Jak poznám nočníkový impuls?

Sindarela
4.3.08 09:16

Jak poznám nočníkový impuls?

Pardon za ten výraz. Měla jsem tím na mysli, od kdy poznám, že dítě chce čůrat. Malý (14,5 měsíců) si když to udělá do plíny už nějakou dobu říká: „kak“. To znamená ale vše. Malou, velkou, on to nerozlišuje. Dokonce jsem jednou trochu vylila vodu na zem a řekl: „kak“. Má vjem, když je něco mokré. Dokonce když je zrovna bez plíny a „spustí to“, tak hledí a pak řekne: „kak“. Když ho ale někdy dám na nočník, tak posedí pár sekund a jde pryč. Má smysl mu ho dávat nebo aspoň ukazovat? Dávala jsem mu ho po každém koupání, když jsem ho mazala na zvykání, aby ho prostě jen viděl a registroval, ale nemělo to žádnou odezvu. Poraďte a děkuji.

Sindarela

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
460
4.3.08 09:34

Ahoj Sindarelo, to že ví že když je něco mokrého že říká kak, to už znamená že ví že se něco děje. Náš Honzík vždycky přešlapoval a věděla jsem že se bude něco dít. Nebo si šahal mezi nohy. Chce ho to vypozorovat. Když začal Honzík říkat čululu a nic se nedělo, tak potom to trvalo tak měsíc a už začal pěkně chodit na nočník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sindarela
4.3.08 09:41

A že se tady tak pěkně potkáváme. :D Když on to „kak“ říká právě asi ten měsíc, tak nevím, jestli mám ten nočník zkoušet? Stejně z něj hned vstane. Asi si najdu pravidelnou denní dobu, kdy to prostě budu zkoušet a třeba se to někdy povede.

• Citovat
  • Upravit
278
4.3.08 12:30

Ahoj Sindarelo
já začala dávat syna na nočník někdy v prosinci. Prostě jsme zavedli ranní, polední a večerní rituál. Ráno je to skoro 100%, v poledne spíše ne (to pak opět zkouším hned po vyspání) a večer málokdy, protože už pospíchá se sestřičkou do vany :D Zpočátku se nám ráno povedlo i kakat, teď si to ale posunul na „někdy během dne“ a to pak vždycky jen ztuhne a hned tlačí do plíny. Jo a když se ho zeptám, jestli kaká, otočí se ke mě zády a zdrhá za první roh, abych ho náhodou neodchytla :lol: holku jsem měla šikovnější, ta to pochopila strašně brzy a i když jsme měli pár nehod, nočník používala od 18 m pravidelně s říkáním a úplně bez plín byla od 22m 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
4.3.08 13:14

Je fajn, že když čurá - uvědomuje si to a kouká na ten proud a spojuje si to se sebou možná i s tím pocitem vyprázdnění.
Jinak je malý (jo fakt je malý ať si tchýně a babičky tvrdí co chcou) na nějaké zadržení, takže nočník by byl asi jen o náhodě nebo tvém rozpoznání a rychlosti svlíknout po:,–(it než začne čurat.
Pokud ti posedí na nočníku tak zkoušet po spaní, po napití vy:,–(it (pokud to nebude obtěžovat tebe či jeho) tak proč ne a když se povede chváááálit, ale nějaké výsledky bych neočekávala. Fakt je brzo očekávat že to dítko rozpozná, vědomě zadrží a ještě zahlásí dostatečně brzo aby jste stihli nočník. :wink: Ovšem úspěch to je dcera v jeho věku si na nočník odmítala i sednout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze