Odstavování

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
279
29.9.06 20:10

Odstavování

Ahojky,
mojí holčičce bude 7 měsíců a chci již přestat kojit, jelikož kojení už není radost, ale starost. Navíc se v noci budí i 5× a já ráno sotva koukám. Poradí mi někdo, jak nejlépe odstavit. U první to bylo jednodušší, prostě jí moje mléko nejelo a tak byla od 4 měsíců na láhvi. Ale ta druhá maličká nechtěla láhev ani vidět, ale dnes už máme trochu pokrok. Vypila 10 ml. Mám jí odstříkávat své mléko do flašky a už jí nedávat k prsu?
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
29.9.06 20:44

Mandicku a co zkusit kojit dal a zrusit jen nocni kojeni? Myslis, ze by to neslo?
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
29.9.06 20:56

A jak zrušit, Lesi? Vždyť ona ho právě vyžaduje nejvíce v noci. Četla jsem tvé rady k podobnému tématu Noční spánek-tragédie (vzít do postele a nebo být krkavčí máma a nechat vybrečet.) Jenže ona brečí, i když je se mnou v posteli a chce k prsu. Myslím si, že závislost na čemkoliv je špatná a ona je přímo závislá. Navíc ani nepije a jen dumlá a to já fakt nesnesu. Mám u toho husí kůži a taky se mi chce z ní vyskočit. Jsem s holkama celé dny sama, protože táta hodně pracuje a nemůžu si dovolit být unavená. Pak se to odráží na mém chování. Hned mě něco vytočí a jsem prostě a jednoduše podrážděná. A to není dobře. Raději budu dávat s láhve, ale budu hodná a milá máma.
Jak jsi to měla ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
29.9.06 21:09

Ja nejsem moc velky spavec, takze mi nedelalo problem v noci byt s malou v kuchyni a delat neco jineho nez kojit… Usinala tak kolem ctvrte… Kdyz jsem se to snazila osulit a vzala jsem ji do postele byl super rachot… Bud prso nebo rev.
S tim nevyspanim to znam, taky jsem podrazdenejsi, ale nastesti me staci min spanku…

Hele, uprimne - ja sice kojim a hodlam kojit nejmin do jara, ale pokud bych byla ve tvy situaci a nocni fungovani by pro bylo neprijatelne, asi bych taky uvazovala o flasce. Jenze me kojo kojo fakt vyhovuje a tak jsem flasku nikdy nevytahla…
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
29.9.06 21:15

Ahoj, já jsem zase měla asi á 5 dní retence na prsou, ať jsem s snažila, jak jsem chtěla, taky jsem kojením zhubla asi o 8 kg pod předtěhotenskou váhu a tak jsem se rozhodla, že kojení postupně ukončím. Kojila jsem plně 6 měsíců a potom jsem přidávala příkrmy a ubírala kojení. Trvalo to 3 měsíce a šlo to vcelku dobře. Uděla jsem si režim, který vyhovoval mě i synovi - jídlo bylo ráno po probuzení, dopoledne, v poledne, odpoledne, před spaním. V noci jsem kojila v 2.00 a 5.OO. Nejdříve jsem odbourala polední kojení, nahradila masozeleninovým příkrmem, potom dopolední /nahradila ovocem/, potom před spaním /nahradila kaší/, někdy v té době šlo přestat kojit v těch 2.00 v noci. Potom jsem nahradila odpolední kojení umělým mlékem. Poté jsem začala dávat UM i místo ranního kojení. A nakonec jsem odbourala i to kojení v 5.00, prostě jsem mu nabídla UM nebo nic. Sám se přestal po ukončení kojení v noci budit. Asi to popisuji příliš složitě, prostě jsem spojila nasazování příkrmů s ukončením kojení. Mezi těmi novými jídly byly intervaly 2 až 3 týdny. Přiznávám, že s ukončením kojení začal celonoční spánek, já jsem si hrozně odpočinula, syn neutrpěl žádné trauma. Jen jsme začali na tom 1/2 roce s dudlíkem. Dnes má dudlík jen na noční usnutí. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
29.9.06 21:19

Lesino , asi je to u každého jinak, u nás jsme to noční kojení odbourali až úplně nakonec. V noci to prostě bylo nejdůležitější :D L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
29.9.06 21:24

Lemo,
tak nějak jsem si to představovala. Díky za radu. U nás to asi bude s velkým brekem, jelikož Kačka je opravdu závislá., ale musím do toho jít. Jen se ještě zeptám, asi jsi kojení nahradila pitím čaje, že? A jaký podáváš čaj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
29.9.06 21:34

Mandiku, nocni kojo nahrad neslazenym cajem nebo vodou, ale pres den musis dat mimi UM - potrebuje pul litru mleka nebo mlecnych vyrobku za den!
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
29.9.06 21:38

Mandi, tekutiny byly problém, čaj sáčkový, sypaný ani instantní nechtěl. Dávala jsem buď vodu nebo jablečnohruškovou šťávu od Hami ředěnou asi 1:2. Měla jsem představu, že moje dítě nepozná savičku, že hned najedu na tu hubičku-pítko. To se nezdařilo, tekutiny byl ochoten přijímat jen savičkou, máme Avent. Tekutiny jsem propašovávala do příkrmů. UM jsem na:,–(ila BEBU 2 bifidus a chutnala. Rozpil se postupně, nikdy nebyly problémy s močením. Jen jsem přechodně pro tuhou stolici - po nasazení UM - musela dávat lactulosu /duphalac/. Odstavování trvalo 3 měsíce, což není tak hrozné, nechtěla jsem to ukončit skokem. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
29.9.06 21:46

Uf,jsem ráda,že to není jen u nás.
Od narození máme totálního závisláka na máme.Malý je skoro 7m a dr.řekla,že máme začít příkrmy .Týden trvalo,než vzala na milost Hipp(moje kašičky neuspěly vůbec ),týden prskala vytrvale všechno,co lžičkou dostala do pusy-umíte si představit kuchyni po mrkvový palbě.Po 14 dnech zbaští celý HIPP-125ml,ale chce pak cucnou i mlíko.Zato večer,nemůžu do ní dostat žádnou kaši,ani lahev ani lžičkou.Chce jen prso.Spí se námi a kojim po 1-1 1/2h.Kolikrát jsem urvaná tak,že se obsluhuje sama.Taky se mi zdá,že nejí,jen dudá,ale čaj,vodu razantně odmítá.Snad se časem taky umoudří.Nebo mi z prsou zbudou jen kůže.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
29.9.06 22:28

Mandicku- me to taky boli a dost,asi ucinek tehu,toz manzel si vzal dovolenou a 3 dny po sobe-teda noci byl s nim a ja vedle v obyvaku a daval mu z flasky,prvni den silenej rev,ale uhoupal ho,pak vnoci jeste 4×…ted uz mame nachystano na 3× v noci,nas malej je netrpelivej,takze to musi byt do 5 vterin, horka voda je furt termosce=teda trosku vychlazena a jen se prisype uz nachystane mnozstvi UM.
ja mu zkousela davat caj,vodu,stavy,ale chce mliko, to i pres den, vody vypije max. 100ml za den, a to zkousela i neredene stavy, instatni a klasik caje no proste vse a vzdy do tech 100ml.

ale snazim se ted v noci mliko sulit-dat min a furt doufam ze dojdem na cistou vodu,ale posledne trosku redene mliko-rev,toz nevim.

Ma vypit 1000ml tekutin denne, ale on to v poho zvladne mlikem… :roll:

Kazdopadne je lepsi kdyz v noci dava aspon prvni noci, nekdo jiny, z Tebe mliko ditko citi…

D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
30.9.06 08:32

Díky za rady, dnešní noc byla hrozná. Manža si jen kýchnul a Kačka hned začala hrozně brečet. Když jsem si jí vzala do postele, tak si chtěla hrát, což já odmítám. Tak zase zpátky do postýlky a zase řev. Kojila jsem jen 3×. Jestli to nejsou zuby?! Už má dva dole. Ale kojit stejně přestávám. Viděla jsem na starší Anetce, jak se z ní stalo spokojený mimčo, když jsem přestala kojit a dávala jí jen UM. Najednou spánek přes den nebyl problém a noc prospala celou. A my jsme s manžou zjistili až teprve na 4 měsících, jak máme hodný mimčo a trvá to do teď. Kojení do půl roku, si myslím, je nejideálnější. Shodla jsem se na tom i s matkami, které kojily 2 roky. Už by to nikdy neudělaly, jelikož se do těch dvou let pořádně nevyspaly a dítě také ne. A kvalitní spánek je nejdůležitější. Já taky chtěla kojit alespoň 1 rok, ale vidím, že to malý moc neprospívá.
A Stefíku, lituju tě. My to zase tak hrozný nemáme. Malá jí krásně lžičkou, i když toho nesní kdovíkolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová