Odplenkování - výlety
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Tak to začala dost pozdě, když ho tam chce dát tak brzy…brala bych, e do školky dávají připravené děti nebo patří do jeslí…dcera taky půjde v září do školky, ale obslouží se sama, bude pak mít necelé 3…a v tu dobu bude odplenkovaná přes rok, stejně jako to bylo u starší…
- Citovat
- Upravit
Ještě není zralý na odplenkování a na školku, hledej dětskou skupinu na místo toho…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty učící kalhotky jsou ale jenom na lehké učůrnutí, rozhodně nevydrží plnou nálož. To mám vyzkoušené. Spíš mu zkus doma dát kalhotky/kalhoty a uvidíš, jestli si bude říkat a nebo ho musíš neustále dávat čůrat. Pokud nebudou nehody, tak zkus na cesty dávat bez plen. Jinak syn taky od cca 20m ví a umí čůrat do nočníku, ale až teď skoro ve 3 letech zvládá si říkat nebo chodit sám a i tak občas kakání si uvědomí, když už je to v procesu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše: Více
Souhlas. To mi říkali všichni ať nedávám plinky, nechám ho běhat nahatého nebo i oblečeného, ať se pocura kde chce. Nulový efekt, jen jsem prala a žehlila a prani, moje nervy. Nejlíp chodit pořád na nočník, nebo WC (u nás nočník nezabodoval, rovnou toaleta) a vysazovat ho tam, pořád říkat co to je a že se tam čůrá a kaka a nauci se to i říkat. Na výlet holt vzít třeba pár kousků na převlečení. A do zblbnutí ho tam vodit, vysazovat a mluvit mluvit mluvit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bellino píše: Více
mojí dceři to trvalo dlouho, než se naučila na nočník, měla jít do školky ve 2,5, takže to nezvládla. Rok jsem platila školku zbytečně a musela jsem najít dětskou skupinu. Odplenkovala se ve 2 letech 7 měsících
pomohla odměna lentilkou, vždycky měla plenkové kalhotky, aby věděla, že si je musí stáhnout, když se jí chce čurat.
Na nočník chodila měsíc a pak přešla na wc s redukcí a stupínkem a bylo to v pohodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ne, nechápe nočník, není prostě ještě připravený, je ještě malý
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Začínáš dost pozdě. My začali v roce, když dítě bezpečně chodilo na sedělo. To jsme ho s nočníkem seznamovali. V roce a půl jsme ho doma a venku na zahradě nechávali bez pleny nahatého. Na výlety dostávalo plenu. Ale ta mu rychle venku začala vadit a bez plen bylo bezpečně před 2. narozeninami. Ale je to holt starší osvědčený pracnější postup, kdy dítě musí hlídat hlavně rodiče a dávat ho a záchod i když se mu podle něj nechce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud dítě samo nejde na nočník, není odplenkovane, a je úplně jedno, jestli mu do auta nebo výlet dáš plinu. Odplenkovane je dítě tehdy, když samo pozná, že se mu chce a jde nebo řekne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eva2610 píše: Více
přesně, to že ví, že je nočník na čurání, fakt není, jak zakladatelka píše, že chápe nočník - nechápe nic a není divu, je ještě na to maličký
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás se dvojka a trojka učila naprosto přirozeně, opakovanim. Stačilo na nočník občas taky posadit jedničku
nebo zkuste podobně starého kamaráda, co už to treba umi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem.na vylety davala dlouho plenku, pro jistotu. Zadny zmatek se nekonal ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maly je ted bez plen pres tri tydny. Mimo domov na delsi cas jsme sli po cca 10 dnech. To uz jsem mela overeno, ze vydrzi a vi, co ma na zachode delat. Doma si tou dobou uz i rikal, ale venku na to jeste asi tyden nemel cas, takze jsem ho cilene smerovala na zachod vzdy po nejakem case. Stale se jeste obcas zapomene, takze sebou vozim zasobu obleceni a delame caste zastavky na zachod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nase holky si začaly v roce a půl říkat samy, před 2.rokem už se i samy obsloužily, svlekly se a curaly, takže si říkaly i na výletecg a vozilybjsme náhradní oblečení, případně v zimě nebo na dlouhý let dali radši plenu, ale i tak jsme chodili s nimi čůrat…když cural.jen nahatý, tak ho obleč a uvidíš, zda si řekne