Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj, marne premyslim, proc si myslis, ze bys timto mohla miminku ublizit.
@Janča6 protože mu mačkám “vnitřnosti” a zadeček je hodně vyšpulený tak mě napadlo jestli treba nemuze milt hemoroidy nebo tak 🤷🏻♀️. A taky to tekuté hovínko 🤷🏻♀️ 🫣 p
@Anonymní píše: Více
Neboj, kdybys mu ublizovala mackanim vnitrnosti, tak by kricelo bolesti. Hemoroidy mu takto nezpusobis.
A to tekute hovinko s timto take nesouvisi. To muze souviset se stravou a s travenim, treba nejakou potravinovou intoleranci.
Nám třeba Biogaia prdíky zhoršovala. Dobré byly Laktobacílky. Jinak nejlíp vyjma probiotik pomáhal sirup Balonix med. Lepší než espumisan, babycalm a všehcno ostatní dohromady. Jinak cvičením mu nijak neublížíš. Můžeš přidat masáž bříška.
Souhlasím s @Janča6 . Také jsem takto občas s dcerou cvičila a žádné následky nemá.
Pokud se ti nezdá stolice, zeptej se svého pediatra. Muže jít jen o trávení stravy nebo intoleranci. U neteře to nic neznamenalo (přeci jen u takhle malého miminka není trávení ještě dokonalé a proto aj trpí na prdíky) a u druhé to bohužel znamenalo intoleranci na kravskou bílkovinu, ale to měla i jiné příznaky.
A víš se mimčo převážně na mateřském mléku nemusí kakat i několik dní? K masáži bříška bych použila ještě gel Pupík a třeba dceři dobře zabíral zmíněný Balonix, kdežto sonovy tyhle slazené ochucené sirupy spíše prdíky zhoršovaly…více mu vyhovoval simethicon baby (z dr.maxe) -tam je účinná látka stejná jako v espumisanu nebo balonixu ale jen v olivovém oleji..po něm se vždy krásné vyprdikoval i vykadil…
Jinak nase prvni dcera priserne trpela na traveni. Prvnich 6 mesicu (resp. od 3 tydnu do 6 mesicu) provriskala 16 hodin denne. Jedine, co ji pomahalo, byla rektalni rourka. Stolici mela taky vetsinou tekutou a napenenou. Biogaia ji problemy zhorsila. Az v tech 6 mesicich jsem zkusila Biopron. A to byl zazrak.
Druhe dceri naopak nebyhovoval Biopron, ale pomahala ji Biogaia.
Zdravím. Mám takový blbý dotaz, ale dost mě to trápí. Mohla jsem mimi při odprdíkovávání - silnější/delší tlačení nožičkama (houpání) na bříško nějak ublížit? 🫣 Cvičím při každém přebalování a vždy to mělo pozitivní výsledek (spolu s kopáním nohama jako při běhu a občasnou masáží bříška po směru hodin). Šli buď jen plyny nebo pěna prdíků s “hovínkem” nebo i hodně tekuté až jako voda hovínko, to vždy steklo rovnou pod zadeček až na záda.
Mimi má skoro 7 týdnů.
Krmím MM a v noci dokrmuji dávkou UM.
Právě mi přijde, že má v plínce poslední dobou jenom prdnuto “čárku” bez velkého 💩. To se ve vodové formě koná až po “cvičení”. Jinak větší přirozené💩 má ťreba 1- MAX 2× denně.
Prdíky má pořád, denně kapeme biogaia. Budí se i ze spaní 🫣.