Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
katek78 píše:
a co takhle zánět žaludku nebo střevní chřipka?
já měla něco podobného před čtrnácti dny, odstartovalo to kafe s mlíkem a během chvilky jsem byla slitá až na zádech (spocená), měla jsem zimnici, na jídlo ani pomyšlení, úplně slabá, jediné, co jsem byla schopna bylo zalehnout a třepala jsem se jako ratlík asi 3 hodiny v kuse, pak ten třes přešel, ale začalo mě bolet na trojúhelníku (jak píšeš), tupá bolest, žaludek jako kámen, pořád se mi navalovalo na zvracení
Tak to je téměř stejné, co mě potkalo teď…Tak to bude jen ta viroza nejspíš.....
mamina25 píše:
Ahojky,já byla teď před měsícem naoperaci žlučníkua žlučník mně chytnul když jsem byla 3 týdny po porodu a plně jsem kojila,pokud je to žlučník tak můžeš Algifen kapky a já pak dostala od obvodní doktorky Nospu,tá se může taky při kojení,ale taky si myslím,že to máš spíš jenom nějakou virozku
A jak si to udělala když jsi byla hospitalizovaná?? Myslím s péčí o malého a s kojením…
Uju píše:jonatanka píše:Já nevím ale může se algifen při kojení???
Pokud je to žlučník, pomůžou ti algifen kapky. Nebo mi poradili v lékárně fernet na kostku cukru.
Ale souhlasím s Uju taky si myslím, že to žlučník nebude.
Nečetla jsem celou diskusi, ale kdyby to byl fakt žlučník, tak algifen můžeš, ale jen 50 kapek denně - já měla dovoleno vzít si najednou max 15 kapek!!! Pokud se nedalo vydržet, tak jsem mlíko odsála a musela ho vylít!!! ![]()
Emi.kk píše:
Taky bych tipovala problém se žaludkem. Nedávno jsem měla něco podobného, bývalo mi špatně po jídle, jídlo se mi vracelo a hořko v puse, jednou v noci hrozná bolest břicha, zimnice a třesavka, na zvracení. Na gastroskopii mi zjistili helicobakter a zánět v žaludku, navíc spoustu žluči v žaludku (žlučník už nemám, ten se mi projevoval kolikami v noci kdy bolest vystřelovala až do zad a taky mi bývalo špatně a na zvracení po jídle, průjmy). Na ten žlučník jsem měla algifen a teď mám léky na žaludek ale taky na předpis. Zkus skočit k dr., ať tě pošle na utz a na gastro, třeba pomůže jen něco na lepší trávení a nebude to hned žlučník. [/citacTo mám taky hodně podobné…Tak to budu muset asi naběhnout k doktorce.....
co nesmíš už jsi zjistila sama - mléčné výrobky úplně vysaď
najeď na dietu - černý čaj, bylinkové čaje (aludeční, meduňka, máta, …)
rohlíky, suchou rýži, brambory … po troškách
mě teda hodně pomohl enterol, ale dívám se, že kojícím se nedoporučuje ![]()
tak alespoň nějaké laktobacily, ty bys mohla mít doma …
ať je brzo líp ![]()
Příspěvek upraven 11.02.12 v 18:52
Špatně strávené mléko to je potvora,znám to mívala jsem to taky.Nakonec jsem ty problémy měla celý rok než mi zjistili že mám žlučové kameny.Nejlepší na to je bud žlučníkoví nebo žaludeční čaj.Anebo trochu sody zapít vodou
barhule píše:mamina25 píše:A jak si to udělala když jsi byla hospitalizovaná?? Myslím s péčí o malého a s kojením…
Ahojky,já byla teď před měsícem naoperaci žlučníkua žlučník mně chytnul když jsem byla 3 týdny po porodu a plně jsem kojila,pokud je to žlučník tak můžeš Algifen kapky a já pak dostala od obvodní doktorky Nospu,tá se může taky při kojení,ale taky si myslím,že to máš spíš jenom nějakou virozku
musela jsem přestat kojit a hlídala děti moje mamka,nebo jsem byla jednou v nemocnici na kapačkách,mněla jsem zánět slinivky,pak mně pustili a 3 měsíce na to jsem šla na operaci žlučníku a to hlídal mužský
v pondělí jsem nastoupila do nemocnice,v uterý operace a ve čtvrtek jsem byla doma
Tak hlásím, že už je mi lépe…O proti včerejšku o sto procent…:-) takže asi opravdu špatně strávené mléko nebo fakt nevím, co se to se mnou dělo…:-)
jonatanko - děkuji za optání.......
Čtu teda zpětně a jsem ráda, že se ti udělalo dobře.
Za mně, mně když chytal žlučník (jednou mně odvezla i záchranka), byly to dost specifické bolesti, časem naprosto rozeznatelné od jiných viróz nebo nevolnosti z jídla (žaludek). Časem jsem taky zjistila, že to má na svědomí česnek, který jinak miluju, takže zatím teda stačí držet bezčesnekovou dietu a můžu jinak vše.
Ale je fakt, že už mám ten svůj žlučníček „načatej“, takže když zablbnu a přeženu to s tuky, tak ho cítím taky, ale mluvím opravdu o tukové bombě a to už může dělat špatně leckomu, nejen žlučníkáři jako takovému.
Holky, už 3dny mě pobolíva na práve straně v podbřišku, vystřeluje to (hlavně k večeru a po jídle) nahoru těsně pod žebra.
Ani nevím co tam je za orgán.
Docela to sílí…
Nevíte co tam je? když to zmačknu je to misto hodně tvrdé. A když je to zmáčklé neboli to!
Spíš bych tipovala na žaludek, žlučník je dost pronikavá bolest. Na žlučník mi pomáhal Algifen nebo čípky Spasmospan (nebo jak). Tak to můžeš zkusit a uvidíš, co zabere.
@Syslice_hubne píše:
Holky, už 3dny mě pobolíva na práve straně v podbřišku, vystřeluje to (hlavně k večeru a po jídle) nahoru těsně pod žebra.
Ani nevím co tam je za orgán.
Docela to sílí…
Nevíte co tam je? když to zmačknu je to misto hodně tvrdé. A když je to zmáčklé neboli to!
Pokud by to byl žlučník, tak ta bolest je nepřestávající a bolí na pravé straně jakoby pod prsem a vystřeluje až do zad.. Myslím, že tohle žlučník není.