Odstranění krčních mandlí

1106
24.10.18 17:11

Ja teda zadne vlastni zkusenosti s odstranenim mandli nemam, ale pokud tam ty mandle nebudou, tak ty bakterie a viry budou muset byt zachyceny jinou lymfatickou tkani - obvykle v hltanu - tak se ten problem asi jen presune na jine misto. Na druhou stranu, jestli lekar doporucuje odstraneni mandli, tak k tomu asi ma nejaky duvod. Jsi nejak exponovana - mas doma skolkove dite nebo pracujes s detma atd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
749
24.10.18 17:14

@tantall Ahoj, me brali mandle asi nejak okolo dvaceti let. Mela jsem vysoke aslo hodnoty. Streptokoky atd. Vzdycky jsem mimo to trpela na silny kasel, to zustalo. Ani se to nezhorsilo ani nezlepsilo. Obcas se nejaky doktor zepta proc mi vzali jen jednu - neco jim tam zustalo a nevzali vsechno, ale nic mi to nedela. Celkove bych rekla, ze mam vetsi klid bez mandli. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
24.10.18 17:15

@Pukrle mám doma dva kluky, ročního a čtyřletého. Jakmile přijdou s rýmou, tak já to odskacu anginou.. Od srpna si stříkám propolis, užívám bylinné kapky na imunitu atd.. Stejně od srpna dvě angíny.. Dětem dávám sambucol na imunitu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
24.10.18 17:17

@krispyna já právě krom velké bolesti a zvětšených mandlí na nic jiného netrpim. Jakmile mě zašimra v krku, mohla bych si naordinovat penicilin sama :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1106
24.10.18 17:24
@tantall píše:
@Pukrle mám doma dva kluky, ročního a čtyřletého. Jakmile přijdou s rýmou, tak já to odskacu anginou.. Od srpna si stříkám propolis, užívám bylinné kapky na imunitu atd.. Stejně od srpna dvě angíny.. Dětem dávám sambucol na imunitu..

Deti si nejspis prinesou domu neco, s cim se tvuj imunitni system uz dlouhou dobu nesetkal, tak telo poradne zabojuje a vysledkem je angina. Jak dlouho mivas takto anginy? Delal ti doktor stery, aby zjistil puvodce, nebo ti jen nasadil antibiotika?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
24.10.18 17:31

@Pukrle čas od času dělá vyter i bere krev a výsledky v pořádku :think: angíny mám minimálně deset let, někdy 3 za rok, někdy více, ale jsem čtvrtým rokem na mateřské a to se angíny vracejí víckrát po sobě :think: od jara právě chodím k orl a ten mi to doporučuje teď když mám pátou anginu v řadě letos :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1106
24.10.18 17:58

V poradku, jako ze se zadna bakterie nevykultivuje z toho steru? A z te krve bere CRP? Pokud neni CRP alespon 40 mg/l, tak se antibiotika nemaji predepisovat, protoze je to nejspis jen viroveho puvodu a na viry antibiotika nepusobi (navic se tim vybijou ty hodne bakterie, se kterymi telo spolupracuje a ktere potrebuje). Pokud se nic nevykultivovalo ze steru pri angine, tak to muze byt virus. Byt tebou, tak bych si nechala udelat ster pri kazde angine a nechat si odebrat CRP. Az budou obe deti na zakladce, tak budes mit ty anginy mene casto. Je otazka, jestli i s touto vyhlidkou nechat nebo nenechat odstranit mandle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
24.10.18 18:03

@Pukrle děkuju, no fakt nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16244
24.10.18 18:04

Nemam vlastni zkusenost ale syn byl na trhami nosnich a krcnich mandli na jare 2014 a od te doby krom jedne chripky a nestovic nebyl nemocny. Na kasel ani rymu uz netrpi.
Pred tim angina 3-4× za rok.
Za nas spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
24.10.18 19:30

@tantall Já nemám krční mandle už spoustu let a na žádné nemoce naštěstí netrpím, angína se mi vyhýbá obloukem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
25.10.18 10:50

Holky díky, půjdu do toho, ikdyž se bojím 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1106
25.10.18 13:11
@tantall píše:
Holky díky, půjdu do toho, ikdyž se bojím 8o

Držím pěsti! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
25.10.18 13:21

Osobní zkušenost nemám, ale…Taky mi chtěli vytrhnout mandle, někdy v mládí (dětství). Trpěla jsem na angíny strašně. Moje mamka to nedovolila, protože samotné jí rodiče nechali mandle vytrhnout kolem jejích 10 let a už neměla angínu, ale zrovna revmatickou horečku a následně zánět srdečního svalu. Bylo jí řečeno, že běžně se bakterie zachytnou na mandlích, ona je nemá, takže to šlo zrovna do těla. Já jsem nechala synovi vytrhnout nosní mandli, měl asi 5 let. A to jen proto, že měl opravdu velké problémy. Byla s námi na pokoji paní, odhadem 30-40 let na trhání krčních mandlí a říkala, že kdyby věděla co to obnáší, už by nešla. Já jsem toho názoru, že naše tělo ví, proč je takto poskládané a odstraňovat něco, co mě neohrožuje je nesmysl.
Nicméně doplním, že postupně se moje angíny objewvovaly s čím dál větším rozestupem, nyní když je potřeba nasadím šalvěj a ATB mám maximálně 1× ročně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
26.10.18 10:33

@mall1976 u mě to je bohužel naopak, s přibývajícím věkem( 32) se angíny násobí.. Momentálně 5 angina letos :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
7.11.18 16:57

naše děcka trpěly na virózy i občas byla angína, doporučení od pediatra ORL a pak vytržení, nakonec se to celkem srovnalo, takže jsme od vytržení s manželem odstoupili, nicméně o rekonvalescenci a věcí kolem vytržení jsem našla na těchto stránkách https://www.omaterstvi.cz/…nvalescenci/
celkem slušné čtení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast