Odplínkování v 18ti měsících?

1966
8.3.08 14:59

Odplínkování v 18ti měsících?

Ahoj,
zajímalo by mě, jestli je tady někdo, kdo byl úspěšný v odplínkování prcka kolem 1,5roku. Teď nemyslím „trénované jedince“, kteří byli vysazováni na nočník třeba od roku a v roce a půl byli bez plíny, ale spíš ty, kteří začli fakt až kolem těch 18m a úspěšně se zbavili plínky do měsíce dejme tomu…

Prvního kluka jsem odplínkovala celkem bez problémů v 21m - týden čůral bez povšimnutí do gatí, na koberec, po týdnu se to začalo zlepšovat a za 14dní byl téměř 100% (přes den). Tak mě napadlo to z praktických důvodů s malým zkusit už teď, dokud se topí, ven chodíme spíš na kratší procházky, atd. Je mi jasné, že kolem dvou let by byla pravděpodobnost úspěchu vyšší, ale třeba mě tady někdo povzbudí, že nejsem úplný blázen 8) Zatím zkoušíme dva dny, úspěšnost máme tak 50:50 :wink: Když se počůrá hodně, přijde mi to „nahlásit“, popřípadě mě zavede k loužičce, do nočníku kouká se zájmem a pokaždé si zatleská (i když se nevyčůrá :roll: ).

Jinak to samozřejmě nijak nehrotím, je to jen pokus, ale jsem člověk, který potřebuje k ruce nějaké statistiky :lol:

Za vaše zkušenosti díky :wink:

Fifik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
8.3.08 15:32

Já jsem prvního syna úspěšně odplínkovala v 16 měsících. Šlo to rychle, za cca týden si začal sám chodit pro nočník, nehod minimálně, do měsíce byl přes den bez plen. Mladšímu je 19 měsíců, odplínovat zkoušíme a nejde to: nevadí mu počůrané oblečení, na nočníku sedí rád, má hroznou radost, když něco udělá, ale příště si zas načůrá do kalhot. Tak nespěcháme, ale trochu mě to mrzí, plíny už mě nebaví. Katka

• Citovat
  • Upravit
116
8.3.08 15:39

Ahojky,

kamarádka má rok a půl starou holčičku a plínku dostává už jenom na spaní.Nevěřila bych tomu kdybych to neviděla na vlastní oči.Moje dítě si nakadí do kalhot i teď skoro ve třech letech :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
8.3.08 16:50

Ahoj,
napíšu spíš to, co asi nechceš číst :wink: - obě děti si samy začaly říkat ve 27 měsících, do 2 let naprosto odmítaly se na nočník jen po:,–(it. Jo, po:,–(it na něj panenku nebo ho naplnit autíčky, to jim šlo :lol:
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
8.3.08 17:03

Ahoj,

tak nám se to povedlo asi tak,jak bys chtěla. V 16-ti měs jsme mu nočník řádně předvedli :) , v 17-ti měs poctivě začali vysazovat a v 18-ti měs byl doma bez plen, s pár nehodama samozřejmě. Bez plínek na noc přesně ve 2letech.
Takže přeju hodně štěstí, málo praní :D , snad se brzy zadaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.3.08 18:32

Úspěšnost 50:50? To je dobré skóre, buď se počurá nebo ne, že? :lol: :lol: :lol:
Myslím, že máš celkem reálné ambice, moje kamarádka měla 12 měs.holčičku která si říkala na nočník. Kámoška potřebovala do práce a babička byla ochotná hlídat, jen když bude bez plínek. A šlo to. Staré „dobré“ vysazovaní na nočník jen co začne dítě sedět :roll:
Moje dcera byla bez plínek přesně od dvou let, syn si kajdil do plínek i do slipů ještě ve 3 letech!!

• Citovat
  • Upravit
2435
8.3.08 19:25

Ještě doplním jedno moudro, které u nás fungovalo na 100% - pokud dítě dokáže skákat snožmo s nohama u sebe, dokáže ovládat svěrače, má to souvislost. Ale opravdu moje děti takhle nedokázaly dlouho hopsat, vždycky šla jedna nožička dřív :lol:
I moudré současné knihy píšou, že od 15 měsíců je vhodná doba na zkoušení nočníku. Myslím, že dítě dokáže dát najevo jestli hodlá s maminkou spolupracovat :wink:
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
8.3.08 21:53
Katcha píše:
Ještě doplním jedno moudro, které u nás fungovalo na 100% - pokud dítě dokáže skákat snožmo s nohama u sebe, dokáže ovládat svěrače, má to souvislost. Ale opravdu moje děti takhle nedokázaly dlouho hopsat, vždycky šla jedna nožička dřív :lol:

Hm, tak skákat snožmo se Tomík naučil tak před pár měsíci :lol: ale svěrače ovládá už o dost dýl :wink: Já jsem zase četla, že dítě ovládá svěrače, když umí samo chodit do schodů (nevím teda, jestli i dolů 8) ) No, tak tohle pravidlo by na Toma taky moc neplatilo, jelikož chodit pořádně po schodech se naučil snad až ve školce :roll:

Díky zatím za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
9.3.08 09:55

Prima, tak Štěpána by absolutně nenapadlo skákat snožmo a do schodů se taky sám nedostane, leda by se držel zábradlí (má to souvislost s výškou?).

Na počůrané štramplíky bych neměla nervy, to mě vůbec nenapadlo, že to lze dělat i takto 8O . Jako natvrdo sebrat plínku a počkat, až jestli mu to začne vadit? (U nás vadí totálně mokrá plenka - dáváme látkovky - jen v případě, že chce kadit, protože to se dělá jedině do suché :P . Odstranění hovínka je nežádoucí, protože odvádí od hry.)
Ale díky za nové poznatky :lol:

Jsem zvědavá, jak to dopadne :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
9.3.08 11:42

No, Lentilko, já taky :lol: Mmch, vidím snad poprvé tvůj metřík ;-) Jsem nevěděla, že máš prcka skoro stejně starého jak my.

Jo, kdybych měla u Toma čekat, až si začne říkat na nočník, tak je s plínou asi ještě teď :twisted: Je hrozný lenoch, s noční plínou to bylo to samé. Moc dobře věděl, že ji má, takže coby nečůral, žejo. Tak jsem mu ji prostě vzala…no ale dost pozdě, až když mi docvaklo, že suché ranní plíny se asi nedočkám :roll:

Jinak včera to byla hrůza, do nočníku se vyčůral asi jednou a když jsem ho dávala na nočník, hrozně řval :-( …ale byli jsme dopo i odpo venku, tak to moc nešlo. Dneska už dobré, zatím jen jedna nehoda, sedá si docela ochotně. Dávám mu 14 dní :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
9.3.08 13:42
Fifik píše:
No, Lentilko, já taky :lol: Mmch, vidím snad poprvé tvůj metřík ;-) Jsem nevěděla, že máš prcka skoro stejně starého jak my.

Ne? Aha, když já ho zapínám, jenom pokud mi připadá relevantní.

U nás je to právě s říkáním tak, že před několika týdny hlásil „kaku“, kolikrát si i kýbl na napuštění vody přinesl, abychom ho mohli umýt. Pak pochopil „fajn, tohleto už umím“, takže toho zase nechal. Prostě jak se dostane do bodu, kdy dle svého činnost zvládl, tak od ní upustí. Takže teď nejen že nehlásí, ale pro jistotu i vehementně zapírá :roll: .
Na nočník si sedne někdy i rád, ale oblečen. A co já se s ním budu drtit, když by se mi v květnu stejně ze žárlivosti šprajcnul.
Fakt jsem ale myslela, že je třeba, aby si dítě začalo říkat,což si právě u nás taky neumím dost dobře představit.
Dávám mu rok :D (ma-xi-mál-ně dva :twisted: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.3.08 13:46

fifiku, prosím a kdy jsi staršímu synovi vzala tu plínu na noc?? Řeším to samé u starší dcery - přes den je bez problémů bez plinky od 22 měsíců, ale Teď je jí 3.5 roku a v noci ještě NIKDY nezůstala suchá - mám pocit, že pokud budu čekat na 3 suché noci po sobě, tak bude spát s plínou dosmrti....... Na odpolední spaní jsem jí plinku sebrala ve 3 letech, aby ji neměla do školky, ale doteď se občas počurává - pokud je nachlazená, nebo pokud se před spaním napije, tak může jít na nočník těsně před usnutím třeba 2×, ale počurá se téměř pravidelně....... Mokro jí vůbec nevadí, uvolněně se počurá třeba po půlhodině spánku a pak v tom další hodinu klidně spí.....
díky za odpověď,
 Petra

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
9.3.08 13:46

fifiku, prosím a kdy jsi staršímu synovi vzala tu plínu na noc?? Řeším to samé u starší dcery - přes den je bez problémů bez plinky od 22 měsíců, ale Teď je jí 3.5 roku a v noci ještě NIKDY nezůstala suchá - mám pocit, že pokud budu čekat na 3 suché noci po sobě, tak bude spát s plínou dosmrti....... Na odpolední spaní jsem jí plinku sebrala ve 3 letech, aby ji neměla do školky, ale doteď se občas počurává - pokud je nachlazená, nebo pokud se před spaním napije, tak může jít na nočník těsně před usnutím třeba 2×, ale počurá se téměř pravidelně....... Mokro jí vůbec nevadí, uvolněně se počurá třeba po půlhodině spánku a pak v tom další hodinu klidně spí.....
díky za odpověď,
 Petra

• Citovat
  • Upravit
1966
9.3.08 14:53

Petro,
Tomíkovi byly 3roky a 2měsíce :roll: šlo to snadněji, než jsem si myslela :twisted: Jinak na odpolední spaní byl bez plíny kolem 2let, pak se zas začal počůrávat, udělala jsem tu blbost, že jsem mu plínu začla opět dávat…no a bojovali jsme nanovo :-(

Jinak jsem si právě říkala, že je možná lepší začít trochu dřív, než začnou být dětičky jakože fakt vyčůrané :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.3.08 20:30

ja si rikam, ze to zkusime az bude trochu teplo.proste ji plinku na tyden seberu a uvidim co to udela...... Taky mam pocit, ze ve trech a pul letech uz to prece musi byt pohodlnost, ale na druhou stranu, kdyz se i odpoledne brzo po usnuti klidne pocura a neprobudi ji to......no nevim. samozrejme ji za to nechci trestat, ale na obcas me napada, jestli si az moc neni jista tim, ze vlastne o nic nejde.......
Uz me to vecny premysleni o plinkach, jak to delat a nedelat otravuje…kdyby clovek tem mrnousum mohl nakouknout do hlavy, jak je to doopravdy, jestli jen vypocitavost, nebo jestli za to fakt nemuzou :)
ahoj,
 Petra

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka