Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdravím vás.
V říjnu jsem přišla kvůli mimodeloznimu těhotenství o pravý vejcovod. Našli mi tam malá ložiska endometriozy, levý vejcovod, který mi zůstal je v ještě horším stavu, navíc zánětlivý a vypouštějící tekutinu.
V IVF jsme zkusili teď v březnu ET - nevyšel. Nechtěli mě původně hnát na laparoskopii tak brzy, ale nepůjde to jinak, než odstranit i levý vejcovod, takže si musím domluvit operaci.
Má otázka zní, jak dlouho po laparo jste šli na Ket? (Případně ET, já budu mít ket) a jak to dopadlo? Doktorka říkala, že když se budu cítit dobře, může být transfer i měsíc po operaci. Je to brzy, není?
Děkuji za Vaše zkušenosti ![]()
Ahoj, prosimtě ja resim stejnou situaci, jen s tim rozdilem, ze nejsem pro odstraneni vejcovodu( cetla jsem zde plno diskuzi, ze holky otehotnely i pres nepruchodne, poskozene vejcovody, kdy jim lekari sdelili, ze nikdy pritozene neotehotni a jsou sterilni)
V patek jdu k doktorce a budu si zadat hyfosy metodu vysetreni pruchodnosti vejcovodu.
Nejspis v kvetnu zkusim KET, zdali neuspech, tak pres leto budem zkouset prirozene tehotnet s pritelem, a bud se stane zazrak, nebo bude opet mimodelozni a vejcovod by se stejne musel odebrat s tekutinou ![]()
Moc se mi nechce verit lekarum, ti by vse hned odstranovali chirurgicky ![]()
Embryjka
@Anonymní píše:
Ahoj, prosimtě ja resim stejnou situaci, jen s tim rozdilem, ze nejsem pro odstraneni vejcovodu( cetla jsem zde plno diskuzi, ze holky otehotnely i pres nepruchodne, poskozene vejcovody, kdy jim lekari sdelili, ze nikdy pritozene neotehotni a jsou sterilni)
V patek jdu k doktorce a budu si zadat hyfosy metodu vysetreni pruchodnosti vejcovodu.Nejspis v kvetnu zkusim KET, zdali neuspech, tak pres leto budem zkouset prirozene tehotnet s pritelem, a bud se stane zazrak, nebo bude opet mimodelozni a vejcovod by se stejne musel odebrat s tekutinou
Moc se mi nechce verit lekarum, ti by vse hned odstranovali chirurgicky
Embryjka
Já nad tím taky přemýšlela. Ale v lékařské zprávě je napsano, ze obsahuje a vylučuje zanetlivou tekutinu. Nechce se mi do sebe rezat, ale zaroven uz nechci mimodelozni a zaroven nechci mit v sobe neco, co obsahuje a vylucuje zanet…ale taky nad tim porad přemýšlím ![]()
Ja tam mam taky tu tekutinu, ale ona tam pry nekdy je/ nekdy neni, navic jsem si nasadila Aescin, mel by potlacovat otok, zanet, ale ja zas nemam endonetriozu, nevim jak moc kvuli ni muze byt ucpany poskozeny vejcovod ![]()
Embryjka
Kolik ti je? Tlaci te cas? ![]()
Já právě nevím, jestli endometriozu mam nebo ne, doktor v IVF řekl, ze ty loziska byly tak male, ze si s tim nemam delat starosti ![]()
Cas me netlaci, je mi 26…spis asi ten stres. Po SP, mimodeloznim, nepovedenym ET toho na me bylo asi hodne…uvidim, co mi reknou v te nemocnici
nechce se mi do dalsi operace, ale doktorka v IVF rikala, ze bez toho vejcovodu to bude lepsi, tak uvidim, co nazory v nemocnici…je pravda, ze kvuli nemu mam gyn. potize, co me stvou…tak bych se ho na jednu stranu ráda zbavila, nevim, jak to popsat, proste mam pocit, ze mi bez nej bude lip
ale mozna jsem jen ovlivnena doktory, tezko rict ![]()
Ale kdyz ti ho vezmou, tak uz ses odkazana jen na ivf, ktery nemusi vyjit ![]()
Jake gynekologicke potize kvuli nemu mas, jestli se muzu zeptat? Me treba obcas v nem popichava, ale zadna hruza, bolest nic
Ja jsem z toho taky strasne nestastna, obcas propadam depresim, pak zas mi je o neco lepe ![]()
Jsem zvedava co mi reknou v patek, jestli vubec budou ochotni provest hyfosy, ktere zadam
A kde si vzala zanet? Ja jsem po chlamydiich ![]()
Embryjka
To je pravda, ale kvuli stavu vejcovodu jsem na IVF odkazana tak jako tak
trpela jsem snad dva roky na priserne vytoky, moje gyndarka to neresila, jsem pry mlada a to tak byva, at si zvyknu. Po vyoperovani prvniho se to na chvili zlepsilo, ale pak zase vratilo, takze si myslim, ze za to muze ten levy.
Musela jsem chytnout nejaky zanet nebo taky ty chlamydie nekde, ale jelikoz me gyndarka neresila, tak se to vlastne zhorsilo a rozrostlo, aniz bych to vedela a poskodilo mi to vsechno, co mohlo…mela jsem i srusty v male panvi, vazne mi tam ten zanet udelal dost paseku…proto uvazuju, ze do toho pujdu, nechci dalsi zanetlivou vec mit v tele ![]()
Tak drzim pesti, at ti doktori vyjdou vstic…nekdy je to s nimi vazne kříž.
Ja z toho nejsem nijak stastna, protoze uz vim, co me po operaci ceka, ale tak nejak…mam pocit, ze by to mohlo byt v pohode, uvidim, co pristi tyden doktori, ale asi do toho pujdu…budu mit klid, uz tak je má spása IVF ![]()
Ahoj já jsem byla na odstranění obou vejcovodů v březnu a v červenci na IVF. V obou vejcovodech se mi také tvořila tekutina. Nejdřív jsme teda zkusili jedno IVF, které bylo samozřejmě neúspěšné. Hned potom odstranění. Měla jsem spoustu srůstů, na sále 3hodiny. Kdybych se rozhodovala znovu, šla bych na odstranění ještě před 1.IVF.2IVF bylo úspěšné, synovi je už 15 let.
@uhlirka píše:
Ahoj já jsem byla na odstranění obou vejcovodů v březnu a v červenci na IVF. V obou vejcovodech se mi také tvořila tekutina. Nejdřív jsme teda zkusili jedno IVF, které bylo samozřejmě neúspěšné. Hned potom odstranění. Měla jsem spoustu srůstů, na sále 3hodiny. Kdybych se rozhodovala znovu, šla bych na odstranění ještě před 1.IVF.2IVF bylo úspěšné, synovi je už 15 let.
Ahoj, moc děkuji za tvoji zkušenost. Já na tu operaci chci, obzvlášť, když se mi diky te prvni opravdu ulevilo a hlavně…bude větší úspěšnost a budu klidnější.
Po jaké době po odstranění vejcovodů jsi podstoupila ET/KET?
Byla jsem po 4 měsících od operace. Mě se poté operaci také hodně ulevilo.
Z Ketu mám pak ještě jednoho synáčka.
@uhlirka píše:
Byla jsem po 4 měsících od operace. Mě se poté operaci také hodně ulevilo.
Z Ketu mám pak ještě jednoho synáčka.
To moc ráda slyším. Mám připravené dva mrazáčky, tak se těším, až budu mít operaci za sebou a budu moct zkusit ket ☺️️
@uhlirka píše:
Moc držím palečky
Děkuji, snad už vše půjde pak dobře ![]()