Odsávačka před porodem?

1444
30.7.11 18:22

Odsávačka před porodem??

ahojky poradíte mi jestli má cenu kupovat odsávačku před porodem? a jestli máte nějaké tipy, koukala jsem na MEDELA Mini Electric, ale není nejlevnější, proto mě zajímá jestli má cenu pořizovat předem :nevim: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4572
30.7.11 18:26
bberunda píše:
ahojky poradíte mi jestli má cenu kupovat odsávačku před porodem? a jestli máte nějaké tipy, koukala jsem na MEDELA Mini Electric, ale není nejlevnější, proto mě zajímá jestli má cenu pořizovat předem :nevim: …

ahoj :mavam: ja bych ji nekupovala… zapujci ti ji v porodnici a kdyby bylo nejhure da se kdykoli koupit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
30.7.11 18:31

Ahoj,
taky jsem názoru, že odsávačku před porodem ne. Třeba ji ani nebudeš potřebovat 8-) A není to takové zboží, které by se později, kdyžž byde potřeba, nedalo rychle koupit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P28
30.7.11 18:34

Tak já bych naopak pořídila nebo alespoň půjčila/zajistila si rychlou dodávku odsavačky. Ale rozhodně manuální, elektrickou fakt jen v případě, že bys místo kojení musela jen odstříkávat.

Měla jsem pomalejší nástup laktace, takže na stimulaci a potom naopak jsem potřebovala na „ufouknutí balonu“, aby se prckovi podařilo prso čapnout, a na přebytky. Řešili jsme to hned cestou z porodnice u kamarádky, jinak bych musela shánět hned. Mám ruční Avent a spokojenost. Používala jsem ji cca první tři měsíce, pak se to srovnalo. Ale pokud se rozkojíš v pohodě, tak asi není třeba. To ale nikdy nevíš. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1444
30.7.11 18:37

asi jo, máte koupenou novou nebo nevadí když už je po někom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
30.7.11 18:46

mrkni která by se ti zdále nejlepší a zjisti si, kde ji mají. Po porodu budeš v porodce min. 4 dny a pokud budeš mít problém s kojením, tak jí může dojít tatík koupit, ne? Zbytečně vyhozené peníze kupovat ji dopředu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22266
30.7.11 18:57

Mám dvě děti, nepotřebovala jsem ji ani jednou.

Zjistila bych si předem, kde prodávají tu, o kterou bys případně měla zájem - a pokud by bylo potřeba, může ji operativně dojít koupit kdokoli z rodiny. Stojí to dost peněz a není vůbec jisté, že to využiješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1444
30.7.11 19:00

no právě dám na vaše rady, nevím proč mě všichni stresují jestli už mám všechno nakoupené a hlavně odsávačku… dám na vás páč to není zadarmo, tak se raději aktivně nebudu unáhlovat…pak by mě to štvalo, zbytečně vyhozený prachy..... :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
30.7.11 19:18

Ahoj, já jsem to taky řešila a založila na to téma diskuzi :lol:
link zde, snad pomůže:
 https://www.emimino.cz/…tnost-55944/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
knopi
30.7.11 19:21

Určitě bych ještě počkala, v případě potřeby ji tatínek může rychle koupit, nebo ti ji zapůjčí v porodnici. Ale třeba opravdu potřeba nebude. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
36544
30.7.11 19:53

Já jsem si odsávačku pořídila až po porodu, a ani jsem ji nekupovala, půjčila jsem si ji, tady u nás v mateřském centru..
A jsem toho názoru, že elektronická je příliš drastická k bradavkám, takže manuální je lepší. Já měla manuální Avent, kde jsem si sama určovala tempo a tah a naprostá spokojenost :palec:
Rozhodně odsávačku zatím nekupuj, v porodnici ti půjčí, a pak doma po porodu uvidíš, zda ji kupovat nebo ne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
30.7.11 20:21

Nekupovat. Byla jsem v porodnici na přednášce výrobků medela a přímo ta jejich zástupkyně (jejímž cílem je prodat) nám říkala, ať předem nekupujeme nic, že teprve po porodu zjistíme, co budeme potřebovat a co nebudeme. Že ona by nám doporučila zjisti si kde se výrobky dají v blízkém okolí koupit, abysme věděly, kam případně zajít nebo poslat tatínka, ale předem nekupovat nic.
Navíc ve větších městech jsou i půjčovny odsávaček a pokud bys ji nepotřebovala na dlouho, tak se to vyplatí půjčit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
31.7.11 14:11

Ahoj já si vybrala před porodem odsávačku a i lahev pro případ, že jí budu či nebudu potřebovat a ukázala jsem to mámě, aby věděla co mi koupit, kydyby bylo potřeba. Manželovi raději ne :wink: :mrgreen: . Nakonec jsem nekojila a potřebovala tu lahev. Za odsávačku bych dala min 1500,–zbytečně mlíko prostě nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
31.7.11 14:21

Já ji dopředu taky nekupovala s tím, že se může kdykoliv půjčit, navíc když je fakt problém je nejlepší dvoufázová a to je fakt pálka.

já si kupovala asi ve třetím měsíci manuální od aventu a byla moc dobrá…používala jsem jí jen na to, abych mohla třeba na chvilku odejít a nestresovat se s kojením. Trochu mě mrzí že jsem ji nekoupila dřív, že bych ji fakt využila, …ale fakt bych počkala.

někomu to jde lépe i ručně! Takže se bez ní obejde úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
31.7.11 23:12

Ja jsem si poridila manualni aventku a byla mi uplne k nicemu. Nejen ze se s ni spatne odsavalo, ale proste nebyla potreba..

ja bych dopredu rozhodne nekupovala, zvlast kdyz dneska ji sezenes opravdu za chvilicku, kdyby byla treba..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová