Odplenkování - výlety
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
No jak, dokud si nebude spolehlive rikat i obleceny a pri jakekoli cinnosti, tak vylety odlozit nebo pocitat s prevlekanim. Ja jsem taky nebyla minule leto uplne smirena s tim ze budeme doma, bydlime navic v byte, tak jsem asi tak 6× denne prevlekala. Plny batoh teplaku/kratasu a ponozek, druhe boty. Muzou to byt jeste tydny od situace kdy to zvladne na zahrade na nahace.
- Citovat
- Upravit
Jestli je odplenkovaný poznáš podle toho, když mu dáš kalhoty a on si bude říkat. Syn měl taky cca 2 roky necelé a nechala jsem ho lítat nahatého. To bylo v pohodě, ale jakmile dostal kalhoty, tak všechno šlo do nich. Evidentně na to nebyl připravený, takže jsme se vrátili k plínce a začali jsme, když mu bylo 2a3/4 a teprve teď už to jde, i když má nehody. Takže buď to riskneš a dáš mu jenom kalhoty a budeš mít kupu náhradního oblečení a nebo mu dáš plínku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
nechápu tuhle módu nechat lítat neodplenkované nahaté dítě kdekoli, hlavně doma
mé dítě mělo plenkové kalhotky, dítě je odplenkované tehdy, když chápe proces - chce se mi čurat, stahnu kalhotky, sednu na nočník, čurám, ve dvou letech je na to většinou ještě brzy, a nechávat si počurávat byt byť dětskou močí mi přijde jako nesmyslný ekl
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když čůrá pod sebe a neuvědomuje si že se mu chce a co má dělat tak to nemá smysl. Zkuste to později.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše: Více
To je asi problem kdyz ma jit do skolky ze jo.
Neni to moda je to zoufalstvi matek v situaci, kdy se u nas tak uplne nemuze odplenkovavat na pohodu, ale tlaci se to kvuli skolce, kam s plinkama deti nesmi. Ja byla ve stejne situaci, taky jsem delala mozne i nemozne a zkousela vsechno co jsem kde slysela, byla na nervy a prenasela to na dite, stejne jsme to do zari nezvladli. Ne vsechny deti se proste odplenkuji ve dvou letech, i kdyby se matka na hlavu stavela. Nastesti jsem mela danou prihlasku jeste do detske skupiny, tak musel nastoupit tam. Odplenkoval se az za pul roku, nakonec tak nejak sam, najednou si zacal rikat a bylo. Ale bylo to proste pozdeji.
- Citovat
- Upravit
Já nevím já toto odplenkovaní nechápu… jaký to má smysl? Já to dělala tak že dceru nechala bez plíny a zkoušeli jsem co asi 45 minut posadit na nočník.. a ona to za dva dny pochopila… ale to že lítáš z hadrem nechápu…nepoznáš že je odplenkovaný… on musí citít mokro v gatích.
No a na výlety, hlavně do auta jsem i tak plínu dávala.. počůranoou autosedačku nebo kočár jsem fakt nechtěla.. a i tak to pochopila. Postupně jsem nedávala do toho kočárku a ptala se.. ale to tak za třeba 14 dní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jj o tom bych mohla psát romány, syna se podařilo odplenkovat ve 3,5 letech a mohli sme se stavět na hlavu a prostě nic. Ale naštěstí sem ho nepotřebovala dat jeste do skolky. Třetí dcera naopak začala před 2 narozeninami najednou sama chodit na nočník a nemusela sem dělat vůbec nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ani jedno z mých dětí nebylo ve dvou letech bez plen. V té době se přirozeně seznamovali s nočníkem. Dcera se zbavila plen na den v cca dvou a půl a syn ještě o pár měsíců později. V podstatě že dne na den a bez nehod a počůraného bytu.
A taky znám případ, kdy rodiče tak tlačili na odplenkování, až dítěti vytvořili luxusní psychický blok a to mělo plenky ještě v pěti letech…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obě děti si začaly říkat až ve 3 letech…s tím že dcera když jsem ji posadila na nočník tak se na povel vyčůrala už tak od roka a půl…syn ten se za žádnou cenu nechtěl na nočník sednout pokud se mu vyloženě nechtělo…netlačily jsem jinak extra ani na jednoho, jen jsme to proste zkouseli. Doma teda na podlahu snad nikdy necurali, jakmile byli na naháče ať už doma nebo třeba na zahradě u bazénku tak chodili na nočník, takže si i uvedomovali že se jim chce už před 2. narozeninami, spíš nevnímali rozdíl mezi plenou a kalhotám, protože jakmile měli kalhoty/slipy, kalhotky, sukýnku tak to pustili do nich…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě dodám že jsem opravdu na ně netlačila, přes léto jsem to třeba zkusila jestli už si začnou říkat nebo aspoň vydrží chvíli a budou chodit třeba v určitých časech..u dcery to fungovalo u syna ne..ten buď se mu nechtelo a pak si prostě nesedl, nebo se kůň htelo a pak to pustil v té vteřině…a to třeba minutu před tím seděl na nočníku…dcera se odplenkovala těsně před nástupem do školky, syn až ve školce…u nás ve školce naštěstí ve třídě nejmenších dětí mohou plenky být, takže jsem to nehrozila a říkala jsem si že kolem těch třetích narozenin by to syn mohl zvládnout stejně jako starší…a taky teda že třeba zapůsobí kolektivní psychika ve školce. Obojí se stalo.
Na výlety nebo třeba i jen na hřiště jsme tahali sebou buď plenku že jsem ji jen nasadila a zase sundala když si řekli a nebo když to šlo tak nocnik…když už se naučili protože ani jeden dlouho dlouho nechtel čůrat na cizí záchody ani na travicku
😅 🙈
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás proběhlo odplenkovani ve dvou letech a třech měsících. Přišlo mi, že už by to šlo. Tak jsem vysvětlovala, nějakou dobu jsem curala s otevřenými dveřmi, aby mě dítě vidělo. Pak jsem vzala plinku, pár dní převlékala a vysvětlovala a do týdne úplně bez nehod. Nikdy jsem teda neposazovala, to mi přišlo kontraproduktivní. Jela jsem od začátku styl, že si to dítě musí hlídat samo jinak skončí mokré. Ten první týden bez výletů autem. Bez kočárku už jsme byli dlouho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsme z vesnice, takže se bez auta neobejdeme bohužel vůbec. Nedokážu si to představit a každý den kdy je počasí jezdíme na kolech docela dálky.. doma neposedíme, ani by to nešlo. Syn je temperamentní a živé dítě, po hodině doma začíná devastovat.
Mám zkusit ty kalhotky učící? Nočník už chápe dávno, cca půl roku. Ale prostě sám tam nejde..
- Citovat
- Upravit
Obě mé děti měly dlouho problémy s močovými cestami/za které nemohly/. Celý předškolní věk jsem je v noci musela kolem jedné vzbudit na záchod, jinak jsem ráno prala. V životě jsem nikomu nic nezáviděla. Ale když mi kamarádka řekla, že s ročním jeli pod stan a ona mu řekla, že tam nebude prát a měla ho od té doby bez plen… nedokážu popsat ty pocity nad nespravedlností světa…proč já se nikdy pořádně nevyspim a někdo to má bez problémů…
Tehdy papírové pleny byly v plenkách. Dceři jsem /dítě způsobné, nic do kalhot nepustilo/, ta pro ně měla jedině papírové pleny, řekla…holka, ty ani nevíš, jak ty se máš…
Každé dítě je jiné a některé za to fakt nemůžou. Jsou malé, člověk nepozná zánět, dysfunkci atd. Kolikrát to trvá x let doktorům…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na výlety nebo delší cesty autem jsem dávala dceři natahovacky jako sichr ještě ve třech letech. Možná teď někdo kroutí očima ale ne všude se dá zastavit, ne všude jsou záchody a taky mohla usnout nebo jsme to nemuseli stihnout. Při každé možnosti jsme to šly prostě zkusit. Ale pokud si bezpečně neřekla měla natahovačky. ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahojky, synovi jsou dva roky. V září nastupuje do MŠ
byť jsme ho učili si u toho sednout…
Už několik měsíců máme nočník doma a seznamoval se, už ví že se tam čůrá a kaká.. syn už hodně povídá a rozumí, takže v tomhle smyslu není problém. Využila jsem teplého počasí a prostě mu sundala plenku a od pasu dolů ho nechala nahatého i na zahradě. Celý den čůral pod sebe a já lítala s hadrem, ale večer stál nad nočníkem a čůral jak velký chlap
Jak to řešíte při výletech? Jezdíme hodně na kola odpoledne. Nechci mu udělat zmatek. Hlavně když venku nebude úplně počasí na “naháče” a tak aby jsme to nepohřbily.