Odstáté uši u 9leté dcery

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
75532
8.11.23 08:32
@Eva2610 píše:
Drobný rozštěp může komplikovat mluvení, jídlo - není to srovnatelné s ušima přece.

V pořádku, věc názoru. :kytka:
Já dceři jako malé nechala odstranit i drobný „ohýnek“ na tvářičce, stálo mě to tenkrát ranec v knihkupectví - knížky bývaly nejoblíbenější motivátor. :roll:
Fakt jsem neviděla jediný důvod, proč na té krásné tvářičce nechávat hyzdítko, byť zdravotně nezávadné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75532
8.11.23 08:33
@unuděná píše:
Mě to právě líčila kamarádka, fakt žádná prd.el. Děti byly 14 dní doma, pak tuším dva měsíce čepici/pevnou čelenku i na spaní, prostě nonstop, zákaz tělocviku a všech „skákavých aktivit“ a půl roku bez namáčení uší. Teď mají asi rok po operaci a prý ještě pořád jsou uši citlivé.

Ano, to můj pohled na situaci zakladatelky mění. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30922
8.11.23 08:38

@sirikit ja jsem zvazovala, ze diteti (ted predskolak) necham uska prisit. Sli jsme na plastickou chirurgii a doktor se jako prvni ditete zepta, jak se mu jeho usi libi a ono reklo, ze normalne. A to doktor rekl, ze je problem, ze tu operaci nezvladne. Ze se to dela ambulantne v lokalni narkoze a to dite musi 1,5 hod to vydrzet. Ze to neni zadna banalni operace, je to i modelovani usniho boltce, proste plasticka operace. A at prijdeme, az dite na tom bude tak, ze to samo bude chtit. Takze otazka, proc usi nenechali prisit driv neni uplne namiste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.11.23 08:39
@Cuddy píše:
@sirikit ja jsem zvazovala, ze diteti (ted predskolak) necham uska prisit. Sli jsme na plastickou chirurgii a doktor se jako prvni ditete zepta, jak se mu jeho usi libi a ono reklo, ze normalne. A to doktor rekl, ze je problem, ze tu operaci nezvladne. Ze se to dela ambulantne v lokalni narkoze a to dite musi 1,5 hod to vydrzet. Ze to neni zadna banalni operace, je to i modelovani usniho boltce, proste plasticka operace. A at prijdeme, az dite na tom bude tak, ze to samo bude chtit. Takze otazka, proc usi nenechali prisit driv neni uplne namiste.

Oběma dětem, co znám, kterým uši přišívali, to dělali v kompletní narkóze. Je to opravdu celkem velká operace a fakt nechceš slyšet, jaké zvuky vydává chrupavka, když jí remodelují.
edit: a hospitalizace 48 hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75532
8.11.23 08:43
@Cuddy píše:

Já mám totiž sama k plastickým operacím celkem kladný vztah - nechala jsem si v 55 upravit horní i dolní víčka a obličej miniliftem, o něco později ještě zkorigovat ušní dírky prověšené z celoživotního nošení těžkých náušnic.
Hojení čehokoli mi nepřišlo jako velký problém, ale já byla dospělá a chtěla jsem to. :nevim:
Takže jsem myslela, že třeba ve 4-5 je to úplná brnkačka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30922
8.11.23 08:43
@unuděná píše:
Oběma dětem, co znám, kterým uši přišívali, to dělali v kompletní narkóze. Je to opravdu celkem velká operace a fakt nechceš slyšet, jaké zvuky vydává chrupavka, když jí remodelují.
edit: a hospitalizace 48 hodin.

Celkova narkoza mozna je, delaji to treba v Motole. Ale zase, byli jsme ve vfn, tedy u machru na plastiku, trochu se do me doktor „pustil“, zda chci tahnout dite, ktere nechce, na celkovou narkozu. No a ja v tom Motole na ORL lezela dlouhy cas s nejmladsim ditetem a videla jsem tam ty deti po operaci, ono to opravdu hodne boli. A je to na dlouho. A ve vfn rikali, že se od te celkove narkozy upouští, ale musí dítě chtít.

Zase si říkám, proč se má díte dostat do psychického stavu, že už nechce snášet posměšky a radší pujde na nějaky bolestivý zákrok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.11.23 08:46
@Cuddy píše:
Celkova narkoza mozna je, delaji to treba v Motole. Ale zase, byli jsme ve vfn, tedy u machru na plastiku, trochu se do me doktor „pustil“, zda chci tahnout dite, ktere nechce, na celkovou narkozu. No a ja v tom Motole na ORL lezela dlouhy cas s nejmladsim ditetem a videla jsem tam ty deti po operaci, ono to opravdu hodne boli. A je to na dlouho. A ve vfn rikali, že se od te celkove narkozy upouští, ale musí dítě chtít.Zase si říkám, proč se má díte dostat do psychického stavu, že už nechce snášet posměšky a radší pujde na nějaky bolestivý zákrok.

Jojo, bylo to v Motole.
Podle mě v tomto věku opravdu dítě musí samo chtít a být o tom přesvědčené. Tehdy zjišťovali motivaci i u 5letého dítěte, takže pochybuju, že kdyby jim tady madam řekla, že o to ani nestojí, že to chce maminka, tak je vypoklonkují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30922
8.11.23 08:50
@unuděná píše:
Jojo, bylo to v Motole.
Podle mě v tomto věku opravdu dítě musí samo chtít a být o tom přesvědčené. Tehdy zjišťovali motivaci i u 5letého dítěte, takže pochybuju, že kdyby jim tady madam řekla, že o to ani nestojí, že to chce maminka, tak je vypoklonkují.

No hele, lezeli jsme tam nekolik tydnu a videli jsme nejake ty holcicky, s ouskama uplne normalnimi, ale s ambicioznimi maminkami. Tak nevim, zda jim neco naslibovali a nebo byly ze sveho vzhledu jiz tak poblaznene, ale ty to nepotrebovali ani trochu, tem by do opic nikdo nenadaval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
8.11.23 08:50

To že se umí mít ráda a přijímat svoji odlišnost je myslím do života mnohem větší výhoda než přišitý uši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.11.23 08:51
@Cuddy píše:
No hele, lezeli jsme tam nekolik tydnu a videli jsme nejake ty holcicky, s ouskama uplne normalnimi, ale s ambicioznimi maminkami. Tak nevim, zda jim neco naslibovali a nebo byly ze sveho vzhledu jiz tak poblaznene, ale ty to nepotrebovali ani trochu, tem by do opic nikdo nenadaval.

Masírka rodičů udělá hodně no :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
8.11.23 08:55
@unuděná píše:
Jojo, bylo to v Motole.

Bohužel i to se děje :-( Spolužák mého syna na tom byl teď na jaře (3.třída). Prý nechtěl, že se hrozně bál, ale maminka mu řekla, že musí. Celkem dlouho ve škole chybě a pak nosil tu čelenku, nemohl sportovat. A to mi ani nepřišlo, že by ty uši měl nějaké strašné. Prostě trochu odstáté.
Já bych to dítěti nikdy neudělala, pokud by samo nechtělo (myslím tím tenhle čistě estetický zákrok, zákroky ze zdrav. důvodů jsou něco úplně jiného).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.11.23 08:58

@Popokatepetla Já bych to udělala právě jen pokud by dítě samo chtělo, nebo mělo ty uši opravdu hoooodně odstálé. Holčičce, co znám, lezly ven i z rozpuštěných vlasů a opravdu jí to hodně pomohlo, ta operace. Ale jak říkám, ta rekonvalescence je dlouhá, bolestivá a otravná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1397
8.11.23 09:11

Teď už bych to nehonila kvůli penězům…15 tis není žádná hrůza… a pokud to sama nechce a léčení jak tu čtu je dlouhé a viditelné, tak by te dcera proklinala :(( deti by ji to dali sežrat i to léčení. Nech to na ní… ideální věk je na vysoké škole pokud ji to bude opravdu vadit… už je tam jiný kolektiv, nikdo se nebude ptat, někde ani nejsou třídy…když to naplanujete na zkouškové v zime tak ideál… ale přiznám se, že odstate usi mi u holky nepřijdou jako velká vada na kráse…krivy nos nebo piha nebo znaménko mi přijde horší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75532
8.11.23 09:12
@Cuddy píše:
Celkova narkoza mozna je, delaji to treba v Motole. Ale zase, byli jsme ve vfn, tedy u machru na plastiku, trochu se do me doktor „pustil“, zda chci tahnout dite, ktere nechce, na celkovou narkozu. No a ja v tom Motole na ORL lezela dlouhy cas s nejmladsim ditetem a videla jsem tam ty deti po operaci, ono to opravdu hodne boli. A je to na dlouho. A ve vfn rikali, že se od te celkove narkozy upouští, ale musí dítě chtít.Zase si říkám, proč se má díte dostat do psychického stavu, že už nechce snášet posměšky a radší pujde na nějaky bolestivý zákrok.

Právě.
Co si budem, vzhled je fakt důležitý - dobře, je to povrchní, ale prostě to tak je.
Vidím na vnučce, o kolik jednodušší to i v těch sedmi letech v první třídě má, když svůj vzhled naprosto nemusí řešit.
A jak blbými roky jsem si prošla já, tlustá brejlatá holčička s mastným culíkem, zatímco moje uvědomělá maminka mi dokola opakovala, že „není důležité, co máš na hlavě, ale co máš v hlavě.“
Co si budem, málokoho zajímá, co mám v hlavě, když vizuál vypadá jak chovanka škaredince. :? Takže na údržbě holt celý život makám a třeba ta plastika k pětapáďu byla sakra dobrá investice s bleskurychlou návratností. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19007
8.11.23 09:32

Teď už bych to nechala na ní, je už veliká. A byla bych i připravená šetřit a kdyby si to rozmyslela, tak bych jí to později zaplatila.

Malý byl na plastice oušek, byl ještě ve školce a popravdě se ho nikdo na to neptal. Spíš nám to bylo doporučeno a musím říct, že jsem se dlouho rozhodovala (on neměl odstáté uši, ale naopak měl tak divně zohnuté, že i pod čepicí prostě to bylo ohnuté a ne narovnané ucho).
Vysvětlili jsme mu to a bral to jako hotovou věc. A nikdo se ho teda z doktorů neptal, to se divím, že se takhle někdo vyptával dítěte. U nás to bylo rozhodnutí na nás, že to doporučují, já se dlouho rozhodovala, zda ano či ne (zpětně nevím, zda bych šla, s výsledkem nejsem úplně stopro spokojená, bohužel se ta modelace za mě úplně nepovedla :-( ) takže to je třeba taky zvážit, ale u nás to byla asi komplikovanější modelace.
Ale řešili jsme to, když byl ještě ve školce, za prvé aby pak nechyběl dlouho ve škole a za druhé, že ve školce lépe děti berou, že tam mají dítko (kluka s čelenkou) než ve škole ve vyšší třídě.
Byl v celkové narkoze a je to tedy můj nejhorší zážitek. Hlavně po probuzení ho to strašně bolelo, pak už to bylo lepší, jen ještě to bylo opravdu dlouho citlivé, jak tu píší ostatní.

Ale zažít znovu bych to nechtěla… takže pokud dcerka teď nechce, asi ji nenuť, teď už je pozdě a pak by ti o to víc třeba vyčítala, protože to opravdu bolí… třeba pak přijde s tím sama, jen to tedy už budete muset zaplatit no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí