Odrážedlo Yedoo x Firstbike
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Održedlo YEDOO X FIRSTBIKE
Ahoj. Potřebuju poradit
Přemýšlím o koupi koloodrážedla k druhým narozeninám. Nejdříve mě nadchl FirstBike, ale ta cena je závratná (i když by se to dalo ve spolupráci s babičkami a spol
pokud by bylo vážně úžasné
). Ale pak jsem narazila ještě na Yedoo a tam ta cena je OK. Obě jsou cca stejně těžká.
Maminy i tatínkové
kdo máte FirstBike nebo Yedoo, prosím o zkušenosti a postřehy, abyste mi ulehčili výběr. Nebo jestli máte jiný tip, tak se taky určitě podělte.
Moc a moc díky za pomoc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahojík…
tak my teda koupili yedoo---ale taky až ke 2.narozkám,takže ti zatím nepovím…
Ale právě cena rozhodla.....i když na firstbike by bylo,mě se cena zdá přehnaná
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
podobně jako Petra, budu kupovat k druhým narozeninám, first bike se mi libí, ale nejsem ochotná tolik za kolečko na max. dva roky dát.
Takže mám v merku právě yedoo a myslím, že naprosto stejně poslouží taky.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
supr .děkuji za tip.Taky jsme chtěli koupit firstbike,ale ta cena nic moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Panuško, koukám, že máme téměř na den staré děti
![]()
Takže taky yedoo ![]()
Petro jo jo, taky bych byla ochotná za tu cenu firstbike koupit, kdyby mělo něco extra navíc než yedoo. Ale zatím jsem na nic nepřišla, třeba mě ale někdo opraví a já budu jen ráda.
Ještě nezkoumal jste někdo výšku sedátka u Yedoo? U FB je ten adaptér na snížení, ale nenašla jsem na kolik cm.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
…taky budem kupovat yedoo, u firstbiku je přemrštěná cena si myslim
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mates si ho v krámě vyzkoušel,sedátko je nejníž a dosáhl na zem dobře…
A měří cca 92 cm…
Ted koukám,píší výška sedadla 35-45 cm.....
a máme tento model…
http://www.sport-live.cz/…dy-3179.html
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj,máme zelen yedoo,a jsme z něj nadšená.přinesl nám ho ježíšek.malej,taky dvouleťák,krásně došlápne na zem,je opravdu nejnižší.zkoukli jsme jich dost,než jsme vybrali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
tak já jsem rozdíl mezi First bike a Yedoo (Tootoo, Muff, Youpee - vše to stejné, jen jiný název) zkoumala loni.
Syn měl tenkrát ve 2,5 letech bohužel 88 cm..byl prcek, takže nakonec jsem byla nucena koupit Firstbike - totiž nejnižší výška u Firstbike s adaptérem je 29,5 cm a u Yedoo je to 35 cm… Je dobrý si změřit výšku od země do rozkroku, když dítě stojí (mírně rozkročeně)a dle. Syn měl na začátku Firstbike úplně na tu nejnižší výšku a adaptér jsme sundavali až tak na podzim. S příliš vysokým sedlem se fakt jezdit nedá. Ale myslím, že normálně od těch 92 - 93 cm už by ta výška Yedoo klapnout měla.
Ostatní rozdíly jsou spíš takové vychytávky - tj. například u Firstbike jde sedlo zvedat bez nářadí To se využije třeba, když se střídá více dětí - jinak si to člověk pro dítě jednou za čas upraví klíčem.
Jinak já osobně bych šla do Yedoo, kdybych tenkrát nemusela řešit tu výšku. Nezdá se mi, že by proti němu byl Firstbike zase takové terno a stálo by za to dát dvakrát tolik. Navíc Yedoo vypadá jako normální kolo, mají hezké barvy a u Firstbike mají řidítka omezený ride, což se může tvářit dobře z bezpečnostního hlediska - tj. řidítka se neprotočí a nejde ostře zatočit, ale zase prostě dítě musí počítat s tím, že některé zatáčky nevytočí. Navíc i výhoda Yedoo je to, že se dají polohovat i řidítka (to u Firstbike nelze).
A ještě jedna info navíc - některé Yedoo jsou sice dražší, ale mají v řidítkách kuličkové hlavové složení, což by snad mělo být trvanlivější..
Snad to nebude reklama - na www.neobycejne.cz jsem kupovala já a hlavně tam mají krásně popsané všechny informace o těchto kolech, včetně srovnání a je tam i srovnávací tabulka rozměrů - výšek sedadel apod.
Snad moje zkušenosti někomu pomůžou.
Když to shrnu: Pokud bych neřešila výšku, šla bych do Yedoo!
Dobrý výběr!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Před týdnem jsem kupovala yedoo a velká spokojenost.
http://www.neobycejne.cz/detail.php?…
Myslela jsem, že jí bude trvat déle, než se na tom naučí, ale jezdí jak drak. Můžu jen doporučit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
martice no jo vidíš to je náhoda
![]()
Jinak já jsem malou zkoušela posadit na firstbike v krámě a tam jakž takž dosáhla už teď, do léta ještě vytáhne. Řeším taky výšku, protože je spíš menší. Ale teď jsem jí měřila ten rozkrok a má nějakých 33-34 cm takže do léta si myslím bude to yedoo akorát. A kdyby ne tak na ní holt chvilku počká s tím jsem smířená. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak moc díky za info.
Petrajda. Vyčerpávájící odpověď
Moc díky.
Myslím, že asi vyhraje Yedoo.
Musím tedy ještě změřit ten rozkrok a když tak do něj doroste.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,po dlouhém přemýšlení jsme nakonec koupili odrážedlo Davídek s dvěplusdvě…Vychází dobře v testech a je o polovinu levnější než firstbike…
- Citovat
- Upravit
Zkušenost
Přikládám zkušenost s odrážedlem Yedoo. Po měsíci používání se nám roztřepila brzda a poranila nohu. Myslím, že i bez ohledu na tuto zkušenost není brzda dobře umístěna, protože překáží dítěti v pohybu nohou, kterou se odráží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
my máme taky Yedoo,dostal ho před rokem k svátku (by mu kousek přes 2 roky a spokojenost veliká,nenašla jsem žádnou chybu ![]()
Máme přímo toto,má mnohem hezčí barvy jak na fotu:http://www.odeo.cz/…listek-Bobik
Kupovali jsme ho tu u autorizovaného prodejce,který nám ho složil a seřídil
Z netu bych neobjednávala,chodí většinou rozložené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit