Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den,
Mám velkou prosbu mám vnější hemeroid docela už velký, byka jsem u obvodní lékařky dala mi před 14 dny detralex, a mast na hemeroidy, dělám si i dobovou kůru, ale pořád mě to pálí a boli nic se nezlepšilo, udělalo se mi již takové fialové zdurele žlázy. Obvodní mi řekla pokud se to nezlepší mám jít k chirurgové odstranění. Už o tom přemýšlím jen nevím jak je to pak po odstranění, pracuji z domova tak zda mohu pracovat. Děkuji za veškeré informace
To máš zanícené, vydrž, trvá to dlouho, ale zklidní se a stáhne. Mazat, léky na bolest a vydržet. A řešit zácpu. V téhle fázi ti to nikdo operovat nebude.
Nemám takové problémy, ale už jsem se raději preventivně objednala na proktologii. Udělej to taky. Tam tím pořadí s možnostmi lépe než obvodní. ![]()
Moje mamka například chodí na prokto každého půl roku. Dostane gumičky a má klid.
Zkus Procten..roky jsem mela maly hemeroid. Po chripce se mi zvetsil, hrozne. Po tom Proctenu mi prakticky komplet zmizel. Jine masti zadny ucinek nemely. Zkus to.
@Anonymní píše: Více
Přesně zásah trvá pár sekund a je klid. Žádná operace nebo laser ale obyčejné zaškrcení hemeroidu gumičkou. Druhy den odpadne i s gumičkou. Jmenuje se to Barronova ligace.