Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak mu ho zrus a uvidis, zda to pomuze, ne? 2,5 lety u nas spanek pres den nepotrebuje, kdyz spi (max do 14 ve skolce), chodi spat ve 22.
33měsícu komentovat nebudu… ale jinak my dceři rušili spánek odpolední před druhým rokem, a ze stejného důvodu… začala usínat kolem 22hodiny… nemohla usnout… takže jsem nedávala spát přes den…tak 10-14 dní trvalo než si to sedlo… byla unavená už od cca 16-17hodin..protivná. Takže od té doby už jsem se věnovala ji naplno. četli jsme, hráli v klidu a tak… a chodila spát už po 18hodině a spala do cca 7hodin. Ale zvykala si na nový režím fakt skoro dva týdny. Pak to už bylo super. a věkem jen protahuje že chodí spát pozdějí.
@Veru1987 ano vím že jsem mela napsat roky ale tak to je síla zvyku tak se omlouvam 😃 vím že to lidem vadí
Dobře mockrát děkuji.
@Anonymní píše:
@Veru1987 ano vím že jsem mela napsat roky ale tak to je síla zvyku tak se omlouvam 😃 vím že to lidem vadí
Dobře mockrát děkuji.
Mne to teda uplne nevadi, klidne to pocitej na dny, ale uprimne me odrazuje na ten dotaz odpovidat, protoze jsem lina pocitat, kolik ze tomu diteti je ![]()
A jak rano vstava? Co mu to spis zkusit posunout rano? Driv vstavat, pak spanek…
Ps. Vic mi vadi text bez carek, protoze se to spatne cte, preci jen maji v textu nejaky vyznam ![]()
Jestli ti usíná až v 11hod večer tak už ten odpolední spánek nepotřebuje. Zrušila bych ho.
No ja pujdu proti vetsine a jestli to zacalo zmenou casu tak bych rekla, zkus tomu dat chvili a uvidis, zda si to nesedne. Nektere deti sice ten spanek prestanou takhle brzy potrebovat, i driv, me tak dite prestalo spat koem 2 let, ale jestli ho rozhodil posun, tak by to nemusel byt ten pripad, jen se s tim jeho vnitrni rytmus blbe srovnava.
Dcera, cca stejný věk, nechce se mi to přepočítávat na měsíce…taky se ji posunulo večerní usínání, naštěstí tam je s ní většinou manžel. Polední šlofík ji nejmín do léta nechci brát, bo spím s ní.
a pak je tu aspekt školky, kdy děti prostě odpo leží.
@Anonymní píše:
Dobře mockrát děkuji.
Máme 2 děti, věk na měsíce sme počítali max do roka věku. Takže jo, je to šílený tyhle zvyky ![]()
Dobrý večer, mám takový menší problém a potřebuji radu, jak na to syn 33měsícu
Vždycky chodil spát ve 20.00 prez den spal od těch 13.00 do těch 15.00 to jsem ho budila spánek ještě přez den potřebuje jinak sním je k nevydrže poslední dny chodi spát okolo 23.00 a nemůžu ho uspat vylejza s postele brečí vzteka se že nepůjde spát jde klidně po tmě sám do obýváku a tam stojí dokud nepřijdu já, mám mu odpolední spánek zkrátit nebo zrušit, děkuji za radu špatné spaní má od doby co se měnil čas.