Odstáté uši u 9leté dcery

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
8.11.23 13:10

@sirikit No jo, ty jsi to nechtěla, tak sis to nechala udělat/opravit, ale ona ty uši právě takto mít chce, tedy spíš, nevaděj ji a podle jejich slov by se s přišitýma necítila. :pankac: sama sobě nelíbila, takto to vždycky podala. :nevim: Já osobně si ale myslím, že je to spíš z větší časti strach z té operace a rekonvalescence.. špatně snáší bolest, je hodně bojácná a tak. Proto jsem si přišla pro radu sem, mě osobně je jedno, jestli je bude mít takto, nebo by je chtěla příšít. Jde mi o to, aby pak jednou nelitovala a netrápila se, že nešla teď, než třeba právě na tom učňáku, kde se najdou další, co se ji budou smát. Takhle jsem to myslela. No, asi to nechám být, a uvidíme časem, buď přijde nebo nepřijde. Peníze mi jsou jedno, není to třeba 200K, pokud se jednou rozhodne, ty peníze do toho ráda dám, jen aby byla sama se sebou spokojená.

• Citovat
  • Upravit
12213
8.11.23 16:32

Zakladatelko, dcera má taky odstáté uši (rodinný znak, stejně jak má manžel a měl i jeho táta).
Doktorka nás taky upozorňovala, že do 10 je to na pojišťovnu. Dcera taky nechtěla.
Nenutila jsem ji ani nepřemlouvala. Přeci je to operace a i když to je „jenom“ v lokálce, tak ta zbytečná medikace tam je.
Od té doby se jenom jednou (teď ji je 16) zeptala, proč jsem ji nepřinutila, ale v podstatě to neřeší.
Ale ví, že pokud by to chtěla teď, tak ji to zaplatím. Zas taková raketa, že by se na to nedalo našetřit to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12213
8.11.23 16:35

Ještě doplním, že manžel je přišité má. Nechal si to udělat po vojně, protože až tam narazil na lidskou blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.23 17:09

@evi3 Tak to jsem ráda. Děkuji za reakci. :kytka: Dcera taky tak, můj brácha má odstáté a táta s dědou také. Syn má jedno krásně u hlavy a druhé trošku,, rozležené,, a trochu odstáté. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
75536
8.11.23 18:55
@Anonymní píše:
@sirikit No jo, ty jsi to nechtěla, tak sis to nechala udělat/opravit, ale ona ty uši právě takto mít chce, tedy spíš, nevaděj ji a podle jejich slov by se s přišitýma necítila. :pankac: sama sobě nelíbila, takto to vždycky podala. :nevim: Já osobně si ale myslím, že je to spíš z větší časti strach z té operace a rekonvalescence.. špatně snáší bolest, je hodně bojácná a tak. Proto jsem si přišla pro radu sem, mě osobně je jedno, jestli je bude mít takto, nebo by je chtěla příšít. Jde mi o to, aby pak jednou nelitovala a netrápila se, že nešla teď, než třeba právě na tom učňáku, kde se najdou další, co se ji budou smát. Takhle jsem to myslela. No, asi to nechám být, a uvidíme časem, buď přijde nebo nepřijde. Peníze mi jsou jedno, není to třeba 200K, pokud se jednou rozhodne, ty peníze do toho ráda dám, jen aby byla sama se sebou spokojená.

Jo, tak, jak jsi to napsala v tom dlouhém příspěvku, je to pro mě úplně pochopitelné. :kytka:
Takže přidám příběh svojí, teď už dávno dospělé dcery.
Je to krásná blondýnka, velký modrý oči, postava přesýpací hodiny, o kamarádky ani kluky neměla nouzi nikdy.
A v pubertě jí narostl fakt vydařený nos. :roll:
Má mít po kom, její tatínek má mega rypák a já teda taky nemám žádnej princeznovskej pršáček, takže se sešly geny. Zajímavý, že syn má nos krásnej, těžko říct, po kterém pradědovi. :think:
V pubertě chvilinku uvažovala, že s tím zajde na plastiku, pak si přečetla, jak se to hojí a že to není jen tak, a přesto, že jsem jí nabízela, že jí tu operaci zaplatím, jestli ji fifák štve, mě odmrštila a má nos, který jednou náš praštěný kamarád komentoval, že Dady se nemůže fotit z profilu na FB, protože by ji tam Facebook označil „orel skalní“.
Komplex z toho neměla nikdy, stejně, jako já (já mám teda přece jen o něco umírněnější verzi).
Shodou okolností teď žiju s mužem, který má nos ale úplně největší ze všech, Cyrano by bledl závistí, a k obveselení celé rodiny zcela bez stínu komplexu hlásáme, že my už spolu děti mít nemůžeme, protože by se nám narodil tapír. :nevim: :mrgreen:
No a pointa - zeťák se do jejího nosu při prvním setkání naprosto zbláznil, což jí přiznal až o pár měsíců později, když došla řeč na to, že jsem jí kdysi nabízela plastiku. Úplně se zhrozil, že šmarjá 8o, právě ten nos dělá Dadul unikátní, a všechny jeho dívky měly nějakou ehm.. :oops: anomálii v obličeji. :oops: :oops: :nevim: :mrgreen:

A víš co, teď je holce přes 30 a ten nos k ní fakt dokonale sedne, s nějakým barbínkovským knoflíčkem si ten obličej vůbec neumím představit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8285
8.11.23 19:09
@Anonymní píše:
Nicméně, líbí se mi i s ušima, je to nádherná holka, každým dnem rozkvétá jak poupě ale umím si ji představit i s přišitými uši a ta krása by se už tuplem podtrhla. Má krásné velké modré oči.. je to kočka, ale ty uši ji to např. v účesech kazí, např. třeba když má rovné vlasy, lezou ji ven a to dost. Budu ráda, za Vaše reakce.

tak tohle mi pripomelo jednu hodinu, kdyz jsme chodil na college,
lingvistka tam davala ruzna temeta na diskusi,
a jedno tema tam dala nejak v tom smyslu,
co ve vasi rodne zemi lidem na sobe vadi nebo povazuji i u druhych za problem,
no a jedna ho0lcina z Polska dala priklad odstatych usi a operace,
pridaly se i Slovenky a Cesky, ze to je opravdu problem,
ona nechapala, krasna mlada lingvistka z New Yorku,
tak zvedla ty svoje dlouhe blondate vlasy a rika,
podivejte se na me, take mam odtsate usi,
nikdy to nikomu nevadilo a ani me ne,
takze ono je to spise nas narodni sport zesmesnovat lidi kolem sebe,
mit komplexy z neceho, co nemohu prilis ovlivnit, nebo vubec,
jen proto, ze par zakomplexovanych posmevacku se uzira zavisti a nenavisti k lidem kolem sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
8.11.23 19:19

Měla jsem jako dítě výrazně odstáté uši. V dospělosti je už takové nemám. V dětství mi přišití nabízeli. Nestála jsem o to. Viděla jsem hojení u staršího dítěte, než jsem byla tehdy já sama a popravdě jsem nechápala, proč bych si měla nechat zasahovat do tělesné integrity, když jsem s ní neměla problém. Dnes nosím normálně stažené a vyčesané vlasy, že jsem byla jako dítě ušatější by nikoho nenapadlo. A to nejsem žádná matróna s tučnějším obličejem. Vyhublá jsem dost a uši na mně nijak nevynikají. Nech dceru na pokoji a nevnucuj jí, že je vadná. Žádný dokonalý ideál krásy totiž neexistuje. Dnes jsou to uši a o pár let později budeš mít blbé kecy na její postava a budeš mít zaděláno na PPP. Jde ti akorát o to, mít to zadarmo.

• Citovat
  • Upravit
1117
8.11.23 19:29

Můj syn měl jedno ucho hodně odstáté v osmi letech jsem mu je nechala přišít dnes je mi za to velmi vděčný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.23 23:11

@sirikit To je moc fajn. Taky nemám zrovna malej nos, teda přesně jak píšeš.. Nějak v pubertě se mi teprve,, vyklubal frňák,, 😄 😄 mamka s tátou taky nemaj zrovna malej. Ale mamka, ta má fakt frňák :mrgreen: ale musím říct, že se chlapům právě ten nos líbil. Hodně chlapů ji řeklo, že podle velkého nosu poznáš chytrého člověka :lol:
Zrovna nedávno jsem dceři říkala, že se nějakým klukům může zalíbit zrovna skrze ty uši.. že každýmu klukovi se líbí něco jinýho a někomu právě ty uši můžou přijít ba naopak zajímavé. Líbilo se mi, jak se ušklíbla :lol: a maličko začervenala :mrgreen: Myslím, že to bude v pohodě. jak říkám, každý máme něco a pokud se sama sobě líbí, proč by to na sobě měla měnit, ať si kdo chce, říká co chce. Ale zase jsem to nemohla jen zak hodit za hlavu, jasně, že mi to zavrtalo hlavou, když přišla s tím, že už se ji někdo začal posmívat.. Já si přeju jen jedno, aby se kvůli tomu jednou netrápila.. proto jsem založila diskuzi. Vlastně, stejně.. když se jednou začně trápit, necháme ty uši upravit :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.11.23 23:16

@krecik.dzungarsky Četla jsi velpu diskuzi? Asi ne, jinak by jsi pochopila, že dceru neberu jako,, vadnou,, ježiši.. to je slovo. Moje dcera je krásná, určitě není vadná, i kdyby měli uši jako slon, bude pro mě nejkrásnější.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.11.23 16:29

Ja bych ji nechala byt… A vy ostatní co tu pisete, ze to mela resit ve skolce, tak operace se doporucuje od 5, 6:let, do 10 zdarma a ono to i pro 6 ti letaka neni zadna sranda, deset dni po operaci obvaz, nemit hlavu, pak spat v celence a to je pro 5 ti lete dite mnohem vetsi stres. Resili jsme to u 6 ti lete dcery, jedno ucho odstava, celkem dost ale zadna hruza, pokud nema culik tak to nejde ani videt. Nikdo se ji nesmeje, zatim. Reseno s mudr, dcera jit nechce (asi zatim nechape, kdyz se ji nikdo nesmeje), dost letos sportuje, plave a to by nesmela. Tak pockame, az bude vetsi a rozhodne se sama. Manzel ma odstate obe usi, dost tim trpi, vzhledem k tomu, ze jeho sestri se ta operace moc nepovedla, doted v dospělosti ma jizvy velke, tak manzela rodice po tech zkusenostech nedali neoperovali. Ja mam lehce odstate, cely zivot mam dlouhe vlasy, culik nenosim a kdyz uz, vlasy přes usi a me se nikdo nesmal. Takze byt vami, necham to na dceri

• Citovat
  • Upravit
34473
10.11.23 16:33
@Anonymní píše:
Ja bych ji nechala byt… A vy ostatní co tu pisete, ze to mela resit ve skolce, tak operace se doporucuje od 5, 6:let, do 10 zdarma a ono to i pro 6 ti letaka neni zadna sranda, deset dni po operaci obvaz, nemit hlavu, pak spat v celence a to je pro 5 ti lete dite mnohem vetsi stres. Resili jsme to u 6 ti lete dcery, jedno ucho odstava, celkem dost ale zadna hruza, pokud nema culik tak to nejde ani videt. Nikdo se ji nesmeje, zatim. Reseno s mudr, dcera jit nechce (asi zatim nechape, kdyz se ji nikdo nesmeje), dost letos sportuje, plave a to by nesmela. Tak pockame, az bude vetsi a rozhodne se sama. Manzel ma odstate obe usi, dost tim trpi, vzhledem k tomu, ze jeho sestri se ta operace moc nepovedla, doted v dospělosti ma jizvy velke, tak manzela rodice po tech zkusenostech nedali neoperovali. Ja mam lehce odstate, cely zivot mam dlouhe vlasy, culik nenosim a kdyz uz, vlasy přes usi a me se nikdo nesmal. Takze byt vami, necham to na dceri

A kam tu hlavu na 10 dní dá? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.23 16:54

Syn měl jedno ucho odstáté hodně, setkal se s posměchem již ve školce.
Na otoplastiku šel v 5 letech, bolest byla jen první den,. pomáhal Nurofen, pak už ani žádná bolest ani nijak citlivé uši, zavázaná hlava mu nevadila, čelenku pak nosil asi měsíc, nedělalo mu problém nic.

Jen asi 9 měsíců po operaci se mu začaly dělat takové boule za ušima :roll: na jednom uchu víc na druhém méně. Teď už je 5 let po operaci, na jednom uchu jizvy zmizely, na druhém stále jsou.

Takže za sebe úplně nevím jestli jsme udělali s operací dobře, obě uši mají sice hezký tvar, neodstávají, jen jedno je zjizvené…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.11.23 16:57

@zrnko podle mě ty fotky po, fotí krátce po operaci. Když synovi sundali obvazy, tak co mám fotku po, tak taky má uši nalepený na hlavě, pak se postupem času odlepily a mají normální tvar.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.11.23 21:59
@terien píše:
A kam tu hlavu na 10 dní dá? :think:

Pardon :lol: automatická oprava na tabletu

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie