Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
A zábal děláš jaký? Priesnitzův? Mě teda naštěstí vždy pomohl. Taky mě minulý týden bolelo v krku - v noci bych bolestí lezla po zdi
a udělala jsem si zábal a za hodinu (jak se začal krk pařit) už to začalo polevovat…
Zkus si koupit bioparox pokud nechceš na pohotovost. mrkni se taky do krku jestli to máš hodně zarudlé, nebo povleké… pokud je to fakt taková angína, jela bych na pohotovost
Jinak můžeš biopariox, což je atb ve spreji a je volně prodejný. Stříká 4 krát denně 4 vstřiky. Vždy vstříknout a vdechnout…
Když jsem měla fakt hnusnou angínu, tak dr. říkala, že si můžu vzít normálně brufen od bolesti - a pomáhalo to…
zkusila bych jeste propolisovej sprey, stoji par korun. Znama mela taky silene bolesti a tohle pomohlo.
Nad tím bioparoxem jsem taky přemýšlela zábal dělám Priesnitzův a nic …no každopádně moc díky za tipy…snad se mi uleví…je to už na hlavu jsem hrozně protivná
Jo a ibalgin si beru taky ,ráno a večer ach jo…takhle mě ještě nikdy v krku nebolelo
Já měla takovou bolest v krku minulé vánoce, bylo to šílený, nic nezabíralo, jediné, co mi pomohlo, bylo vzít si brufen, teň tu bolest hodně zmírnil. Byla jsem aspoň ráda, že ho můžu, byla jsem těhotná, ale v druhém trimestru, být v prvním či třetím, když se brufen nesmí, tak si půjdu asi hodit ![]()
Anonymní píše:
Jo a ibalgin si beru taky ,ráno a večer ach jo…takhle mě ještě nikdy v krku nebolelo
Teď dočítám, musíš si vzít čtyrstovku a častěji (po 4-6h). Nemá smysl to šolichat třeba 200 a dvakrát denně.
No beru 400 ale jen ráno a večer ,tak trochu přitvrdím…díky
Ahojky,prosím o radu od soboty mě nesnesitelně bolí v krku.Už nevím jak se toho zbavit.Začínala jsem tabletama strepsils,který mě vždy zabrali ale tentokrát nic.Kloktala jsem heřmánek dokonce jsem se překonala a zvládám kloktat i vodu se solí,nevím jak jsem se k tomu přinutila ale tak nějak to zvládám.Nicméně se účinek nedostavil ani při kloktání heřmánku a vody.Dělám si zábal a taky nic.Dneska už to vypadalo,že konečně mám klid.Ráno mě v krku vůbec nebolelo ale po obědě jsem si šla lehnout a když jsem se vzbudila myslela jsem,že se zblázním.Nemáte ještě nějakou radu jak se zbavit bolesti v krku?Zítra už asi naklušu k doktorce,měla jsem to v plánu dnes ale když jsem byla dopoledne v pohodě tak jsem se na to vykašlala.Prosím prosím o další typy co Vám zabírá na bolest v krku ať aspoň ten dnešek nějak přečkám
![]()
Mě nejvíc zabere tantum verde sprej do krku a šalvějové pastilky od Milera.
Taky mi zabírá teplý zábal na krk - teplá mokrá plína, igeliťák a šátek.
@Agi20 Obávám se, že to bude angína a bude to chtít antibiotika. Taky jsem to nedávno měla, šílená bolest v krku, zkoušela jsem různé tabletky, a nic nezabíralo..
Zichi já to dělám tak,že si dám právě studenou plinku na krku na to igeliťák a na to teplou šálu.Slyšela jsem,že na bolest v krku není dobrý když se krk paří.Ale sama nevím kde je pravda,každý má na to jiný názor a jiné zkušenosti,takže těžko říct
Jinak nad tím tantum verde sprejem jsem dneska přemýšlela.A přemýšlím,že pro něj skočím.Tak snad aspoň to zabere.Upřímě k doktorce se mi zrovna 2× nechce
Jinak díky za typ ![]()
Ahoj, pred dvema tydny me potkalo totez, nic nepomohlo, tak jsem sla k doktorce a vyfasovala jsem antibiotika. Pokud nic nezabira, tak to asi nebude jen tak…
1.2. jsem šla ke své obvodní lékařce,hrozně mě bolelo v krku,ale teplota byla jen asi 37.
Ta mi napsala atb.Asi po dvou dnech se mi docela ulevilo ,ale tak dva dny před dobráním atb.mě bolest v krku navštívila znovu
Tak jsem k ní šla s tím ,že mi asi atb nezabrala bylo to teď v pátek..Sestra mi uděla výtěr z krku a mám prý přijít až v úterý a pak se uvidí.
Jenže je nedělě a mě už se chce mlátit hlavou do zdi ,jak je ta bolest v krku hrozná.
Je to normální ,mám vydržet dalších 5 dní…
Tak už jsem vypila vincetku,kloktám tantum verde,strepsils,ale úleva žádná,zábal krku si dělám taky…Máte někdo podobné zkušenosti?
Přemýšlela jsem i o pohotovosti…ale zase vím ,že doktorka mi asi nechce předepisovat nové atb ,když neví co mám v krku…ale…kdo to má vydržet?Bojím se ,že doma všechny nakazím..a to malej prodělala asi před 14 dny spálovou angínu ,tak nevím jestli jsem to chytla od něj nebo co to je..Máte někdo podobné zkušenosti?