Co dělat - kojit/krmit?

Anonymní
15.4.13 17:22

co dělat - kojit/krmit?

Potřebovala bych poradit, co byste v mém případě dělali. Jsem po císaři s transfuzí krve. Již v porodnici jsme měli s malým problém, že se nechtěl přisát a sát - střídali se u mně co 3 hodiny snad všechny sestry ze šestinedělí a ve všech možných polohách jsme se snažily malému narvat do pusinky bradavku, aby se přisál - výsledek - nepřisál, jen řev, řev řev a pak usnul vyčerpáním. Pak jsem se tedy snažila rozkojit odsávačkou, ale než se povedlo a mlíčko se začlo tvořit, tak jsme skončili na dokrmu přes stříkačku. Po obrovském boji každé kojení, kdy se malý přisál snad až na po 20 nebo i víc, neustále pouštěl bradavku, kroutil se, po kojení z obou prsou jsme nakonec odcházeli bez dokrmu. ¨
Bohužel nám to ale nevydrželo, malý přestal přibírat a nastal kolotoč váha - kojení - váha - dokrm. Upozorňuji, že jsem měla doma 2 laktační poradkyně, ale zjistili jsme, že v technice to až tak není, malý se prostě nechce přisávat a já měla málo mléka tj. vytáhl si tak 20ml z 1 prsa a to bylo vše… takže další litry kojícího čaje, gravimilk, homeopatika, laktace se trochu zvedla, s dokrmem malý přibral, pak jsem zkusila zase jen kojit a situace se opakovala, opět tak 20-40ml z 1 prsa, zastaveno přibírání, týden jsem to vydržela, ale přibrání na váze 20g za týden, malý usínal při kojení a stejně si moc nevytáhnul, takže jsem opět začla s dokrmem a vzhledem k rozkousané bradavce jsem začla odsávat - i v noci. Momentálně jsme na tom tak, že odsávám a dokrmuju tj. střídám odsáté moje mlíčko (za 2-3 odsání cca 90ml) a UM. Mám ale pocit, že mlíčka ubývá.

Malému budou ve středu 4 týdny a můj dotaz zní - mám pokračovat v odsávání a krmení nebo mám znova zkusit kojit a absolvovat maraton s odmítáním přisátí se, váhou a opět dokrmem a mícháním mlíčka? nebo zkoušet kojit z obou prsou najednou? Co byste na mém místě dělaly vy? Už jsem zoufalá a celé mě to stresuje.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zrzana2
15.4.13 17:25

Vyprdni se na kojeni a užívej si miminko. chápu ze ti to bude lito(taky by mi to bylo lito), ale tak jak to pises je to obrovskej vopruz teda

• Citovat
  • Upravit
1679
15.4.13 17:28

Tak ja to vyresila tak, ze uz ctvrty mesic odsavam a syslim a pote to dostane lahvi- z prsa uz sat nechce, tece to pomalu:-) nekdy dostane Um pac vyprodukuju max pres 500 ml/ den a mala sni tak 750 ml/ den. Sem rada, ze to takto dopadlo pac ze zacatku jsem dala z obou tak 50 ml a to ji nestacilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1679
15.4.13 17:28

Jo a dala jsem si zavazek, ze tak do 3 mes bych to chtela vydrzet a drzim stale a to male bude tento tyden 5 mes:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
15.4.13 17:29

Jamyslim, ze jsi udelala vse krom postaveni se na hlavu a odrazeni se usima, ja bych to asi uz nehrotila. Jako jo, jsem pro kojeni a reseni problemu, ae zase by dite melo nejak rozumne prospivat, pokud nepomohli laktacni poradkyne a dite nepribira a je to overeno, tak bych na to hodila bobek a uzivala si tech par vyhod, ktere krmeni UM poskytuje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
15.4.13 17:30
@Prcíček píše:
Jo a dala jsem si zavazek, ze tak do 3 mes bych to chtela vydrzet a drzim stale a to male bude tento tyden 5 mes:-)

ty si tak sikovna :* :srdce:

• Citovat
  • Upravit
29577
15.4.13 17:30

Na kojení svět nestojí, ani nepadá. Řídím se heslem - spokojené dítě- spokojená matka. V dnešní době, kdy múžeš sáhnout po UM, nač se takhle trápit? Sebe i prcka? Stojí to za to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.13 17:31

@Prcíček - a čím jsi zvedla laktaci? já dám těch 90ml za 2-3 odstříkání, víc nedám ani omylem, tj. za den tak 270ml max.!

@zrzana2 - je to opruz, ale minimálně ještě do once šestinedělí chci vydržet alespoň s tím odsáváním, pokud bude mlíčko… prostě to je minimum, co pro něj mohu udělat…

zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
1679
15.4.13 17:33
@zrzana2 píše:
ty si tak sikovna :* :srdce:

Cim dyl vydrzim tim sem na sebe hrdejsi:-) ze zacatku jsem si rekla, ze kdyz to nepujde tak se svet nezbori, proste kdyz nebylo dala jsem UM a hotovo. Ted me treba zase odsuzujou, ze nekojim a davam ji to z lahve( medela calma) pro me je to i lepsi, nemusim odstavivat, bradavky v poho a hlavne vim kolik vypije a vim jak dlouho vydrzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1679
15.4.13 17:34
@Anonymní píše:
@Prcíček - a čím jsi zvedla laktaci? já dám těch 90ml za 2-3 odstříkání, víc nedám ani omylem, tj. za den tak 270ml max.!

@zrzana2 - je to opruz, ale minimálně ještě do once šestinedělí chci vydržet alespoň s tím odsáváním, pokud bude mlíčko… prostě to je minimum, co pro něj mohu udělat…

zakladatelka

Ze zacatku jsem zacinala tak taky tech 250 za den. No pila jsem ty caje vic nic a snazila jsem se co 3 h odsavat elektrickou dvoufazovou odsavackou.ted hlavne rano dam i 170 ml

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
15.4.13 17:42

Ja jsem taky velky zastance kojeni, ale za kazdou cenu bych to nehrotila, podle toho co pises, jsi toho udelala moc, takze bych se na to asi vykaslala…ja problem vidim v tom, ze se maly spatne prisava, blbe se stimuluje tvorba mleka a je ho min a min a cele to je zacarovany kruh.

tak bud bych se na to vyprdla naraz, nebo zkousela prikladat a dle situace dokrmovala. nevaz ale po kazdem kojeni, to neni smerodatny udaj - dulezite je, jestli celkove pribira, primerene cura a kadi a je celkove spokojeny. Vaz jen obden nejlepe.

co v noci kdyz spi, neprisaje se lepe?

urcite je na miste kojeni z obou prsou, nejdriv jedno, pak druhe.

Ja to trochu znam, syn taky sal blbe a tim se to mleko tolik netvorilo, bojujeme furt, ale pribira a ted ma i zelenina, tak to nejak posmoulime az do konce, doufam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1679
15.4.13 17:43

Holky myslim, ze elekt odsavacka hodne pomuze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
15.4.13 17:45

Já jsem zastánce kojení, ale jen proto, že malá už v porodnici dávala stovku a sestry si na ní ukazovaly :mrgreen: Na tohle bych nervy neměla :kytka: Toť moje odpověď ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1679
15.4.13 17:46

Ty jooo 100:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
15.4.13 17:47

@Prcíček jo z porodnice odcházela a měla už skoro o půl kila víc, byly jsme tam slavné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová