Odsávačka nosu - co uši?

75
5.4.22 15:11

Odsávačka nosu - co uši?

Holky, mam takovy dotazek:D. Zrovna bojujeme doma vsichni s covidem, ja jsem nastesti uz lepsi, ale syn (necele 2 roky) je chudak zahleneny az na pate. Prostrikavame, odsavame, davame sinupret a prospan na kasel, verim, ze to delame spravne a musime jen vydrzet, hleny samy tecou trochu z nosu i do krku. Ale snazime se i 3× denne odsavat. Syn u toho silene krici, ikdyz sam odevzdane vzdycky lehne, je mi ho strasne lito. Odsajeme vzdy trosku, ale na chvili se mu ulevi. No a ted me napadlo vyzkouset to na sobe :lol:. Pani! Nedivim se, ze tak krici, okamzite mi zalehly usi a chvili vznikl takovy podtlak, ze jsem mela strach, ze mi prasknou bubinky. Snazim se s ni vzdycky krouzit, at ten podtlak nevznikne a ma to v nose ani ne 1 centimetr, je to tusim Nosatko, takze nijak hluboko. Normalne na max vykon na vysavac. Ale i tak si rikam, delame to ted uz vic jak tyden, nemuze mu to s usima neco udelat? Jinak mne to teda odsalo i z prstu u nohou, ikdyz jsem byla vysmrkana, tak je mi lito, ze jemu to odsava jen trosku. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
5.4.22 15:18

Jenže ten vysavač má být na minimální výkon.

• Citovat
  • Upravit
1237
5.4.22 15:24

No tak to asi delas nejak spatne. Ja kdyz zkusim odsat sama sobe, tak zadnej takovej tlak v usich nevznika a vysavac snad musi byt na nejnizsi vykon 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
5.4.22 15:27

Odsavani 3× denne tyden je podle me vetsi prasarna nez neodsavat vubec :nevim:.
Nici to sliznice. Pokud muzu, neodsavam vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24986
5.4.22 15:29

No tak vykon ma byt na min, když už… a do nosu to vubec nedavam, jen před nos. a neodsava se 3× denně. prostě vše špatně no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14150
5.4.22 15:40

Holky, já se zeptám jako blbec :D jak často se tedy muže odsavat? Já četla jen, ze ne každou chvíli, takže když měl teď syn poprvé rymu, odsavala jsem před spaním - tedy třikrát denně :oops: přes bdeni jsem proste jen utirala nos. Už je to naštěstí pryč, ale tak pro příště…
Jinak tedy výkon jsem dávala na minimum. Vždycky se tomu nastavoval, ale po přiložení odsavacky dal hlavu pryč, ale nekomentoval to nijak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15130
5.4.22 16:09

Nez jsem poprve zkusila odsat nos dceri, tak jsem to zkusila na sobe. Jeste pul dne me bolela hlava, neprehanim. Na nasem vysavaci nejde regulovat vykon, takze jsem proste detem nikdy neodsavala rymu vysavacem. Jen velmi vyjimecne (mame 4 deti a dohromady jsem odsavala max. 10×) odsavackou do pusy. Jinak proste utiram nos.

Edit preklepu.

Příspěvek upraven 05.04.22 v 16:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
5.4.22 16:27

Ja teda to na sobe taky vyzkousela a uplne v poho :nevim: Vysavac dej hlavne na minimum. Jestli to neco udelalo netusim, snad ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
5.4.22 16:30
@kolennijamka píše:
Holky, mam takovy dotazek:D. Zrovna bojujeme doma vsichni s covidem, ja jsem nastesti uz lepsi, ale syn (necele 2 roky) je chudak zahleneny az na pate. Prostrikavame, odsavame, davame sinupret a prospan na kasel, verim, ze to delame spravne a musime jen vydrzet, hleny samy tecou trochu z nosu i do krku. Ale snazime se i 3× denne odsavat. Syn u toho silene krici, ikdyz sam odevzdane vzdycky lehne, je mi ho strasne lito. Odsajeme vzdy trosku, ale na chvili se mu ulevi. No a ted me napadlo vyzkouset to na sobe :lol:. Pani! Nedivim se, ze tak krici, okamzite mi zalehly usi a chvili vznikl takovy podtlak, ze jsem mela strach, ze mi prasknou bubinky. Snazim se s ni vzdycky krouzit, at ten podtlak nevznikne a ma to v nose ani ne 1 centimetr, je to tusim Nosatko, takze nijak hluboko. Normalne na max vykon na vysavac. Ale i tak si rikam, delame to ted uz vic jak tyden, nemuze mu to s usima neco udelat? Jinak mne to teda odsalo i z prstu u nohou, ikdyz jsem byla vysmrkana, tak je mi lito, ze jemu to odsava jen trosku. :(

8o :roll: :roll: a to ti řekl kdo, že to děláš dobře. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
5.4.22 16:37

Holky, proč píšete a to ti řekl kdo? :nevim: a kdo to řekl vám? :mrgreen: protože tohle je klasický, co doktor, to názor. Letos kolovalo myslím i tady nějaký příspěvek od dětské doktorky, že jak furt maminky řeší kašel už ve dveřích a že nechtějí odsavat a jak se to musí. Tisíce lajku, protože to bylo takovou jakože hrozně vtipnou mluvou napsáno. Třikrát denně je moc? Kolikrát si při husté rýmě zatroubite vy? A zkoušeli jste naopak při rýmě nesmrkat a jen utírat? To vám bylo jak? :nevim: U nás je to řev, takže jednou před spaním a stejně je toho trochu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
5.4.22 16:41
@Bubla Bůčková píše:
Holky, proč píšete a to ti řekl kdo? :nevim: a kdo to řekl vám? :mrgreen: protože tohle je klasický, co doktor, to názor. Letos kolovalo myslím i tady nějaký příspěvek od dětské doktorky, že jak furt maminky řeší kašel už ve dveřích a že nechtějí odsavat a jak se to musí. Tisíce lajku, protože to bylo takovou jakože hrozně vtipnou mluvou napsáno. Třikrát denně je moc? Kolikrát si při husté rýmě zatroubite vy? A zkoušeli jste naopak při rýmě nesmrkat a jen utírat? To vám bylo jak? :nevim: U nás je to řev, takže jednou před spaním a stejně je toho trochu.

Prijde mi, ze zalehnute rvouci dite pri odsavani breci tak, ze mu pak po akci tecou sople dvakrat tolik :nevim:. Tolik k efektivite odsavani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
5.4.22 16:47
@Lucie_Sx píše:
Prijde mi, ze zalehnute rvouci dite pri odsavani breci tak, ze mu pak po akci tecou sople dvakrat tolik :nevim:. Tolik k efektivite odsavani.

To znám, u nás to pěkně vyhodí nudli nějaký klasický ranní hysteráček :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14379
5.4.22 16:57

Je úplně jedno, jak je nastavený vysavač, odsávačka je sestrojená tak, že tam nemůže vzniknout tak vysoký tlak, že by dítěti ublížil. Jsou vysavače, které nastavit nejdou, takže ten minimální výkon je hloupost. Já to na sobě zkoušela taky, příjemné to není, ale spíš ten pocit vzduchu v dutinách. Bolest ani tlak jsme necítila. Odsávat by se mělo u té husté-zelenožluté, špatně odcházející rýmy, kde hrozí další zánět - uši, vedlejší dýchací cesty atp. U té tekoucí rýmy to moc smysl nemá, protože ta se nehromadí, buď stéká do krku nebo nosem a vlastně jen tím rychle proudícím vzduchem vysušuješ prázdné dutiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15130
5.4.22 17:06
@Aduš8 píše:
Je úplně jedno, jak je nastavený vysavač, odsávačka je sestrojená tak, že tam nemůže vzniknout tak vysoký tlak, že by dítěti ublížil. Jsou vysavače, které nastavit nejdou, takže ten minimální výkon je hloupost. Já to na sobě zkoušela taky, příjemné to není, ale spíš ten pocit vzduchu v dutinách. Bolest ani tlak jsme necítila. Odsávat by se mělo u té husté-zelenožluté, špatně odcházející rýmy, kde hrozí další zánět - uši, vedlejší dýchací cesty atp. U té tekoucí rýmy to moc smysl nemá, protože ta se nehromadí, buď stéká do krku nebo nosem a vlastně jen tím rychle proudícím vzduchem vysušuješ prázdné dutiny.

No je fakt, ze tu nase holky prakticky nemely. A u vodove jsme si vystacili s utiranim nosu, i u mesicniho mimca. No a zhruba od 1 roku uz umely “smrkat” (fouknout do nosu). Ale z te odsavacky na vysavac me fakt pul dne strasne bolela hlava. Manzela teda jen chvilku. Ale detem bychom to proste neudelali. Zkouseli jsme to teda cca pred 7 lety, treba se uz ted delaji lepsi odsavacky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
5.4.22 17:24

Jelikoz uz to tu znam, tak nazory samozvanych odborniku ignoruji :lol:. Takze chapu to dobre, ze s usima po odsavani zkusenost nemate?

Jinak jak pani pise vyse, odsavacka je regulovana, vetsi vykon neda ani kdybych ji napojila na nejnovejsi Kärcher :lol:. Dat to na nejnizsi vykon, tak nejen, ze ten vysavac prejede i pirko aniz by se zvedlo, ale na odsavani bych mohla pouzit brcko a mela bych asi vetsi uspech. Syn je den ode dne lepsi, lezi s covidem 3 dny, predtim mel prvni vetsi rymu od ledna a diky neodsavani se nam nejspis pekne zahlenil. Takze ted volime odsavacku. Prubeh mame vsichni stejny a nedovedu si predstavit ho neodsavat, uz tak se temi hleny v noci dusi (pres den je v pohode prave kvuli odsavani). Ale holky, co si mysli, ze je vsechno spatne, muzou poradit, co delat jinak, rada se priucim, ja diplom v kapse nemam :lol:.

@Bubla Bůčková píše:

Presne tak, nechtela bych videt ty domacnosti, kde kdyz tecou nudle se smrka 3× denne nebo vubec :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí