Odstříkávání mléka do lahvičky

186
19.7.23 11:57

Odstříkávání mléka do lahvičky

Vážení,

když přestanu kojit prsy a jen odsavat, mužů přijít o mleko? Mám pocit, ze malá stejně z prsou nic nevytahne, mlaska u toho, což je prý znak špatného prisati. Po kojeni bývá hladová. Celkově asi kvůli lahvicce neví, jak má správně sat. Lahvicku a dudlík ji už neodnaucim, protože je to peklo, co vyvadi, když má hlad. Cevku přes prso mi vyplyvává, takže pro mě je alternativa ji dávat odsate mleko z lahve. Jen se bojím, abych pak nepřestala “kojit” úplně.
Hrozně mě to stresuje.

Díky za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11821
19.7.23 12:09

Můžeš to zkusit ale někomu odsávat či odstrikavat nejde. Prostě odsávačka ani ruční odsávání nestimuluje dostatečně tvorbu mléka..mě oddávat i odstrikavat šlo ale zas mi mimčo mě mléko z láhve odmítalo pít…a to jak čerstvé tak i ohřívané z lednice/mrazáku takže jsem ve chvíli kdy sem potřebovala třeba pohlídat abych si zaběhla k lékaři dávala hlidajicimu UM..tu pil z láhve normálně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35787
19.7.23 12:18
@Holka Lolka píše:
Vážení,

když přestanu kojit prsy a jen odsavat, mužů přijít o mleko? Mám pocit, ze malá stejně z prsou nic nevytahne, mlaska u toho, což je prý znak špatného prisati. Po kojeni bývá hladová. Celkově asi kvůli lahvicce neví, jak má správně sat. Lahvicku a dudlík ji už neodnaucim, protože je to peklo, co vyvadi, když má hlad. Cevku přes prso mi vyplyvává, takže pro mě je alternativa ji dávat odsate mleko z lahve. Jen se bojím, abych pak nepřestala “kojit” úplně.
Hrozně mě to stresuje.

Díky za názory.

Tu laktační poradkyni jsi měla pozvanou jak jsme ti radily?
Pokud budeš odsávat tak by se ti laktace měla udržet, ale za mě je to teda strašná otrocina. Stačilo mě 14 dní a když by mi nepomohla laktační tak bych se na to vykašlala a dala flasku s UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
19.7.23 12:26

@Holka Lolka prvni byla na odsatem mleku pul roku. Nejvic jsem odsala v noci. Tim jsem vytvorila zasobu.

• Citovat
  • Upravit
Neilika
19.7.23 12:27

O mliko nemusis prijit. Vlastni zkusenost. Odsavam uz skoro 10 mesicu.

• Citovat
  • Upravit
2382
19.7.23 12:29

Co vím, tak třeba v USA je běžné, že ženy výhradně odsávají dlouhodobě. Jsou i různá videa na YouTube, jak si při odsávání dlouhodobě udržet vysokou produkci mléka. Ženy se v nich chlubí, jak mají narvané mrazáky, tak to asi nějak funguje.

U mě to ale bohužel nevyšlo - abych měla dostatek mléka na výhradní krmení MM, vedle obstarávání mimina jsem nedělala v podstatě nic jiného, než odsávala mlíko, a stejně ho bylo čím dál míň. Vydržela jsem to tři měsíce a byla jsem úplně vyřízená. Za mě to je řešení na pár týdnů, ale z dlouhodobého hlediska neudržitelné. Každá jsme ale jiná, tobě to třeba může vyjít. :)

Rozhodně se ale nestresuj zbytečně moc, lepší spokojené dítě na UM než zdeptaná matka snažící se kojit za každou cenu. Pak z toho bývá zbytečně vystresované i dítě a je to začarovaný kruh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28830
19.7.23 12:39

Tři měsíce jsem dávala malé odsáté mléko :nevim: postupně jsem sem tam dokrmovala UM. Skončit jsem musela kvůli přechodu na hypoalergenní UM…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28830
19.7.23 12:40

@annali mně hodně pomáhala pískavice, bez ní bych skončila po pár týdnech a s ní jsem měla i poměrně velké zásoby v mrazáku, co jsem pak vyhazovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
19.7.23 13:01

Já jsem vydržela odsávat mléko jeden rok. Ze začátku jsem odsávála po každém krmení, i když jsem měla mléka přebytek, plný mrazák a pak vylévala do dřezu, ale nechtěla jsem o mléko přijít. Je to časově hodně náročné. Měla jsem elektrickou odsávačku. Chce to zásobu lahviček - vždycky jsem si nechala v lednici mléko na celý den. Kdyby se mi náhodou něco stalo a nemohla jsem odsávat. Když jsem začala zavádět příkrmy, snižovala jsem i počty odsávání. A časem když jsem byla asi na třech odsávání za den, začala jsem mít mléka nedostatek. Asi dva měsíce jsem se s tím trápila. Jak odsávat dost často a zároveň se věnovat synovi. Byl zvědavý na odsávačku, kterou jsem mu nemohla dovolit tahat a byl z toho důvod pláče. V 11 měsících jsem ho začala učit na UM. A ve 12m když byl zvyklý, jsem byla jeden večer tak unavená, že jsem to odsávání prostě vzdala a šla radši spát. Takže jde to, když máš štěstí, ale stojí to hodně času a když už je dítě větší a zvědavé, tak i hodně nervů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová