Odstranění dělohy při císaři

13
6.10.15 07:58

odstranění dělohy při císaři

Ahoj dámy :-). Prosím je tu někdo, komu byla odstraněna děloha při císařském řezu? Dělá se to jen v nutných případech nebo to lze s doktorem domluvit? Proč se na to ptám. Čekám své druhé dítě, další neplánuju, a proto bych si chtěla nechat odebrat dělohu. Důvodů je více. První : s menstruací jsem si užila už od základní školy - příšerné bolesti, které mne odrovnaly, nepravidelnost, dlouhá doba krvácení. No a druhý je ekonomický : hygienické potřeby nejsou nejlevnější a ročně to dává značnou sumu + analgetika, bez kterých to opravdu vždy nešlo. Proto by mne zajímalo, zda je možnost nechat si odstranit dělohu při porodu císařským řezem a jestli je tu někdo, kdo to takto podstoupil - ne akutně, po domluvě s doktorem. Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14809
6.10.15 08:01

Tak to ti asi nikdo neudělá, to je hodně velkej zásah a v podstatě tě to hodí do přechodu, což je taky celkem někdy děs běs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
6.10.15 08:13

@Eva.noita při druhým cs ti to opravdu neudělají. Hygienický pomůcky jsou opravdu drahý, proto používám menstruační kalíšek. Stojí kolem 500kč a je zhruba na 5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
6.10.15 08:13

Pochybuju že se to takhle dá udělat. Po dvou dětech teprve a bez vážnýho důvodu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20513
6.10.15 08:25

Kup si zminovaný menstruační kalíšek, ušetříš za potřeby a bolesti taky nejsou tak nesnesitelné :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
6.10.15 08:28

Bolesti se dají trochu zlepšit cvičením, kontryhelovým čajem, hořčíkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
6.10.15 08:29

Ne, to se jen tak nedělá. Maximálně lze podvázat při císaři vejcovody. Ale to bys musela žádat komisi o povolení a s tvým počtem dětí možná i hradit, záleží, jak by se k tomu gynekologové postavili (nedoporučení dalšího těhotenství, stav jizvy atd.). Ale to stejně nevyřeší tvůj problém s menstruací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
6.10.15 08:35

@Daduka Po dvou sekcích je to zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
6.10.15 08:44

Dělohu fakt jen tak nevezmou, sterilizace se dělá jinak, jen se podvážou vejcovody. dělohu berou jen v hodně vážných případech, při akutních problémech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
6.10.15 08:46

To ti opravdu neudělají.
Známá to chtěla po třetím císaři, lae zásadně to doktoři odmítlis tím, že je to velký zásah do ženského těla kvůlihormonum, vlastně bys tak byla v přechodu.
Co se týče bolestivé menses, tak mě perfektně zabrala homeopatika, která mám speciálně od našeho homeopata. Nemám žádné bolesti a ani pms a mám to ted i pravidelně. :dance:

• Citovat
  • Upravit
14809
6.10.15 08:49

Jako to je asi stejně dobrý nápad, jako nechat si odstranit ledvinu nebo půlku jater. A odstranění ledviny by ti udělalo v těle daleko menší paseku, než odstranění dělohy. Děloha se odstranit dá, lze bez ní žít, ale nedělá se to bezdůvodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
6.10.15 08:50

@Eva.noita no myslím, že ti maximálně podvážou vaječníky. Děloha se odstraňuje jen ve velmi závažných případech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
6.10.15 08:52

Mě nabídli při plánované druhé sekci sterilizaci. Byla by v tomto případě zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
6.10.15 08:59

Dělohu bych si vzít nenechala, bála bych se rizika komplikací - inkontinence moči, srůsty, prolaps poševního pahýlu atd. Bolestivá menstruace se dá určitě řešit i jinak a místo hygienických pomůcek je dobré investovat do menstruačního kalíšku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
6.10.15 09:04

Dělohu odeberou do 45. let jen z vážného důvodu. Jinak odstraněním dělohy nenastane přechod, bo vaječníky pracují pořát a ty jsou důležité.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa