Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj mám dotaz jak se mám postavit ke stříhání. Dcera 20 měsíců. Už od narození měla plešatou hlavičku a vlásky jen od ucha k uchu tkz cédéčko. Strašně dlouho jí trvalo než jí začaly růst vlasy nahoře na hlavě… Díky tomu má vzadu vlásky už dlouhé ale tím jak to jsou jakoby první vlásky jsou hodně jemné a vypadá to neupraveně, střapatě, krabatě..prostě sundá čepici stojí jí to na všechny strany a má je takové jakoby krepate.. Navíc má výrazné kouty
Jsem ráda že má vlasy konečně delší a můžu jí udělat z těch zadních vlasů dva vysoké culíčky.. Ake jen z těch zadních vlasů.. Přední tam nesepnu.. Má je krátké… Teď pod čepicí je nepraktické jí dělat dva vysoké culíčky.. Tlačí jí to ale když jí je neudělám vypadá jak divoženka
hodně lidí mi řeklo ať jí nechám ostříhat že ty vlasy zhoustnou atd… Já Teda váhám… Opravdu pomůže ostříhání? Jsem ráda že konečně nějaké vlasy má tak ať pak zas nečekáme na to že vlasy dorostou a situace bude stejná.. Kvalitu bude mít po mě mám taky jemné a zplihle vlasy ![]()
@Ufinka87 kolem roku a půl má většina dětí takové krabaté a neupravené vlasy, jestli ji chceš mít později jako holčičku s dlouhými vlásky, tak bych to teď nestříhala, já jsem dceři v tom věku střihla ofinu, a pak jsem jí to musela střihat pořád,
ostříháním vlasy nezhoustnou, vlasy rostou z pokožky hlavy a stříháš konečky, je to pověra
Já bych to nechala růst. Spodní sice budou delší, ale za čas se to sjednotí. Však to teď má super ![]()
Vepředu byznys, vzadu párty ![]()
Já bych ji to nestříhala, je takhle krásně roztomilá, mě se to líbí ![]()
Jasně že ostříhat, ale počkala bych do roka kvůli fontanele.
Ty první vlasy jsou beztak chmyri
@stinga píše:
@Ufinka87 kolem roku a půl má většina dětí takové krabaté a neupravené vlasy, jestli ji chceš mít později jako holčičku s dlouhými vlásky, tak bych to teď nestříhala, já jsem dceři v tom věku střihla ofinu, a pak jsem jí to musela střihat pořád,
ostříháním vlasy nezhoustnou, vlasy rostou z pokožky hlavy a stříháš konečky, je to pověra
Na každém sprochu pravdy trochu..
Vlasy se musí pravidelně stříhat, aby silily, hlavně konečky, na mých vlasech to vidím krásně, jak jsou silne po kadeřnici, a za 2 měsíce se těším znovu
@ZustanSeMnou tak o konečcích je to jasné tam vidím i já rozdíl když se ostříhám ake ona má ty vlasy celkově takové krabate a jemné
@Ufinka87 Nic bych nestríhala, to houstnuti po ostrihani je mýtus. Hodně batolat má takovéhle jemné vlásky, to se změní časem.
Heled ja bych ji je klidne smikla, udelej ji kratky mikado a uvidis za dalsich par mesicu jak to poroste / neporoste. Ale ted jeste z toho nema hlavu a muzes vic experimentovat, okolo tech dvou a pul trech let uz si mozna nenecha ty vlasy poradne smiknout.
Obě holčičky jsem ostříhala a udělala jsem dobře. Nelíbí se mi tyhle neupravený účesy a ty pokusy o culíčky ze tří vlásků vypadají hodně divně. Miminkovský chmýří šlo pryč a holkám pak narostly silný a krásný vlásky. Netrápila jsem batolata děláním účesu, k tomu jsme došly až později, kdy už se holčičky chtěly líbit a chápaly, proč je češu.
Zhoustnuti vlasů po stříhání bývá jen vizuální, kdy vlasy sjednotí na stejnou délku, nejsou tam takové ty cancourky, ale kvalita vlasů se nemění. Pokud by konečky měla hodně řídké, tak bych to vzala tak o centimetr a dělala to jednou za čas, aby se vlasy postupně sjednotily. Ale pro radikální stříhání nejsem, na holkach se mi líbí delší vlasy, ne když jsou ostříhané na kluka. Mamka mě pořád strihala úplně na krátko, že prý jsem měla hroznou kvalitu vlasů, no podle fotek to pravda nebyla, bylo to jen v její hlavě, a pak jsem si později vydupala háro až do pasu.
@ZustanSeMnou píše:
Jasně že ostříhat, ale počkala bych do roka kvůli fontanele.
Ty první vlasy jsou beztak chmyri
Ostrihala bych, aby se vlasy sjednotily v delce. Tohle vazne nevypada nic moc.