Jak poznám nočníkový impuls?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ahoj Sindarelo, to že ví že když je něco mokrého že říká kak, to už znamená že ví že se něco děje. Náš Honzík vždycky přešlapoval a věděla jsem že se bude něco dít. Nebo si šahal mezi nohy. Chce ho to vypozorovat. Když začal Honzík říkat čululu a nic se nedělo, tak potom to trvalo tak měsíc a už začal pěkně chodit na nočník.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A že se tady tak pěkně potkáváme.
Když on to „kak“ říká právě asi ten měsíc, tak nevím, jestli mám ten nočník zkoušet? Stejně z něj hned vstane. Asi si najdu pravidelnou denní dobu, kdy to prostě budu zkoušet a třeba se to někdy povede.
- Citovat
- Upravit
Ahoj Sindarelo
já začala dávat syna na nočník někdy v prosinci. Prostě jsme zavedli ranní, polední a večerní rituál. Ráno je to skoro 100%, v poledne spíše ne (to pak opět zkouším hned po vyspání) a večer málokdy, protože už pospíchá se sestřičkou do vany
Zpočátku se nám ráno povedlo i kakat, teď si to ale posunul na „někdy během dne“ a to pak vždycky jen ztuhne a hned tlačí do plíny. Jo a když se ho zeptám, jestli kaká, otočí se ke mě zády a zdrhá za první roh, abych ho náhodou neodchytla
holku jsem měla šikovnější, ta to pochopila strašně brzy a i když jsme měli pár nehod, nočník používala od 18 m pravidelně s říkáním a úplně bez plín byla od 22m ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je fajn, že když čurá - uvědomuje si to a kouká na ten proud a spojuje si to se sebou možná i s tím pocitem vyprázdnění.
Jinak je malý (jo fakt je malý ať si tchýně a babičky tvrdí co chcou) na nějaké zadržení, takže nočník by byl asi jen o náhodě nebo tvém rozpoznání a rychlosti svlíknout po:,–(it než začne čurat.
Pokud ti posedí na nočníku tak zkoušet po spaní, po napití vy:,–(it (pokud to nebude obtěžovat tebe či jeho) tak proč ne a když se povede chváááálit, ale nějaké výsledky bych neočekávala. Fakt je brzo očekávat že to dítko rozpozná, vědomě zadrží a ještě zahlásí dostatečně brzo aby jste stihli nočník.
Ovšem úspěch to je dcera v jeho věku si na nočník odmítala i sednout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pardon za ten výraz. Měla jsem tím na mysli, od kdy poznám, že dítě chce čůrat. Malý (14,5 měsíců) si když to udělá do plíny už nějakou dobu říká: „kak“. To znamená ale vše. Malou, velkou, on to nerozlišuje. Dokonce jsem jednou trochu vylila vodu na zem a řekl: „kak“. Má vjem, když je něco mokré. Dokonce když je zrovna bez plíny a „spustí to“, tak hledí a pak řekne: „kak“. Když ho ale někdy dám na nočník, tak posedí pár sekund a jde pryč. Má smysl mu ho dávat nebo aspoň ukazovat? Dávala jsem mu ho po každém koupání, když jsem ho mazala na zvykání, aby ho prostě jen viděl a registroval, ale nemělo to žádnou odezvu. Poraďte a děkuji.
Sindarela