Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Já jsem vyzkoušela všechny možný odsávačky. Od ruční Medely Harmony, po elektrické Medela swing, medela Mini Elektric a nakonec i elektrickou Aventku. Z toho všeho bych doporučila bezesporu tu Aventku!!!
Mám dvě, odsávám co dvě hodiny 10× denně už 3 měsíce a bradavky jsou pořád dobrý! Z Medely mě bolely. Ale u Medely si můžeš koupit různý velikosti toho předního nástavce, podle toho, jaký ti vyhovuje. To zase u Aventu nejde.
Každopádně si počkej až po porodu, jestli vůbec bude mít cenu do elektrický vrážet prachy (je to dost drahá sranda), při občasným odsávání ti bude stačit v poho jen ruční. ![]()
Jo a Aventka není tak hlučná, jako Medela!
Měla jsem od Medely dvoufázovou elektrickou odsávačku Swing- sílu tahu sis mohla regulovat, velmi šetrná k prsům!!!naprosto doporučuji (měla jsem jí z bazaru, tak cena nebyla tak hrozná). Krásně odsává, opravdu vyprázdní prsa a nezničí bradavky. U prvního dítěte jsem měla manuální od aventu a tou mi to šlo tak špatně, že jsem měla 3× zánět - fuj. Obecně jsem vypozorovala, že na menší prsa doporučují a chválí Avent, na větší prsa Medelu. U mě to tak bylo ![]()
@luciekal Než si nějakou koupíš, zkus si jich pár odzkoušet )v porodnici, přes půjčovnu). Každému sedí něco jiného.
Používala jsem elektrickou Medelu půl roku, malá nechtěla sát. Sehnala jsem ji na bazaru za tisícovku, takže zas takový výdaj to nebyl. A výhodou je, že si můžeš při odsávání ještě i mačkat prsa a dostat to mlíko i ze stran a rozmasírovávat ![]()
Děkuji za názory koukám, že většina měla Medelu.
Ono právě v nomocnici mají rozpujčováno.¨
v nemocnici jsem měla Medelu, ale to nějaká drahá myslím, že laktační říkala, že stojí 40tis.
Teď mám doma pujčenou od kamarádky Avent, ale jen jednofázová.¨
Malá si myslím, že tam ještě tak měsíc bude v inkubátoru.
mám strach aby se mi laktace nezstavila dnes jsem 8. den po císaři.
Už pár hodin po něm mě laktační stimulovala a odstříkla malinko kolostumu.
Teď odsávám tak cca 20-30ml max.
@luciekal Malou jsem měla 14dní na JIP, řekli mi, že mám odsávat každé 3hodiny a já to dodržovala i v noci a bylo to v pohodě
Odsála jsem vždycky dohromady tak 100ml, ale když jsem se byla opalovat na koupáku, tak pak ty prsa byly jak konve a z každého vytekla stovka ![]()
S medelou swing jsem udržela laktaci 3 týdny, když jsem byla na antibiotikách, které se neslučovaly s kojením. Pak jsem v pohodě kojila - mléka bylo dost.
Také jsem měla medelu dvoufázovou a spokojenost, sestra si nyní koupila elektrickou a také si ji velmi chválí ![]()