Odstavuje se mi?

592
6.2.13 19:16

Odstavuje se mi?

Zdravím všechny, mám 8,5 m starou holčičku, plně kojena do půl roku, nyní masozelenina oběd, dopoledne ovoce, 5 dní máme večer kaši. Kojena ráno v 8, okolo 4 odpoledne a před spaním. V noci jen jednou, okolo 5 ráno. Poslední 3 dny strašně pláče jak jí přitisknu, hrozně se pere, je uplně spocená. Občas se stane, že jí prostě držim hlavičku třeba 5 minut silou u prsa, a pak se chytí. Nejlíp to jde v noci když jí vzbudím, ale to je taky děsnej boj, i když lepší. Jsem z toho dost špatná, starší byla kojena rok a půl, vše šlo postupně až jsme přestali. Teď si vyčítám že tahle bude ochuzená. Myslíte že už mm prostě nechce? Co se stalo? Nejde to, ani když vyhladoví. Strašně řve, jen co si jí dám na kolena a vytahuju prso. Mám začít dávat UM? Kolik mléka teď potřebuje? Nechci jí tak trápit, musím ji držet opravdu silou… :,( V tu noc to budu zkoušet, ale přes den :nevim: Do čeho jí mám dyštak um dávat? jak často a kolik? Příkrmy jí pěkně, až moc…Veliký porce a chutná jí vše… Strašně moc děkui za rady. Jo ještě kojím přes kloboučky, ale to vliv asi nemá…Ta starší byla celou dobu přes ně taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12667
6.2.13 19:42

Ja myslim ze kloboucky robia hodne sarapatu. Skusala sib
to bez nich?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
6.2.13 19:44

Ano, zkusila, je na ně zvyklá a nechce bez nich. Starší jsem s nimi kojila rok a půl a problém nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
6.2.13 19:57

Může to být nějaká laktační krize, bojkot… zkus mrknout na www.kojeni.net, je tam spousta rad, jak pokračovat dál.
Máš pocit, že máš dostatek mlíka? Ale klidně je možné, že už ji na kojení nedostaneš, některé děti prostě začnou odmítat a neuděláš nic. Však jsi kojila dost dlouho, tak si nemáš co vyčítat ;)
Kdyby si přešla na UM, dávala bych ho ve stejnou dobu, jako si kojila. Tzn. 3-4× denně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
6.2.13 19:59

Typický bojkot kojení ;)
Měli jsme jich několik.
Doporučuju rady zde:
http://www.kojeni.net/databaze.php?…
My už dva měsíce kojíme jen v tiché ložnici, vleže v posteli :roll: - velmi praktické. ALe jinak by syn nepil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
6.2.13 20:05

Odpolední kojení bych nahradila bílým jogurtem. Kaši máte mléčnou nebo nemléčnou? Pokud mléčnou a není problém, tak bych dala případně UM od stejné značky jako je kaše, aby to UM měla v tom stejné a nemíchalo se jí několik druhů dohromady.
Pokud by byla kaše mléčná, tak už bych ani netrvala večer ještě na mléku, stačilo by, kdyby zapila pak kaši vodou/čajem/šťávou, pokud by byla ochotná pít v noci, tak zbývá ranní mléko a to bych tedy dala UM. Mléčná dávka by tímhle měla být splněná (kaše předpokládám z cca 150ml, noční kojení počítám cirka stejně, 150ml jogurtu, to už by měla v nejhorším pokryto a ráno třeba 150-200ml UM)

Jinak dát pít bych dala hlvně z něčeho, co jde dobře umývat, když do toho ůjde mlíko, takže pokud by to byl nějaký netekoucí hrnek, tak ventilek by měl jít rozebrat, nejsnáz jde samozřejmě umýt obyč flaška s dudlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
6.2.13 20:21

U nás to bylo kolem toho 8.měsíce úplně stejné, trvalo to asi 2 týdny a pak onemocněla a najednou pila krásně a už jí to zůstalo a teď už s kojením problém zase není. Určitě je to jak píšou holky, ten bojkot kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
6.2.13 22:27

Tak náš 8 měsíční taky nechce pít. Nezkusí se ani přisát. Byl nemocnej, měl teplotu, a od tý doby jak uvidí prso, tak řve… Zkoušela jsem dle rad, kojit v klidu, tichu, i v šeru… Nezabralo… Prostě nechce… :nevim: Tak nevím, co teď s ním. Jestli ho nechat nebo se nějak snažit kojení ještě zachránit… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
6.2.13 22:43

@Salvaje
A co kojící náhrdelník (nějaká zábava na krk) nebo zkusit různé polohy? Jednou nějaká maminka říkala, že může kojit jen „na kravičku“ :lol: Já zas jen vleže :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
7.2.13 09:40

Moc děkuji za rady. Máme částečný úspěch. V noci se mi podařilo že mi vypila jedno prso a totak, že jsem jí přes hlavu hodila látkovou plenu, se kterou usíná. To bylo o půlnoci, ráno po osmé nechtěla…Ale nakonec mi vypila obě prsa, a to tak, že jsem kojila ve stoje za chůze… :potlesk: Takže super, váží přes 10 kilo, ale jestli se tim kojení zachrání… :potlesk: Každopádně za ty 4 dny cítím, že mi mlíko dost ubylo, dřív jsem jde měla před kojením pěkně nalitá, a teď nic moc, jen pokud je to fakt třeba ta celá noc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
7.2.13 10:25

@ireeenka Co je kojící náhrdelník? To jsem ještě neslyšela :)
Jinak polohy jsem zkoušela jen ty, které jsme spolu praktikovali normálně - v náručí „na madonu“ a v leže. Ani jedno nefunguje. Jakmile uvidí, co se chystá, začne se kroutit, otáčet a řvát… :nevim:
@Kulišanda ty jo, za chůze? Tak to seš dobrá, teda… :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
7.2.13 18:34

@Salvaje ja som kojila a kojim za chuze obidvoch :P teda nie naraz no :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
7.2.13 22:03

@cuttysark Tak jsem to dneska taky zkoušela, za chůze, ale nic. Zase - uviděl prso a konec… Otáčel se, vztekal se, řval… :nevim: Asi to vzdám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
7.2.13 22:19

@Salvaje skus kontaktovat nejaku certifikovvanu laktacku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
7.2.13 23:14

Já bych to kojení nevzdávala, ponechala bych alespoň jednou denně např. před spaním. Když nebude mít kojení celý den, třeba si dá říct večer a bude happy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová