Odsávanie mlieka v noci

30
14.8.05 23:03

Odsávanie mlieka v noci

Ahoj,

mám 4-mesačného chlapčeka, ktorého plne kojím. V poslednom čase začal v noci spávať 8-9 hodín v kuse. Nechcem ho kvôli kojeniu budiť (na váhe priberá dobre). Zatiaľ to riešim tak, že si v noci nastavujem budík a tú „zmeškanú“ dávku kojenia odsávam. Počula som, že inak by som mohla prísť o mlieko. Aké si tým máte skúsenosti - je to naozaj tak, alebo tá dlhá nočná pauza nevadí?

Ďakujem,
Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
134
14.8.05 23:08

Ahoj
Moje kočka je 4,5 M, taky plně kojené, krom snad prvních 2-3 týdnů spí od cca 21 do cca 3-5 hod (těm spíš do 5) a s mlékem žádný problém.
Přes den kojíme normálně.
Tak by to neměl být porblém. Na večer si dávám čaj na podporu kojení, ale spíš ze setrvačnosti než z potřeby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
15.8.05 01:04

Ahoj,
ja jsem tohle resila asi pred ctyrmi mesici. Moje holcicka spi od te doby zhruba od pul devate do pul sedme. Zezacatku jsem ji v noci na kojeni budila, na radu doktorky, pry bych mela aspon do pul roku nocni kojeni zachovat, ale kdyz se mi parkrat vzbudila a pak nemohla usnout a ja se nevyspala vubec, zrusila jsem to a zacala odsavat. Relativne casto se mi stalo, ze jsem nebyla schopna uprostred noci vstat, nebo jsem budik(pozdeji i dva za sebou) vubec neslysela a v noci nekojila. Pak jsem se ale vzdycky rano vzbudila s pocitem, ze prasknu. Tak jsem to vyresila odstrikanim pred usnutim, pak uz se to dalo vydrzet az do rana. Odstrikavam doted, mozna ze setrvacnosti, nebo spis proto, ze chci zachovat kojeni co nejdele a protoze pres den uz davno tolik nekojim. V noci se produkuje vetsi mnozstvi hormonu a kdybych nodstrikavala nebo nekojila, mela bych strach, ze se casem snizi tvorba mleka. Mozna, ze by to ale fungovalo i bez toho, nemam tu zkusenost, ale ja bych to neriskovala.

Mroe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17718
15.8.05 08:47

ahoj,
pro kojo je skutečně lepší častější přiložení ( odstříkání ). Když Štěpán déle spal, začaly mě spíš dost bolet nateklá prsa a pak jsem teprve odsříkávala. Ale i na to si prsa zvyknou a pak už nejsou tak nateklá,když není „poptávka “.

Irias + Štěpán 6m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17718
15.8.05 09:01

dnes mi to fakt "jde " :-(( asi můj příspěvek není srozumitelný, tak doplním : pak jsem přestala odstříkávat během noci a prsa fakt nebyly plné a jsem dosud plně kojící !!! :-(
 Irias

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
15.8.05 10:54

Ahoj!
i já mám 4měsíční holčičku která mi v noci dlouho spí (dnes třeba od 8 do půl paté). Jeden čas jsem měla méně mléka a někdo mi řekl že to může být tím že ona tak dlouho spí, tak jsem začala odstříkávat večer před spaním - asi tak v 10 až 10,30(na vstávání v noci jsem moc líná). Teď mám mléka tak akorát (ale i tak kojím co 2-2,5 max.3 hodiny) takže večerní odstříkávání jen doporučuju. Odstříkané mléko buď zmrazím nebo jí ho druhý den dám ve flašce (výhodné pokud si potřebuju někam odskočit - může nakrmit někdo jiný..)
pá Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky