Odrážedlo ve 14 měs

55
29.5.08 10:16

Odrážedlo ve 14 měs

Ahojte maminky chtěla jsem se zeptat jak na tom byly vaše děti když dostaly odrážedlo. Náš Adam sice na motorku sedne, ale jen se párkrát jakoby zhoupne do odrážení to má opravdu daleko :D vcelku mě trápí že se mu moc motorka nelíbí a hned z leze dolů.

Někdy se ptám není na odrážedlo ještě brzx? Těším se na to až nebudeme muset ven jen s kočárkem. Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2114
29.5.08 10:22

Je brzy. Malá na tom byla v roce stejně, jezdit začla až v roce a půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
29.5.08 10:25

Ahoj, já mám 14 měsíční holčičku a na odrážedlo to zatím taky není. Neudrží rovnováhu, takže ještě nějaký měsíc počkáme. Rozhodně jí to nebudu vnucovat, když by si na něm namlela kokos, tak jí to odradí úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3960
29.5.08 10:26

Je na to velice brzy…Emi má 18 měsíců a má pejska, sedne na něj a houpe se ze strany na stranu a popojde cca 10cm :lol: :lol: Nechápe ještě, že má dát nožky víc od sebe, aby se nebouchala do zadních koleček… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
29.5.08 10:40

Na pohodové procházky s odrážedlem jsme začali vyrážet, když měl syn okolo 2. roku …

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.5.08 11:59

U nás to samé, jezdit začala v 18ti měsících.

• Citovat
  • Upravit
4498
29.5.08 12:00

Dcera dostala orážedlo v roce a do nedávna si na něj jen sedala. Smysl pochopila až tak před 14dny a než se naučila odrážet,aby pořádně jela, trvalo těch 14dní. Nicméně ujede kousek a na vycházku s odrážedlem to není. Spíš ho šoupnu do koše u kočáru a na klidném mísně v parku na chvilku vytáhnu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5139
29.5.08 12:09

Tak my jsme ho koupili ve 14 mesících a hned pochopila co s tím a jezdí na něm jak drak a nejlepší je to z kopečka ale je to individuální jak vidím.nikdy mě nenapadlo přemýšlet jestli je brzy nebo né.Malá mě zase nechce jezdit v té tříkolce s vodící tyčí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.5.08 13:30

davala jsem ho od roka a pul a to bylo spis takove odstrkavani, drandit na nem poradne zacala, ze jsem ji ani nestacila tak od dvou let…

• Citovat
  • Upravit
3504
29.5.08 13:50

Ahoj Lucko,
určitě to bude hodně individuální, ale my jsme na tom jako většina :wink: . Odrážedla jsme ještě ani nepořizovali, protože je kluci vyzkoušeli od sousedů a jen si na něj sedli a chtěli hopsat… o odrážení nemůže být ani řeč. :lol:
Teď je jim 15 měsíců a s velkým nadšením jezdíme na tříkolkách s vodící tyčí. Je to příjemná změna proti kočárku a kluci jsou maximálně spokojení, kolikrát pak ani nechtějí dolů :lol: .
 Zuzka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
29.5.08 15:07

Zuzika:

tak to máš pravdu my máme tříkolku taky a malému se na ní moc líbí ke všemu hraje tak většinu času jakoby tancuje na hudbu a je toopravdu příjemná změna oproti kočárku a jak si tady pročítám všechny příspěvky které mě těší říkám si vše má svůj čas tak zatím naše odrážedlo v klidu odpočívá v pokojíčku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
4.6.08 14:37

Ahojky,
taky ráda se podělím o vlastní zkušenost. Malý dostal nejdříve odrážedlo - autíčko (lépe se udrží rovnováha) kolem roku, nejdřív ho tlačil před sebou jako chodítko. Vcelku to byla zábava (důležité: v 11,5 měsících už chodil sám), protože jsme na volant uvázali provázek a já jej tahala po místnosti (díky provázku šlo zatáčet koly) a malý jej tlačil ze zadu. První měsíc se učil vylézat, potom pomalu nasedat a teprve po určité době pochopil i odrážení (taky to bylo dáno tím, že v roce zcela nedosáhl na podlahu, takže nebylo čím se odrážet:-). Takže si nasednul (sám) a já ho tahala jsem po bytě za provázek, když ho to přestalo bavit, tak sám vysednul apod. Odrážení jako takové jsme pochopili zhruba v těch 14 měsících, ale rozhodně neuměl zatáčet, takže na výchazku to nebylo. „Lákala“ jsem ho tak, že jsem s autíčkem šli na mírný kopeček, po:,–(il se a sjížděli jsme ho (směr jízdy jsem korigovala opět provázkem). Větší vycházky s odrážedlem jsme bez problému po tomto období absolvovali, malý se odrážel chvilku sám, pokud chtěl změnit směr,nebo byl unaven, táhla jsem za provázek. (máme blízko lesopark).
Zatáčet se naučil zhruba před 14 dni, tedy v 19 měsíci. Zároveň teď je schopen se odrážet i na odrážedle „motorce“, konečně pochopil i zatáčení, takže i když před tím na motorce udržel rovnováhu, nebyl schopen díky tomu nikam dojet.
Má rada zní, tedy - pokud odrážedlo - tak nejdříve autíčko (malý se má i kde opřít, narozdíl od motorky), později motorku - pozor ale při výběru - je užší typ a širší, mám na mysli zadní kola. Doporučuji ten užší (vyzkoušejte v obchodě, nejlépe v Kauflandu, Tescu apod.), pokud totiž koupíte ty širší, dítě nechápe, že při odrážení musí mít roztáhnuté šířeji nohy apři odrážení se okopává zezadu.
Osobní názor k trojkolkám s vodicí tyčí mám (za ty peníze!) bohužel negativní, dítě přece nikdy není schopno šlapat bez převodu (tedy pouze na přední kolo), navíc já hodím odrážedlo do koše ke golfkám, a když to malého nebaví mám alternativu (kočárek). Z mého hlediska zbytečnš vyhozené peníze a ještě krám do sklepa navíc. Tím ale nechci brát názory jiných, věřím, že je hodně maminek, které z nich jsou nadšené.

Až budeme kupovat malému trojkolku, tak jedině na zadní převod. Viděla jsem totiž odrážedlo i s pedály, to mi připadné legrační, hlavně, když to chudák dítě má jet do kopce (představte si, že jedete do kopce na kole bez převodu…)

Tak, ať máte dobrou ruku při výběru.

pet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3657
19.6.08 13:17

Náš Honzík dostal odrážedlo v 1 roce, ale takové to robusní na čtyrech kolečkách. To ho opravdu nebavilo, bylo moc široké. Tak jsme koukpili obyč motorku ve 13 měsících, a po 14 dnech domácího tréninku jezdíme normálně ven. Pochopil to hodně rychle a jezdí jak drak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.6.08 19:09

Ahojky,
taky si myslím, že je to individuální.
Petřík začal na odrážedle taky až po druhém roce věku a Míša si na něj vlezl v roce. Sice ze začátku asi měsíc jen na něm jezdil jako když chodí- střídal jednu nožku za druhou, ale co viděl pak Petříka, jak se na tom „správně“ jezdí, tak už jezdí pěkně jak drak. A nejlepší je to, když jedou spolu v parku. To je pak děsná sranda, protože Míša se snaží dohnat Petříka, což mu samozřejmě ještě zatím moc nejde. Ale Míša jezdí asi tak od těch 13.-14. měsíců normálně. Takže je to jistě u každého dítěte jinak.
Jinak Petřík normálně na odrážedle už dávno nejezdí- má 16" kolo a už i bez koleček, ale když byli Míšovi asi 2 měsíce, tak jsem tenkrát v Tescu koupila odrážedlo ve výprodeji za 79kč. Je to ta největší motorečka. Takže jsem jen k prvním narozeninám Míšovi koupili ještě tu nejmenší a Petříkovi půjčili tu velkou (nosnost je myslím až do 20 nebo 30kg), aby bráškovi ukázal jak na to. A tak to asi taky bylo, že se to rychle naučil. On se teda hodně rychle od Petříka učí. A hlavně samé lotroviny- lézt po výškách.......
Jsou to děti. Tak teď člověk musí být obzvlášťě opatrný, protože u Petříka jsme na to nebyli zvyklí. Ten se neměl po kom opičit.

Přeju pěkný den a mnoho zdaru s odrážedlem. Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.6.08 21:17

Jinak holky s tou motorkou to možná vyznělo trochu zvláštně - my totiž máme doma tu pro větší děti - tj. dostali jsme ji zdarma k huggies plenkám. Nohama dosáhne jen v botech… Jezdí na ní ale od začátku, protože rovnováhu držel poměrně brzo, takže ve spolupráci s námi bez problému. (posílali jsme si jej mezi sebou a on jen seděl)Měnší jsme nekupovali, protože jsme vycházeli z toho, že má auto a do ní prostě doroste.. Jinak možná, že u nás to auto hned tak nefungovalo proto, že má trochu vyšší podvozek(máme imitaci policie), koukala jsem v Tescu, jsou užší a nižší.Zdají se mi rozhodně vhodnější. Jenže koncem října v Tescu z tohoto sortimentu nic nebylo. Jinak s autem pořád slavíme úspěchy - co se týče nasedání a vysedání, tak to vše malý zkoušel sám, dost ho to zabavilo. A navíc auto má poklop, pod který můžete cokoliv schovat. Venku na písku (pokud je třeba cílem výcházky jej lze nadzvednout a malý si tam sype lopatkou písek a naopak. Vděčná hra…
 pet

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí