Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak platba je v bance videt snad temer hned ( zalezi mezi jakymi bankami jsi posilala), vytiskni si zes provedla prikaz, o vikendu podle me snad nepracuji
at to dobre dopadne!
To si jako nevšimneš že jsi nezaplatila 2 zálohy, to seš dobrá.
@llida davali mi hned cislo na stejnou banku na prevod… ja trochu doufam 🙏 🙏
@mamule42 predstav si ze ne… predstav si ze jsme meli ted trochu jiny starosti a proste se to vykourilo…
Jako dítě cca 15 let zpět jsem zažila odpojení elektřiny v pátek po 17. hodině, topili jsme el. přímotopy
(ČEZ)
Fakt bych řešila tak, že slušně vysvětlím, požádám, ať si případně zavolají na centrálu a v nejhorším fyzicky nepustit na pozemek.
Pravidelný platby by se ti z hlavy vykouřit neměli, stačí když si dáš do banky trvalý příkaz. Myslím internetový banky třeba, je to otázka chvilky, a máš klid, potom nemusíš mít takový nervy.
@mamule42 píše:
Pravidelný platby by se ti z hlavy vykouřit neměli, stačí když si dáš do banky trvalý příkaz. Myslím internetový banky třeba, je to otázka chvilky, a máš klid, potom nemusíš mít takový nervy.
Ježiš nepoucuj, mě se to stalo taky. Máme jen 11 záloh, pak odečet + vyúčtování. No a já po vyúčtování zapomněla znovu zadat trvalý příkaz. Poslali upomínku až po 2 nezaplacených zálohách. Od té doby posílám 12 záloh, ať si to nějak vyřeší. Byla to voda.
@mamule42 píše:
To si jako nevšimneš že jsi nezaplatila 2 zálohy, to seš dobrá.
To bych dokázala pochopit, ale ta cizi adresa na smlouvě je zvláštní ![]()
@jita22 píše:
Ježiš nepoucuj, mě se to stalo taky. Máme jen 11 záloh, pak odečet + vyúčtování. No a já po vyúčtování zapomněla znovu zadat trvalý příkaz. Poslali upomínku až po 2 nezaplacených zálohách. Od té doby posílám 12 záloh, ať si to nějak vyřeší. Byla to voda.
proč to máš takhle. Já mám inkaso, kdy si sami strhnou nastavenou platbu a tu dvanáctou je vyúčtování. Nemusím se o nic starat.
@vokishka píše:
proč to máš takhle. Já mám inkaso, kdy si sami strhnou nastavenou platbu a tu dvanáctou je vyúčtování. Nemusím se o nic starat.
Protože naše vodárna inkaso asi nenabízí, plyn a elektřinu tak mám.
@jita22 píše:
Protože naše vodárna inkaso asi nenabízí, plyn a elektřinu tak mám.
Já mám trvalak každý měsíc, nehybu s tím.
@jkra píše:
Já mám trvalak každý měsíc, nehybu s tím.
Jj, tak jsem to vyřešila, i když chtějí jen 11 plateb, no holt dostanou 12 a přepočtou si to. Jen říkám, že stát se to může, právě když něco funguje automaticky, tak se člověk ani nemusí všimnout, že to neodchází.
@ivašot. Jo tomu se divili i na CEZu… mame tu smlouvu 20 let, kdy to bylo jeste na parcelu… 🤦♀️Proste odberny misto mame o dum vedle
na manzelovo jmeno… jen diky tomu nakonec nestrihli souseda..
Hezký den všem, stala se nám dost pitomá věc a dnes mi přišel soused říct, že včera u nich byli z ČEZu a chtěli jim odpojit elektřinu. Po delším zkoumaní zjistili, že naše smlouva je na jejich adresu
my si toho nevšimli.. a taky jsme si nevšimli, že jsme propásli 2 zálohy, neb upomínky chodili k nim ( dům má 3 týdny nové majitele a do té doby byl prázdný). Já to ihned řešila, ihned uhradila i s poplatkem pro demontáž a montáž… ptala jsem se paní na lince co teď zmůžu a řekla mi ať je kdyžtak nepustim na pozemek. No fakt pitomy.. mate nekdo info, jak dlouho trva, nez se to propise do systemu, popripade zda odpojujou i o vikendu? Anonym- fakt se stydim, myslela jsem ze nam se to nikdy nestane