@chrastitko11 taky jsem začala v 15ti měsících, chodili jsme do bazénu, dala jsem vycurat vždy před a po, pochopil brzo. To samé před koupáním a po koupání. V podstatě velmi rychle šel sám na nočník, pokud byl nahatej. Jakmile jsem dala tepláky, šlo to do nich. To pochopil asi o měsíc později. Takže za mě, nechat i doma dítě nahatý, v oblečení mají asi pocit, že mají plenu. Hodně úspěchů. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
5822
13.6.16 11:40

@chrastitko11 přesně jak píše @Martina321 . Většina dětí ze začátku nerozlišuje spodní prádlo a plenu. Jakmile cítí, že tam něco mají, automaticky čůrají tam. Takže rychlejší mi přijde nechat je úplně nahatý a až to pochopí, oblíkat spodní prádlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
13.6.16 11:50

Mě přijde kontraproduktivní dítě na nocniku zabavovat knížkami nebo ho krmit, vysedavat tam bůhví jak dlouho.Ale když se náhodou něco povede, matka zacne tleskat, div ne tancovat :nevim: Trapné divadélko :mrgreen:
Moje podobne stara dcera si hraje výhradně na místě k tomu určeném a ji ve stolicce.Na nocniku bude pouze vykonávat potřebu, ale az ve chvíli, kdy na to bude pripravena. Dvě děti se mi odplenkovaly ze dne na den bez nehod ve dvou letech, jedno v 18 měsících. Ne ve spojitosti s teplem a letem.

Ale když ma nekdo chuť a čas pěstovat reflexy, provádět bezplenkovku s batoletem, tak hodně úspěchů :kytka: Ze dítě cura u vody, je dokázáno a ze to pujde líp, kdyz je dítě nahé, je vic nez jasné. Tento typ odplenkovavani je přirozený pro národy, kde je pořád teplo a děti jsou skoro celý den nahaté venku. Pripadne nehody tam vsákne zem, tady v nasich podmínkách je nutné vytrit a oblečení vyprat.

Nic pro mě :D

Berte to jako opačný názor do diskuze, ne rypani :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
13.6.16 12:23

Taky jsem to zkoušela :roll: tak trochu na nátlak okolí, a za sebe můžu říct, že stejně to nemělo kýžený účinek a do dvou a čtvrt jsme bojovali s počůráváním :nevim: Za mě - příště bych si ty haldy počůranejch tepláků, počůranýho nábytku atd. klidně nechala ujít.
Ale pokud už chceš, tak určitě nechat běhat jen v něčem volném, určitě né spodní prádlo - pocit gumiček jako pleny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
13.6.16 12:25
@Jana206 píše:
Mě přijde kontraproduktivní dítě na nocniku zabavovat knížkami nebo ho krmit, vysedavat tam bůhví jak dlouho.Ale když se náhodou něco povede, matka zacne tleskat, div ne tancovat :nevim: Trapné divadélko :mrgreen:

a dítě vlastně nechápe, proč se tančí :mrgreen:
Jo, souhlasím. Vysedávání na nočníku a zabavování knížkami a jídlem! na to bych se teda vyprdla. Má to být vyčůrat a jít, né si prcka hned v začátku naučit trůnit půl hodiny, než náhodou něco vypadne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61094
13.6.16 12:35
@Mar__tanka1983 píše:
a dítě vlastně nechápe, proč se tančí :mrgreen:
Jo, souhlasím. Vysedávání na nočníku a zabavování knížkami a jídlem! na to bych se teda vyprdla. Má to být vyčůrat a jít, né si prcka hned v začátku naučit trůnit půl hodiny, než náhodou něco vypadne ;)

nas syn moc dobre vi co se dela na nocniku, poznam, ze chce curat ale malokdy si rekne ale podiva se na me a saha si mezi nohy ta poznam, ze chce curat tak ho posadim a on se vycura hned, nekdy taky protestuje, ze nechce na nocnik tak mu prectu knizku a to hlavne pred spanim aby se vycural nez pujde spat.. a jak mu reknu, ze precteme pohadku tak on mi prinese knizku a sedne si na nocnik, ja mu prectu on se vycura hned jak si sedne ale jeste chvili sedi a posloucha a pak jde spat :nevim: pred tim nez jdeme ven taky chci aby se vycural ale kdyz to fakt hodne nepotrebuje tak si proste na ten nocnik dobrovolne nesedne :nevim: ale jak uz tam sedi tak se vzdycky vycura a rozhodne ne za pul hodiny, ani bych ho tam dlouho sedet na nocniku nenechala, uz po par minutach ma omackanou prdelku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Martina321
13.6.16 12:56

Tak já ho třeba ničím nezabavovala, prostě když byl nahatej, sedl sám na nočník a vyčůral se, vstal, šel si hrát zase pryč. Chápal, že se tam jen čůrá. Když máš pocit, že to dítě zvládne, nevidím důvod, proč to nezkusit. Každý dítě je jiný, to moje to pochopilo velmi brzo a jsem za to ráda. Jako čekat do dvou let, že si na to přijde samo, no nevím, v tomhle se budou názory lišit. Jasný, že pokud dítě nechápe, tak ho nebudu násilím držet na nočníku a skákat na uších, pokud se po hodině vyčůrá. Tohle byla jen rada, jak jsme to zvládli my, takže u vody a nahatej. Spousta děti je schopná to chápat takhle brzy, bez nějakýho nucení a jen ty prachy za ty pleny mi upřímně staly za to aspoň to zkusit. A říkám, my začali v 15 měsících, v 17 měl pleny už jen na noc, takže žádná bezplenková metoda.

• Citovat
  • Upravit
44197
13.6.16 13:00
@Mar__tanka1983 píše:
Taky jsem to zkoušela :roll: tak trochu na nátlak okolí, a za sebe můžu říct, že stejně to nemělo kýžený účinek a do dvou a čtvrt jsme bojovali s počůráváním :nevim: Za mě - příště bych si ty haldy počůranejch tepláků, počůranýho nábytku atd. klidně nechala ujít.
Ale pokud už chceš, tak určitě nechat běhat jen v něčem volném, určitě né spodní prádlo - pocit gumiček jako pleny.

Souhlasím, drtivá většina maminek, které odplenkovavaji tak brzy, to dělají na nátlak okolí, hlavně babiček, starší generace :mrgreen: Potom je skupinka, ktere je tato fylozofie blízká a jsou ochotny dobrovolně a trpělivě řešit následky. A potom mala skupinka, která chce ušetřit za pleny. Troufnu si tvrdit, že tech posledních dvou jmenovaných je nesrovnatelně méně.

Nic by se mi neeklovalo vic nez pocurana sedačka, to je na profesionální vyčištění, nebo podelana čerstvě vytrena podlaha :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
13.6.16 13:08
@Martina321 píše:
Tak já ho třeba ničím nezabavovala, prostě když byl nahatej, sedl sám na nočník a vyčůral se, vstal, šel si hrát zase pryč. Chápal, že se tam jen čůrá. Když máš pocit, že to dítě zvládne, nevidím důvod, proč to nezkusit. Každý dítě je jiný, to moje to pochopilo velmi brzo a jsem za to ráda. Jako čekat do dvou let, že si na to přijde samo, no nevím, v tomhle se budou názory lišit. Jasný, že pokud dítě nechápe, tak ho nebudu násilím držet na nočníku a skákat na uších, pokud se po hodině vyčůrá. Tohle byla jen rada, jak jsme to zvládli my, takže u vody a nahatej. Spousta děti je schopná to chápat takhle brzy, bez nějakýho nucení a jen ty prachy za ty pleny mi upřímně staly za to aspoň to zkusit. A říkám, my začali v 15 měsících, v 17 měl pleny už jen na noc, takže žádná bezplenková metoda.

Taky jsem to tak měla, u jednoho dítěte ze čtyř, od 17 měsíců bez plenek, od 19 bez plenek na noc. Troufnu si tvrdit, ze je to výjimka, nikoliv pravidlo. Nocnik byl doma na svem místě, malá si sundala kalhoty a sedla si sama, pravidelně, kdykoliv, oblečená, neoblecena. Stejně tak venku..

Ta půlhodina byla nadsázka, dítě se vycura za par vteřin, i par minut je podle mě moc. Zakladatelka pise, ze si s ní na nocniku prohlíží knížky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61094
13.6.16 13:20
@Jana206 píše:
Souhlasím, drtivá většina maminek, které odplenkovavaji tak brzy, to dělají na nátlak okolí, hlavně babiček, starší generace :mrgreen: Potom je skupinka, ktere je tato fylozofie blízká a jsou ochotny dobrovolně a trpělivě řešit následky. A potom mala skupinka, která chce ušetřit za pleny. Troufnu si tvrdit, že tech posledních dvou jmenovaných je nesrovnatelně méně.Nic by se mi neeklovalo vic nez pocurana sedačka, to je na profesionální vyčištění, nebo podelana čerstvě vytrena podlaha :roll:

ja poprve zacla ve 20m a to se pocuraval kudy chodil.. a ne ze by se pocural jednou za hodinu, ale treba kazdych pet minut to proste pustil.. jak tam neco bylo hned to pustil.. podruhy jsem zacla ve dvou letech a o hodne lepsi.. pres poledni spani uz je suchej vzdycky, nekdy i pres noc.. a vydrzi i tri hodiny bez curani a obcas si i rekne.. a to hlavne kdyz mi sedi na kline to vi, ze nesmi pocurat maminku a vzdycky si rekne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze