Odstavení u 18měsíční

1127
17.4.13 17:23

Odstavení u 18 měsíční

Dobrý den, potřebuji radu jak nejlíp odstavit takhle velké batole které nechce nic jíst. Mám podezření že je to kvůli kojení, prostě ráno trochu sní(pár lžiček) a až večer zase pár lžiček toť vše jenže - během celého dne jí musím být k dispozici skrz kojení i venku jinak strašně řve prostě je musí dostat což je velmi omezující. Dnešek jako každy den proběhl tak že šla spát jako vždy bez oběda a tet šli s přítelem ven a nejedla zkoušel to i on. jde hlavně o to že já už chci dávno přestat ale ona je uplně závislá a radí se neutínat kojení násilně. Měla jsem i prášky na zastavení laktace ale vydržela jsem jí nedat jen pár hodin zas jsem se rozkojila, je na prsa prostě tak zvyklá že je to pro ni strašnej šok. Tak bych se chtěla touhle cestou trošku ujistit že někdo odstavil ze dne na den a dítě to přežilo ve zdraví duševním i fyzickým. jinač malá má 85cm, 10kg což je dobré ale je to převážně jen z kojení. já beru samý vitamíny bolí mě zuby, klouby už takhle dál nemůžu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
17.4.13 17:53

@holcina20 měla jsem totálního závisláčka, v 16ti měsících chytl střevní chřipku a na radu dr jsme z minuty na minutu museli s kojením přestat.. první 2 dny byly dost šílené, pořád chodil, dožadoval se, ale prostě jsem mu vysvětlila, že nee a nabídla jiné dobroty. Přežil, nakonec se přestal dožadovat a bylo to v pohodě… obrň se trpělivostí, měj připraveno dost náhradních variant a hlavně vydrž, pokud vydržíš půl dne a pak povolíš, tak to znovu bude jen a jen těžší… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
17.4.13 18:33

martina.se : je to jak říkáš vždycky povolím i když se dlouho držím a je to zase na začátku. a přítel tomu vždycky jen dodá tak ji to prso nedávaj jenže nevidí že si jdu sednou ke stolu, televizi, záchod a ona přijde drží mi triko a přisaje se :roll: ona mě i zasedne když sedím u televize a prostě silou drží tričko a nechci jí nějak ublížit tak se o to triko tahánme jen chvíli :lol: :| se bojim aby jí to ze dne na den utnutí kojení si nějak nepřebral že jí nemám ráda nebo něco. ale už je dost velká aby jedla normálně a i jí jídla jako my ale jen pár lžiček nebo si dvakrát kousne a už nechce a nabízím třeba i 3 různý pokrmy jako polévku jestli nemá chut na pak hl. jídlo a i přesnídávku a tý mi dneska snědla z toho všeho dvě lžičky a konec. a taky nabízím sladkosti, kedlubnu cokoli a vezme si to a ani třeba nekousne a sápe se po mě. ale děkuju moc za příspěvěk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4648
17.4.13 18:47

Napřed si musíš být Ty jistá, že chceš přestat a když se rozhodneš tak prostě nedat. Nabízet jiná jídla, prsa si třeba i zavázat že máš bebinko, ale prostě nedat. Přijde mi už hodně velká na to aby žila v podstatě jenom z kojení. A nebo můžeš na pár dní odjet a nechat ji s tatínkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
17.4.13 19:01

Kacka2 : já už tak od roku říkala že by mi nevadilo tak 1-2 kojení denně ale vysí na mě s skoro celý den. a když už výjmečně někam s něma jdu na návštěvu tak je to akorát horor protože jí tam nedám a ostatní že je to mnou že když je tam jen s přítelem je hodná a klidná. takže oni dva takhle chodí každý den dvakrát ven na několik hodin. právěže je se mnou jen u toho kojení tak aby pak za mnou vůbec přišla. a já si myslím že rozhodnutá jsem ale to jak mě v noci s brekem hledá a já jsem jen v jiný místnosti abych teda nekojila je hrozný. budu muset přestat ze dne na den páč to postupný ubírání kojení vůbec nejde. pěkně jí bílý jogurt a něco teda večer ale je to hrozně málo a to pořád lítá a já pořád sedim nebo ležim a jsem utahaná mě „vycucává“ a taky bere vitamíny protože jich má málo. ale mě to trhá srdce jak pláče a ještě na dva dny odejít to by jsme asi nezvládli obě dvě. zkusim zavázat prsa ale to zas bude brečet že je budu s brekem rozvazovat… se picnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4648
17.4.13 19:48

No to právě ale nesmíš. Pokud se fakt pevně rozhodneš, že to chceš ukončit tak už nesmíš povolit. Jinak bude vědět, že když si to teď vybrečela vybrečí i příště. Normálně si s ní hraj, mazli, choď s ní ven. Ještě mě napadlo, Ty nenosíš doma podprsenku, že píšeš, že přijde na klín a přisaje se? To bych možná změnila jako první. A ještě, neber to prosím zle, ale mám pocit, jako by ses toho kojení nechtěla vzdát ani Ty. Jako bys měla pocit, že je to jediné co vás spojuje. První musíš být fakt rozhodnutá Ty, jinak to nemá moc smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
17.4.13 21:01

Kacka2 : no nenosím podprsenku protože mám malá prsa, než se ustálilo mlíko tak jsem měla tu kojící a malá ji stejně rozepínala tak z pohodlonosti nemám. tak od rána si ji dám a moc děkuju mě by tohle vůbec nenapadlo jak ji nemám takhle dlouho, na ven samozřejmě jo. a určitě vím že mi to bude hrozně líto ale myslím že jsem rozhodnutá protože takhle se svlíknu třeba v restauraci jen do trika a malá jen brečí nebo se spíš vzteká a já vím že chce kojit tak musíme rychle pryč. ale od zítra už budu dávat míň a ta podprsenka nebo omotat prsa je moc dobrý nápad snad nebudu moc podrápaná já se snažím odlákat pozornost a hrajeme si na zemi ale stejně po chvili přijde, jenže pořád stát taky není ono a stahuje mi tepláky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4648
17.4.13 21:08

To půjde neboj. A hlavně pořád vysvětluj a třeba zaby zabrala i motivace, že už je veliká slečna a ty papají pěkně z talířku lžičkou a mlíčko od maminky je pro miminka. No nevím co víc poradit, každopádně držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
17.4.13 22:36

Kacka2 : děkuju moc za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie