Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Tak jí řekni, že se budeš malovat buď s jejím souhlasem a nebo tajně. Pokud ti to zakáže, tak jí malovánim se nebudeš lhát. ![]()
@Sisika9 píše:
Tak jí řekni, že se budeš malovat buď s jejím souhlasem a nebo tajně. Pokud ti to zakáže, tak jí malovánim se nebudeš lhát.
Já vím, ale bojím se, že na to nějak přijde a bude hodně naštvaná. Když jsem jí schválně řekla, že se teda budu malovat tajně, tak mi řekla, že ať mě to ani nenapadne. S ničím nikdy neměla problém, jen to malování jí vadí, ale nevím proč.
A ví máma o tom, že jsi jediná ve třídě/v partě, která se vůbec nemaluje? V tomhle věku taky určitě nechtěla být outsider, tak by to třeba líp pochopila z tohohle úhlu pohledu. Chápala bych, kdyby ti zakazovala nějaké šílené instagramové looky, ale řasenka a tužka na obočí jsou v 15 už celkem standard.
Ještě mě napadá, jestli tě máma se zvýrazněnými řasami a obočím někdy viděla. Jestli ne, tak se decentně přimaluj a ukaž se jí. Třeba uzná, že ti to lichotí a nebude to tak hrotit.
@annali píše:
A ví máma o tom, že jsi jediná ve třídě/v partě, která se vůbec nemaluje? V tomhle věku taky určitě nechtěla být outsider, tak by to třeba líp pochopila z tohohle úhlu pohledu. Chápala bych, kdyby ti zakazovala nějaké šílené instagramové looky, ale řasenka a tužka na obočí jsou v 15 už celkem standard.Ještě mě napadá, jestli tě máma se zvýrazněnými řasami a obočím někdy viděla. Jestli ne, tak se decentně přimaluj a ukaž se jí. Třeba uzná, že ti to lichotí a nebude to tak hrotit.
Ano to ví, řekla mi na to, že ji nezajímá co dělají ostatní
Ne, neviděla, nikdy mi to nepovolila, bojím se to právě zkusit a ukázat se jí, nevím jak by reagovala. Mamka je celkově hodně cholerik a na mě je dost přísná.
Co se tyce tuzky na oboci, nedivim se.. taky bych zakazala. Protoze kazda ma pak hokejky, ze chybi uz jen trefit pukem. Ono je licit a licit. Svoji dceri bych v 15 dovolila rasenku a pudr, ale rozhodne bych nechtela aby chodila zmalovana jak na maskarni a clovek by premyslel o veku, ze ji je neco mezi 15-30 lety…
A co se stane, když se malovat budeš i přes zákaz? Čeho se přesně bojis? Nemusíš být vždycky jen poslušná holčička a dělat to, co chtějí ostatní.
Někdy je nejhorší strach že strachu.
@Konys Tak není nic jednoduššího, než holku naučit se líčit vkusně, případně ji třeba vzít ke kosmeticce. ![]()
@Anonymní píše:
Já vím, ale bojím se, že na to nějak přijde a bude hodně naštvaná. Když jsem jí schválně řekla, že se teda budu malovat tajně, tak mi řekla, že ať mě to ani nenapadne. S ničím nikdy neměla problém, jen to malování jí vadí, ale nevím proč.
Nějak se snaž přijít na to, proč se jako nalíčená cítíš víc upravena a krásnější. Proč máš mindrák ze světlého obočí. Každý jsme nějaký a ani ty nalíčené nejsou dokonalé. Jen na sebe načáraly barvu.
@Konys píše:
Co se tyce tuzky na oboci, nedivim se.. taky bych zakazala. Protoze kazda ma pak hokejky, ze chybi uz jen trefit pukem. Ono je licit a licit. Svoji dceri bych v 15 dovolila rasenku a pudr, ale rozhodne bych nechtela aby chodila zmalovana jak na maskarni a clovek by premyslel o veku, ze ji je neco mezi 15-30 lety…
Jsem ráda, že tu holku nemám, protože bych asi taky neskála nadšením, že se chce malovat.
Ale nechtěla bych, aby dcera něco dělala za mými zády. Nejdřív bych chtěla vědět, jestli to nedělá jen proto, aby zapadla. A co je na jejím obličeji špatně, že tam musí přijít barvivo, aby byla sebevědomější. Pak bychom šly asi něco vybrat. A snažila bych se jí říct, že v malovátkách to není.
Přijde mi, ze nalíčit si oči je jedna z nejmíň neskodnych věci, co můžeš v 15,,provádět”
Z mýho pohledu to máma trochu přehání.
Ja se teda malovala tak od 12, proste jsem si v drogerce koupila co jsem chtěla a rodičů jsem se neptala, je pravda ze u nás se z toho nedělalo drama.
Za tři roky budeš uz dospěla a z toho co pises mam pocit ze líčidla nebudou to jediný co ti máma zakazuje ![]()
Zkuste si ještě jednou promluvit, řekni ze ti na tom skutečně záleží … Zeptala bych se proč ti to chce zakázat, co je přesně její důvod. Nechces chodit zmalovana, chceš se jen trochu namalovat, na tom není ve tvým věku nic spatnyho.
Mi přijdou rodiče, kteří mají potřebu dělat takové nekompromisní zákazy, že jsou švihlí na hlavu.
Asi došlo k zaseknutí někde v pravěku. Tu holku jde naučit, aby se malovala hezky.
Nemusí být chodící plakát. Nesnáším zákazy a příkazy.
K ničemu nevedou, jsou trapné a zbytečné.
Stále mi dokáže překvapit, že i v tomhle století se najde taková Máňa zaostalá
.
Podle mě by se holky na základce neměly malovat. Nepřijde mi to hezký ať už jsou namalovaný jakkoliv decentně, prostě na základce jsou to děti a na děti šminky nepatří. Vím, že teď je moderní že se malují už i holčičky v 10ti, ale za mě prostě nee, takže se mamce nedivím a to nejsem až tak stará. Zkus ještě rok počkat až půjdeš na střední a podle mě pak i maminka změní názor
V 15ti se doopravdy nemusíš schovávat za šminky, abys byla pěkná a ničit si pleť kvůli zapadnutí za to nestojí ![]()
Malovat se v 15 je normální, samozřejmě pokud je to decentní. Mám dceru podobného věku a maluje se od 8. třídy, jen jsem vždycky dohlížela, aby to opravdu bylo jen jemné. Chápu, že nechceš jít proti mamince, ale asi ti nic jiného nezbyde - co se lehce namalovat ve škole a než půjdeš domů to smýt?
Mám stejně starou dceru. Asi před měsícem přišla a měla namalované řasy. Prý mami, chci se malovat. Přiznám se, že to pro mě jako pro mámu byl taky takový šok, že moje malé děťátko je tak velké, že se chce malovat. A přijde mi, že je krásná nenamalovaná. Nicméně ano, všechny spolužačky se malují, už výrazně i s makeupem, takže její řasenky a tužka na linky a lesk na rty je ještě dobrý. Takže podvádět mamku je špatné, nicméně koupila bych si řasenku a odličovač ( tužku na obočí bych asi vynechala) a líčila se tajně a než bych došla domů, tak bych se odlíčila. Je hrozný, že tady navádíme dítě k podvodu, ale chápu, jak moc blbě se v tom kolektivu cítíš.
Ahoj, je mi 15 let a nemůžu se vůbec malovat. Několikrát jsem mamku přemlouvala na řasenku a tužku na obočí, ale marně. Vždy mi řekne, že to v mém věku není potřeba. Dnes jsem byla s kamarádkami venku a všechny byly nalíčené a já jsem si připadala jako ošklivé káčátko. Jsem světlý typ a blondýna, takže mám i skvělé krátké řasy a nevýrazné světlé obočí, fakt se cítím blbě. Nevíte někdo jak mamku přemluvit, už fakt nevím co ji mám říct, líčit se tajně nechci, nechci ji podvádět, ale nechápu proč mi to nedovolí. Sama se maluje poměrně dost. Po prázdninách jdu do 9.třídy a jako jediná budu nenamalovaná. Už fakt nevím co mám dělat, jsem zoufalá. Ps mám 15 a jdu do 9. protože jsem měla odklad.