Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
K tomu pukylinu — nenašla jsem nikde obrázek s dítětem, tak se ptám ---- nenaráží ta zadní kolečka dítěti do patiček???
naše malá má teda tu motorku enduro, ale rozperdí to a snaží se dohnat staršího kluka na kole (ten ujíždí z kopce, ona za ním, moje nervy)… mít tam široká kolečka vzadu, tak jí budou narážet do nožek?
@Barborkaa26 No právě ta velikost
Dcera se sice rozchodila brzo a pohybově je na tom velmi dobře, ale je to drobek, u odrážedla bojovala s nasedáním a sesedáním. Jízdu se taky chvíli učila, protože pořádně nedosáhla nohama na zem.
Dcerka chodí pořádně teprve měsíc (15m jí je teď) no a enduro to fakt na ní není nemá to potřebnou stabilitu. Tak má čtyřkolku z dráčiku mají dvě velikosti a paráda tu opravdu nepřevrhne ani venku a na doma ma bmw čtyřkolku a ta jí teda sedla hned i když ještě pořádně nechodila.
@Suzuveverka naše je taky drobná, co se váhy týče, jinak je vysoká, na svůj věk, tak zkus to puky pukylino, my máme to větší kvůli výšce ![]()
@budi já na tom viděla jezdit dítě kamarádky a kolečka nezavazela. Záleží ale na výšce dítěte. Puky má dvě prakticky totožné odrážedla - Pukylino a Wutsch, to druhé je malinko větší a má zadné kolečka posunutá dál pro děti s dělšíma nožkama. Nejlépe změřit dítě od rozkroku na zem (dítě se měří v mírném rozkročení, pokud nosí plenku, tak od plenky na zem) a podle toho vybrat velikost.
@Barborkaa26 Ona už se naučila a jezdí na tom, další co budu pořizovat bude až kolo-odrážedlo, až na to doroste ![]()
@Barborkaa26 píše:
Máme Pukylino, od jednoho roku se snažila jezdit, nadmíru spokojeni, doporučuju, bezpečnější snad není!
Taky jsme měli pro kluky kolem toho roku a půl a paráda. Enduro mi rozhodně nepřijde stabilní pro dítě, které sotva začalo chodit ![]()
@budi píše:
K tomu pukylinu — nenašla jsem nikde obrázek s dítětem, tak se ptám ---- nenaráží ta zadní kolečka dítěti do patiček???
Naši kluci nenaráželi, ale kluk od kamarádky narážel. Asi záleží na stylu jízdy ![]()
@Suzuveverka jj, přesně to mám v plánu na jaře
a zase budu volit od Puky..:)
@KPKristy moje slova.. taky bych nepořídila tu plastovou..
Mam kluka 15 mes. a kdyz mu byl rok, koupili jsme mu Puky Wutsch. Bohuzel ma problem s rozlozenim kolecek, bud slape na predni nebo do nej narazi zadni kolecka a po par tempech uz na nem nechce jezdit. K vanocum dostane klasicky enduro a bude po problemu.
@Agness30 doporučuju ale vyzkoušet před koupí. Kamarádky dcera má taky Enduro a nejezdí na něm právě proto, že naráží patami do zadních koleček. Malá má dlouhé nožky. Tak abyste nešlápli z bláta do louže.
My máme odrážedlo Mercedes a jsme s ním spokojený, malému je rok a řádí na něj.
ale je tedy dražší než zmiňované enduro. My dávali 1000,– Kč.
Dekuji vsem za reakce. Nejspis koupime nejakou ctyrkolku, nebo pockame… ![]()