Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, mám zkusit odsávat rýmu u 4měs. dítěte? Je takový zachrblaný, ale žádný extrém, občas pokašle, třeba když dám dudlík, z nosu nic neteče, občas vyšťárneme soplík z nosu, napuchlo jedno očičko, ale kapeme Opthalmo-Septonex, tak už je to lepší. Očičko může být z té rýmy? A chodit ven?
@pkz Odsávej jen opravdu v akutních případech, mému je rok a odsávala jsem asi 2×..neni to moc dobré pro tu sliznici a ven určitě jděte bude se mu tam krásně dýchat.. ![]()
@MarDen No právě prý se to moc nemá, že se poškozuje sliznice ![]()
@Leniczka23 Takže spíše nechat tak, až rýma sama přejde a neodsávat?
@pkz píše:
@MarDen No právě prý se to moc nemá, že se poškozuje sliznice
aha to jsem netušila, já tedy odsávám vždy když vidím že má plný nos aby se jí líp dýchalo
Ja bych prokapala Libenarem, aby se sopel uvolnil a potom odsala. Zalezi na tom, jak se mu dycha.
Příspěvek upraven 30.10.14 v 10:08
@pkz Odsávat jen pokud má opravdu hustou hnisavou rýmu..pokud má průhlednou tak vůbec, max před spaním pokud špatně spí..Jinak mu můžeš pomoct vlhkým vzduchem a doporučuji stérimar s mědí..
Taky odsávám vždy, když je potřeba. Teda spíš odsávala jsem. Teď už jakžtakž smrká, takže odsávám jen, když už je fakt nos úplně plnej.
Prý se to moc nemá… ale z mé zkušenosti - dítko by se mi spíš udusilo, vůbec by se nevyspalo, pořád by plakalo, pořádně se nenajedlo… takže jsem raději odsávala a můžu říct, že to ani na jednom mém dítěti žádné důsledky.
Odsávat můžeš kdykoliv je plný nos
Mám dvouměsíčního a taky teď odsáváme + stříkáme Physiomer baby. Dr. říkala být, co nejvíce venku, aby se mu tam rýma spustila a lépe se mu dýchalo.
Dýchat může, jen tak chrčí, občas pokašle. Najíst se může. Jen tu první noc, jak začalo to čičko, tak dost plakal.
@pkz Samozřejmě dělej jak uznáš za vhodné, ale podle mně je nesmysl odsávat poku jí a může dýchat..Jak jsem psala odsávala jsem za rok asi 2× a rýmy zvládá v pohodě..od 7.měsíců umí,,smrkat" on totiž spíš frká..:-) kdybych odsávala na co by frkal že? A očičko hlídej, pokud by mu začlo hnisat zajeď na oční, malej měl z rýmy zánět spojivek v oku..dali by ti kapky a za pár dní budete o. k. tak ať je malý brzy zdravý.. ![]()
@Leniczka23 Zkusíme to bez odsávání, naše mudr. je taky spíše pro neodsávat. Očičko se mu lepší, tak snad se to už nějak nezkomplikuje. Máme jít příští čt na očkování, tak to raději odložím..