Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahojky , já mám tu uplně obyčejnou z DM drogerie a jsem s ní spokojená. V porodnici mi pujčovali tu elektrickou a bolelo me to s ni a strasne dlouho trvalo nez sem odstrikala co jsem potrebovala . Stojí necelé 400,– ![]()
No Ivko, to je jenom moje zkušenost, ono každému asi vyhovuje něco jiného… a co Ti ta odsávačka dělala? V čem byla špatná… jenom ze zvědavosti ![]()
A mimochodem mám taky celkem málo mlíka a furt mi někdo vyčítá, že jím málo polívek. Hlavně obě ty potrhlé prvobabky. Moje mamka mi semtam přiveze jídlo, ale nevozí ho mně, vozí ho miminku. Přinese roštěnku a říká: „Podívej, Aničko, to ti bude chutnat.“
Pak se cítím jak nějaká fabrika, která to má akorát přefiltrovat na mlíko. ![]()
Faya píše:
No Ivko, to je jenom moje zkušenost, ono každému asi vyhovuje něco jiného… a co Ti ta odsávačka dělala? V čem byla špatná… jenom ze zvědavostiA mimochodem mám taky celkem málo mlíka a furt mi někdo vyčítá, že jím málo polívek. Hlavně obě ty potrhlé prvobabky. Moje mamka mi semtam přiveze jídlo, ale nevozí ho mně, vozí ho miminku. Přinese roštěnku a říká: „Podívej, Aničko, to ti bude chutnat.“
Pak se cítím jak nějaká fabrika, která to má akorát přefiltrovat na mlíko.
No ono asi na tom něco bude s těma polévkama, já je sním, když uvařím vývar, tak jen ten den co ji uvařím, druhý den mi to už nechutná, celkově nejsem polévková, to manžel a dcera sní polevku i 3krát za den a nevadí jim to, ale zas jím hodně masa, tak nevím, kde byl problém, malá mi po týdnu místo aby přibírala hubla, doktorka řekla okamžitě UM Nutrilon, malá je dehydrovaná a jak se dal Nutrilon, tak to bylo v pr… už chtěla jen to a bylo do kojené, moje nechtěla ani s flašky. Mi je jedno jestli budu kojit nebo odstříkávat, ale aby měla aspoň ty 4 měs. moje a pak se třeba dá UM a příkrmy, jak u Melisky, no ale aby aspoň na ty 4 měs. něco bylo. Doktor mi říká, že mám prsa, jak lusk, tak jak je možné, že jsme nekojili
. Já zas na babi nechci nadávat, poslouchala jsem její rady co mám dělat, kdy začít s příkrmem, kdy začít nočník a vše šlo skvěle bez problémů až na kojení. Přece jen vychovala 3 děti, tak může dávat rady
.
doporučuji medelu,protože je šetrná a má takovou měkou přilnavou vložku,nevím,jak to mám popsat,ale i když je to drahé,tak elektronickou ruční to trvá dlouho a budou těbrát křeče do zápěstí. mrkni na net medela já si jí nemohu vynachválit.
Monny89 píše:
Doporučuji jedině manuální, elektronická prý není šetrná k bradavkám a způsobuje ty stroupky..
Já měla manuální Avent, kde jsem si sama určovala tempo a tah, a byla jsem maximálně spokojená
nesouhlasím. Při první dceři jsem měla manuální Avent a nic moc, nyní mám el. od Medely Swing a je opravdu super. Bradavky jsou v poho.
Děkuji za rady všem ![]()
Počkám po porodu, ale určitě manuální nechci tu doma mám a nebudu ji používat, raději investuju do té elektronické. Šak ona se ještě využije, když ji pak daruju sestře. Myslím, že to není špatná investice. Sice ta Avent co chci stojí přes 2 tis.
ale ty ceny budou asi podobné.
Pleo píše:
já tu svou koupila na MMB za polovinu ceny
co je MMB?
IvkaH píše:Pleo píše:co je MMB?
Pleo píše:IvkaH píše:http://www.mimibazar.cz/Pleo píše:co je MMB?
aha děkuji, tak se tam podívu,dívala jsem se i na aukro a není tam žádná elektro. od Aventu, mám od nich flašky, tak by byla nejlepší i ta odsávačka asi by to na to pasovalo
taky jsem měla Avenťácké lahvičky, ale jak jsem zjistila, že obsahují bisfenol, tak letěly z domu. A naštvali mě, že to vůbec prodávali, tak jsem šla do jiné značky.
Pokud je máš medově zabarvené, nebo jakoby mléčné, tak jsou OK, pokud jsou čiré jsou s BFA.
Ahojky Ivko, nejvíce prodávané jsou opravud avent isis
http://www.sweetbaby.cz/detail.php?…
ale ta je manuální
z elektronických to je tato
a
Sama jsme tedy měla manual a spokojenost ![]()
Pleo píše:
taky jsem měla Avenťácké lahvičky, ale jak jsem zjistila, že obsahují bisfenol, tak letěly z domu. A naštvali mě, že to vůbec prodávali, tak jsem šla do jiné značky.
Pokud je máš medově zabarvené, nebo jakoby mléčné, tak jsou OK, pokud jsou čiré jsou s BFA.
Tak tu sadu co jsem měla koupenou, tak prodávají stále stejnou, kdyby tam něco bylo tak se to už prodávat nebude néé? Mi naháníš hrůzu.
Ivko - lahvičky se od dubna letošního roku s bisfenolem nesmí prodávat !! Já je na eshopu neměla nikdy, ale kdo měl, musel snad do konce května stáhnout z prodeje ! Takže by nikde nic s tímto nemělo být..
ahoj, z vlastní zkušenosti rozhodně doporučuju Medelu Swing, zvlášť pokud by bylo potřeba častější odsávání. Mě v podstatě zachránila kojení
Od šesti týdnů jsme museli dokrmovat, syn toho moc z prsa nevytáhl, nepříbýval, i mlíka postupně ubývalo
Tak jsem dokrmovala odsátým mlíkem, syn začal prospívat a byl spokojený, i mlíko postupně začalo přibývat
Měla jsem i odsávačku manuální Farlin, ta byla taky fajn, ale jen tak spíš na občasné odsávání, rozhodně ne na odsávání 8× denně a každý den
Tímhle způsobem jsem ji oddělala
Elektrická je super taky pro to, že máš jednu ruku volnou, já jsem při odsávání brouzdala na netu a psala maily
Zkoušela jsem i elektrickou Farlin a ta mi nevyhovovala. Naštěstí kolem třetího měsíce syn zesílil a rozhodl se, že se bude normálně kojit
Odsávání a dokrmování bylo docela náročný, ale jsem za to ráda, že jsme to takhle zvládla, je nám 8 měsíců a kojíme doteď ![]()