Odstranění shellacku v salonu

418
11.8.21 14:30

Odstranění shellacku v salonu

Ahoj holky,

máte zkušenost, jak se má správně odstraňovat shellac v salonu? Domnívala jsem se, že se na to používá nějaký speciální odlakovač s vysokým obsahem acetonu. :think:

Jaké bylo moje překvapení, když mi ho manikérka obrousila nějakou bruskou. Nezeptala jsem se tam, protože jsem nechtěla vypadat mimo, tak se teď ptám tady. ;)

Je to ok? Vybrala jsem si shellac, protože jsem si myslela, že mi to nebude ničit nehty. Jsem jinak s touhle manikúru opravdu spokojená. Vypadá dobře, neloupe se a přišlo mi to pro nehty nezávadné.

Jak je to s tím broušením? Je to standard a pokud ano, nezničí to časem nehty?

Díky všem. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1554
11.8.21 14:51

Je to standard, pokud to manikérka s bruskou umí, nehty nezničí 😊 záleží ale taky na typu tvých nehtů, mně se zničily i po gellaku, zeslábly a lámaly se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
418
11.8.21 15:12
@Asiina píše:
Je to standard, pokud to manikérka s bruskou umí, nehty nezničí 😊 záleží ale taky na typu tvých nehtů, mně se zničily i po gellaku, zeslábly a lámaly se

Díky za odpověď. Uklidnila jsi mě, že je to normální. Já mám právě nehty pevné, netřepí se ani nelámou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
11.8.21 15:33

@Katalie u shellacu to neni standardni-shellac se ma spravne odmocit ve fast off. Ale bruskou je to rychlejsi. Taky jde o to, jestli mas na nehtech shellac, nebo neco jineho. Spousta manikerek si totiz do ceniku da shellac a pak ti na nehty prdne jakykoliv gellak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
418
11.8.21 17:08
@kateka.1 píše:
@Katalie u shellacu to neni standardni-shellac se ma spravne odmocit ve fast off. Ale bruskou je to rychlejsi. Taky jde o to, jestli mas na nehtech shellac, nebo neco jineho. Spousta manikerek si totiz do ceniku da shellac a pak ti na nehty prdne jakykoliv gellak. [/citace

Když píšeš gellak, tak to jsou „gelové nehty“? Protože to poznám, to mi tam nedali. Gelové nehty jsou jakoby „tlusté“ a je poznat, že to není vlastní nehet. Nebo mezi gelovými nehty a gellakem je rozdíl?

A pokud by to skutečně nebyl shellac, ale gellak, pak je obroušení nutné? Ničí tohle obroušení nehty? O to mi jde především…

Díky za odpovědi. V této oblasti jsem naprostý nováček. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
11.8.21 17:45

@Katalie rozdil mezi shellacem a gellakem je hlavne v tom, ze u gellaku se prirodni nehet zbrousi (bud brusnou kostkou, nebo pilnikem) u shellacu se nic nebrousi. Tim padem je shellac setrnejsi.
Obrouseni muze byt horsi nebo lepsi pro nehet-tohle opravdu zalezi jenom na nehtarce. Muze ti propilovat nehet, ale taky ti tam muze nechat vrstvu base a tim padem je to v pohode. Nekterym nehtum nedela dobre namaceni v removeru, tak pro ne je lepsi obrouseni… Nejde uplne rict, co je lepsi :nevim: Kazdopadne pokazit jde oboji :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
11.8.21 17:55

@Katalie jo, a gelove nehty nejsou gellak-u gelovek se dela stavba nehtu a prodlouzeni, gellak se aplikuje pouze na prirodni nehet a nedela se stavba.
Shellac je jenom jeden - lahvicka musi vypadat jako na obrazku.
Pro uplne vysvetleni shellac byl proste prvni-ostatni ho „napodobili“, ale ne uplne. Nikdo jiny zatim neumi plne rozpustit material-u jinych znacek musis vzdy odpilovat, nebo narusit vrchni top.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
418
11.8.21 21:07

@kateka.1 děkuju za vysvětlení. Tak to 100% nebyl shellac, ale gellak, protože ty lahvičky byly jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí