Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,
včera jsem si koupila čerstvé plnotučné Bio mléko a s chutí jsem si dala hrnek s piškoty…Večer mě začalo být dost blbě, nejspíš od žlučníku a v noci se to stupňovalo, bolest břicha, zimnice…Od rána mám ke všemu chřipkové stavy…Trpím nechutenstvím, jsem na suchých rohlících a hořkém čaji.Pomyšlení na to mléko a chce se mi zvracet, ráno jsem měla trochu průjem.....Má otázka zní, může to být žlučník?Podotýkám, že jinak se stravuji relativně zdravě, žádné tučné a smažené… Nemáte někdo rady jak na bolest, když jsem kojící a skoro žádné léky nemohu? A kdyby došlo k nejhoršímu a opravdu bych musela na nějaký zákrok (je mi opravdu bídně), dá se to řešit ambulantně?Mám doma ročního prcka a v nemocnici se válet opravdu nemůžu a hlavně nechci…Předem děkuji za odpovědi.....
No, mě to teda na žlučník moc nesedí. 2paraleny(na jednou) zabíraj na bolest a při kojení se myslím mohou,ale na žlučník ti paracetamol nezabere. Já byla v prvním trimestru když jsem byla na operaci, takže než se k ní vůbec Mudři odhodlali tak jsem dostávala v kapačkách analgin(zabíral možná by jsi se měla mrknout na příbalovej leták) Jinak pobyt v nem. při operaci žlučníku je 4dny pokud nemáš komplikace(já tam byla 16dní :-/)
Ty brďo…čtyři dny? Tak to nevím, jak bych to provedla, přítel je celé dny v práci a ještě k tomu kojím…
Jinak, ještě mě docela trápí k tomu zápach z úst, dokonce jsem dnes po ránu vypilvla takovej jakoby žmolek žlutej dost nevábné vůně… ![]()
barhule píše:
Ty brďo…čtyři dny? Tak to nevím, jak bych to provedla, přítel je celé dny v práci a ještě k tomu kojím…
Jinak, ještě mě docela trápí k tomu zápach z úst, dokonce jsem dnes po ránu vypilvla takovej jakoby žmolek žlutej dost nevábné vůně…
No na kratší dobu to fakt neukecáš. Jinak zápach z úst, teda bývá,buď při zkaženém zubu nebo při špatném trávení. A žmolek, no, nemůže na tebe třeba lézt spíš nějaká viróza???Jo, bolest při žlučníku je v požebří a dost často bolest vystřeluje až do zad k lopatce.
Pokud je to žlučník, pomůžou ti algifen kapky. Nebo mi poradili v lékárně fernet na kostku cukru.
Ale souhlasím s Uju taky si myslím, že to žlučník nebude.
jonatanka píše:
Pokud je to žlučník, pomůžou ti algifen kapky. Nebo mi poradili v lékárně fernet na kostku cukru.
Ale souhlasím s Uju taky si myslím, že to žlučník nebude.
Já nevím ale může se algifen při kojení???
Tak nevím, co to může být…Ale jsem si jistá, že to rozjelo to blbé mléko
…Jen pomyšlení na něj a letím skoro na záchod…Přikládala jsem to žlučníku, protože občas, když jsem snědla něco tučného, chytla mě tato nevolnost.Jen tedy bez těch chřipkových příznaků, co mám teď…Zuby mám v pořádku, u zubáka jsem právě kvůli tomu byla…Přes den to není zas tak hrozné, normální pach, ale po ránu a k večeru to vždycky začne…Po ránu je to tedy ale fakt síla
Vím, že je to celkem normální, ale todle to je fakt ble
A právě že dneska mi smrdí z pusy i přes den, je to takovej divnej puch, něco jako dezinfekce se smradem ![]()
Jo a k té bolesti…Je to takový pocit, že se vám chce zvracet a bolí mě spíš jakoby v trojúhelníku…
No a jak by se řešilo, když bych neměla hlídání a přítel z práce nemůže?
No, se smradem z pusy mě napadá jestli nedýcháš s otevřenou pusou. To by taky mohlo být.
No, možná by tam malého taky uložili ale asi na dětské :-/ To by asi šlo, ale myslím, že se jim chtít nebude. Ale podle mého to bude nějaká střevní viróza.
a co takhle zánět žaludku nebo střevní chřipka?
já měla něco podobného před čtrnácti dny, odstartovalo to kafe s mlíkem a během chvilky jsem byla slitá až na zádech (spocená), měla jsem zimnici, na jídlo ani pomyšlení, úplně slabá, jediné, co jsem byla schopna bylo zalehnout a třepala jsem se jako ratlík asi 3 hodiny v kuse, pak ten třes přešel, ale začalo mě bolet na trojúhelníku (jak píšeš), tupá bolest, žaludek jako kámen, pořád se mi navalovalo na zvracení
jo, a manža taky říkal, že je mi hodně cítit z pusy (kysele) ![]()
Ahojky,já byla teď před měsícem naoperaci žlučníkua žlučník mně chytnul když jsem byla 3 týdny po porodu a plně jsem kojila,pokud je to žlučník tak můžeš Algifen kapky a já pak dostala od obvodní doktorky Nospu,tá se může taky při kojení,ale taky si mys
lím,že to máš spíš jenom nějakou virozku
Uju píše:
No, se smradem z pusy mě napadá jestli nedýcháš s otevřenou pusou. To by taky mohlo být.
No, možná by tam malého taky uložili ale asi na dětské :-/ To by asi šlo, ale myslím, že se jim chtít nebude. Ale podle mého to bude nějaká střevní viróza.
Jojo, s otevřenou pusou určo spím…
Taky bych tipovala problém se žaludkem. Nedávno jsem měla něco podobného, bývalo mi špatně po jídle, jídlo se mi vracelo a hořko v puse, jednou v noci hrozná bolest břicha, zimnice a třesavka, na zvracení. Na gastroskopii mi zjistili helicobakter a zánět v žaludku, navíc spoustu žluči v žaludku (žlučník už nemám, ten se mi projevoval kolikami v noci kdy bolest vystřelovala až do zad a taky mi bývalo špatně a na zvracení po jídle, průjmy). Na ten žlučník jsem měla algifen a teď mám léky na žaludek ale taky na předpis. Zkus skočit k dr., ať tě pošle na utz a na gastro, třeba pomůže jen něco na lepší trávení a nebude to hned žlučník.